bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Posolstvo noci: Fascinujúci svet snívania

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:144
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Posolstvo noci: Fascinujúci svet snívania

Vydajte sa po stopách svojich snov a ponorte sa do fascinujúceho sveta snívania! Úžasná, vizuálne príťažlivá kniha Posolstvo noci bude dokonalým sprievodcom na vašej ceste odhaľovania významu snov. A nielen to. Vysvetlí vám tiež, ako sa vám v snoch prihovára vaše nevedomie a ako vás vo forme symbolov varuje a upozorňuje na chyby, ktorých sa dopúšťate v bdelom živote. Autorka pritom nadväzuje na odkazy takých priekopníkov v tejto oblasti, akými boli S. Freud či C. G. Jung.

Vytvorte si dokonalé prostredie pre spánok, naučte sa, ako sa na sny rozpamätať a využite tieto znalosti pre svoj osobný rast. Tento krásne ilustrovaný snár so špecifickým obrazovým materiálom vás naučí efektívne používať techniky výkladu snov a pochopiť množstvo snových symbolov. Zistite, čo znamenajú osobne pre vás, čo o vás hovoria a čo vám prinesú!

Z anglického originálu Night Vision: A field guide to your dreams vydaného vo vydavateľstve Laurence King Publishing, Londýn v roku 2020, preložil Štefan Kočiš. Vyšlo vo vydavateľstve IKAR, a.s. v roku 2023.

Detaily o knihe

Názov: Posolstvo noci: Fascinujúci svet snívania

Originálny názov: Night Vision: A Field Guide to Your Dreams

Objednávací kód NA205612

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Veľmi dobré čítanie (Katarína, 31.3.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďalšia do zbierky #pohladeniepredušu a #megakrásnevonia . Myslím si, že takýmito knihami by sa mal obklopovať každý jeden z nás už len z toho dôvodu, že jediný pohľad do nich vám zaručene zdvihne náladu, vyčaruje úsmev na tvári a, aby toho nebolo málo, donúti zauvažovať nad mnohým, čo sa vo vašich životoch odohráva. Za posledné obdobie som mala viacero šancí nahliadnuť do funkcií spánku a sveta snov – audiokniha Prečo spíme mi ho ukázala v tom racionálnejšom slova zmysle, kdežto vďaka Posolstvu noci som sa dostala do éterickej sféry, dekódovala som svoje sny (vedeli ste napríklad, že sny o zvieratách predstavujú vaše pudové ja, ktorému v reálnom živote nedávate veľký priestor?), zamýšľala sa nad ich významom a, v neposlednom rade, som si nesmierne užívala absurdné ilustrácie, ktoré sa k danej tematike brutálne hodia. Túto milú príručku by si mal zadovážiť každý, kto sa z času na čas ráno zobudí celý zmätený uvažujúc nad tým, aký má asi význam fakt, že ho v sne po byte naháňal dinosaurus v ružovej baletnej sukničke.

Naozaj fascinujúci náhľad do sveta snov (Michaela Zamari, 31.3.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pamätáte si svoje sny? A nehovorte, že žiadne nemáte, lebo táto kniha tvrdí, že - "Niektorí ľudia sú presvedčení, že nemajú sny, no skenovanie mozgu ukázalo, že ich majú; iba si ich nepamätajú." Keď som vo februárovej ponuke zbadala túto knihu, bola to jasná voľba. A to som ešte netušila, že pôjde o vizuálny zážitok, ktorý ma úplne odrovná aj ako čitateľku, aj ako vydavateľku. Tá obálka, predsádky, ilustrácie. Ozajstný klenot knižnice, ktorý môže byť cennejší azda len tým, ak si ho pred vystavením aj prečítate. "Svet snov je ako zábavný park. Môžete ísť kamkoľvek a robiť čokoľvek, jediným obmedzením je vaša predstavivosť." Kniha začína sympatickým úvodom a priblíži vám hlavné pojmy k téme snívania. "Je nepravdepodobné, že by jedna teória mohla niekedy priniesť odpoveď na otázku, prečo snívame, pretože sny plnia veľa funkcií." Podstatné ale je, že jedným si sú vedci istí - aktívne snívanie podporuje našu celkovú pohodu. S tým musím súhlasiť, keďže moju autorskú pohodu podporujú až tak, že už som na základe snov začala písať dve knihy. ☺ Dotvorili som ich v bdelom stave, ale to nie je prekvapujúce, pretože táto rozkošná kniha spomína aj lucidné sny a... Táto časť ma dostala asi najviac. Vraj ak si budeme počas bdenia klásť otázku - či spíme alebo bdieme, a spochybňovať realitu dostatočne dlho, možno už pár týždňov postačí na to, aby sme sa potom dokázali v sne "prebudiť" a riadiť si ho, skrátka stať sa scenáristom. Podarilo sa vám to už niekedy? Mne párkrát áno a bol to skvelý zážitok, ktorý by som veľmi rada vedome ovplyvňovala častejšie. Dokonca také zlepšenie ovládania snov vraj dokáže výrazne zlepšiť aj kreativitu v reálnom živote. To by sa potom písali knihy. Zaujalo ma tu toho viac a napr. som nevedela, že sny o smrti vlastne môžu byť dôvodom na oslavu, lebo naznačujú, že čosi, čo vás zdržiavalo, sa končí; že ak je vzduch v sne nečistý alebo zahmlený, vzťahuje sa to na vaše myšlienkové procesy a naznačuje potrebu jasnejších myšlienok; a že to ako sme v sne oblečení je taktiež významný prvok a môže to vypovedať buď o nízkej sebadôvere alebo o zdravom sebahodnotení. Rozhodujúcim odkazom nášho podvedomia môžu byť aj dvere, preto si treba všímať, či sú otvorené alebo zatvorené. Nemenej dôležité je, či v sne sedíte, stojíte, beháte alebo s niečím zápasíte. Tých prvkov je v knihe neúrekom, ale nikto po vás nechce, aby ste sa obsah namemorovali a stali sa profi vykladačom snov. Super je, že rozdelenie na kapitoly všetky interpretácie snov a jednotlivých prvkov v nich sprehladňuje a vy sa môžete kedykoľvek ku ktorejkoľvek vrátiť podľa toho, aký sen a detaily ste si zapamätali či poznačili. Priznám sa, niektoré asociácie či interpretácie som brala trochu s rezervou, lebo mi príde málo uveriteľné, že by sa dali tak zovšeobecniť na celú populáciu, no 93 % knihy ma uchvátilo a bude mať čestné miesto v knižnici, lebo čosi mi navráva, že som ju neotvárala naposledy. Čo vy a snívanie?

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x