bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Mexická gotika

Vydavateľ: Host (HOST - vydavatelství, s.r.o.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Počet strán:336
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 03:02

Lepšia cena: 17,51 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,92 € (vrátane DPH)
Bežná cena:20,84 €
Ušetríte: 2,92 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,79 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Mexická gotika

Gotický horor z prostředí mexické smetánky

Poté co Noemí Taboadová obdržela zmatený dopis od své nově provdané sestřenice s prosbou o záchranu, zamíří do odlehlého domu na mexickém venkově. Není si jistá, co v něm najde — manžel její sestřenice, pohledný Angličan, je cizinec a Noemí o něm tuší jen málo.

Noemí je navíc velmi nepravděpodobnou záchránkyní: její elegantní šaty a rudá rtěnka se hodí spíše pro koktejlové večírky než amatérské vyšetřování. Je však zároveň zarputilá, chytrá a má nezlomnou vůli. A nebojí se ani záhadného manžela své sestřenice, ani jeho otce, starosvětského patriarchy, kterého Noemí fascinuje; a dokonce ani domu samotného, který napadá Noemíiny sny vizemi plnými krve a zkázy.

Jejím jediným spojencem v tomto nehostinném příbytku se zdá být nejmladší syn, plachý a něžný muž, který působí, že chce Noemí pomoci, ale také by mohl skrývat temné rodinné tajemství. Protože za zdmi domu je mnoho tajemného. A Noemí, okouzlená děsivým, ale svůdným světem za zdmi, možná brzy zjistí, že tuto záhadnou usedlost není možné jen tak opustit.

Detaily o knihe

Názov: Mexická gotika

Objednávací kód NA642427

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Super (Monika Karolová, 13.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi dlho bola Noemina najväčšia starosť to, čo si oblečie na večierok a ktorému chlapovi svojim dobre nacvičeným koketným pohľadom a zvonivým smiechom popletie hlavu. No tento naoko nekonečný kolotoč zábavy, tanca a flirtovania uťal veľmi znepokojivý a zvláštny list od jej sesternice Cataliny, ktorá sa po nie až tak dávnom vydaji nasťahovala do sídla rodiny svojho manžela Virgila. Noemi sa teda vyberie za ňou, aby sa uistila, že je v poriadku. Po príchode tam spoznáva nielen rodinu manžela jej sesternice, ale aj históriu tmavého a ponúreho sídla, ktoré môže byť nebezpečnejšie ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať ... . Príbeh sídla, ktorého temné kúty a plesnivé steny skrývajú veľké a nechutné tajomstvo začína vskutku nenápadne, možno by ste ani nepovedali, že sa jedná o horor. No veľmi rýchlo budete vyvedení z omylu a zimomriavky vám budú behať po tele nielen zo strašidelnej atmosféry v temnom sídle, ale aj z partičky, ktorá si tam spolunažíva podľa prísnych pravidiel a príkazov vodcu klanu. Pozor na to, čo pred čítaním hodíte do žalúdka, pretože sa môže ľahko stať, že to uvidíte v ten deň aj druhý krát. Čakajú vás nechutnosti, perverznosti, ale aj taká tá praobyčajná ducharina, ktorá k hororu patrí a koniec, ktorý by ste nevymysleli a ktorý sa mne osobne veľmi páčil. Veľmi oceňujem autorkin štýl písania a preklad, vďaka ktorému mi išiel príbeh pred očami ako film. Veľmi živo som si vedela predstaviť aj tie najnepredstaviteľnejšie úryvky knihy a som zvedavá na filmové alebo seriálové spracovanie, ktoré sa už chystá. Keď sa toho chytia šikovní ľudia, bude to pecka

Mysteriózna gotika (Alča, 3.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Túto knihu som si chcela prečítať hneď, ako som sa o nej dozvedela. A veru, neoľutovala som. No myslím si, že to nie je príbeh pre každého, pretože v sebe obsahuje poriadnu dávku bizarnosti. Ide však o prvky, ktoré by mal mať kvalitný gotický román s ešte niečím mimoriadne kurióznym na záver. Dokonale ponurá atmosféra, melancholické momenty, starobylé a tajomné sídlo, strach prúdiaci v žilách hlavnej hrdinky... Ak by bol príbeh o niečo dlhší, bol by dokonalý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x