bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nevhodný návrh

Vydavateľ: Pandora SK (Vydavateľstvo Pandora)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:288
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 9,70 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 4,20 € (zľava 30%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 10,88 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nevhodný návrh

Benedict Bridgerton, druhý najstarší brat Bridgertonovcov, počas maškarného plesu svojej matky stretne dámu, ktorá ho očarí až tak, že na ňu nemôže prestať myslieť. Nepozná jej meno a tiež nikdy nevidel jej tvár. Jeho Popoluška má však svoje dôvody na to, aby ju nevypátral. Nájde Benedict lásku svojho života, ktorá nechce, aby vedel, kým v skutočnosti je?

Spoločenská sezóna roku 1815 je v plnom prúde, a hoci by si človek pomyslel, že všetci budú hovoriť o Wellingtonovi a Waterloo, pravdou je, že témy rozhovorov sa od poslednej sezóny veľmi nezmenili, sústreďujú na bežné spoločenské dianie. Tak ako zvyčajne, sa nádeje debutantiek na uzavretie manželstva upínajú k rodine Bridgertonovcov, predovšetkým na najstaršieho z nezadaných bratov, Benedicta. Možno nemá titul, ale jeho príťažlivá tvár, výborná postava a tučná peňaženka to ľahko vynahradia. Naša autorka pri viac ako jednej príležitosti začula, ako nejaká Ctižiadostivá matka hovorí o svojej dcére: „Vydá sa za vojvodu… alebo Bridgertona.“
V súčasnosti pán Bridgerton nejaví záujem o mladé dámy, ktoré sa objavujú na spoločenských podujatiach. Zúčastňuje sa takmer každého večierka, ale nerobí tam nič iné, iba pozoruje dvere, akoby čakal na niekoho výnimočného. Možno… Na budúcu manželku?

Spoločenské noviny lady Whistledownovej, 12. júla 1815

Detaily o knihe

Názov: Nevhodný návrh

Originálny názov: An Offer from a Gentleman

Objednávací kód NADBK96166

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Autorka opäť nesklamala (Kristína Rydlová, 14.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Tretí diel zo série Bridgerton a autorka opäť nesklamala, dokonca môžem povedať, že tento diel sa mi zatiaľ páčil asi najviac. Zo začiatku to síce vyzeralo, že autorka len prepisuje rozprávku o Popoluške, ale potom sa už príbeh začal uberať vlastným smerom... a mne sa ten popoluškový nádych páčil. Sophie to nemala jednoduché, mama jej zomrel hneď po narodení, babka bola chorá a jej starostlivosť už nezvládala, preto ju po troch rokoch priniesla k otcovi. Gróf sa o ňu dobre staral, zabezpečil jej aj vzdelanie, ale nikdy spolu nenadviazali bližší vzťah. Jeho nová žena ju neznášala, jej staršia dcéra tiež, mladšia by sa s ňou aj rada kamarátila, ale matka by jej to nikdy nedovolila. Napriek všetkému však bola veľmi milá, vzdelaná, pracovitá, nebála sa žiadnej roboty a dokázala sa o seba postarať. Benedict bol zlatíčko, hneď si ma získal (hoci nepopieram, že tu bolo pár momentov, kedy som ho mala chuť za jeho správanie nakopať; našťastie si svoje „prehrešky“ neskôr uvedomil a Sophie sa ospravedlnil). Ich vzťah mal príchuť „zakázanosti“, čo mu ešte viac pridávalo na príťažlivosti. Zároveň to do príbehu vnieslo aj dávku emócií. Páčilo sa mi, že tentokrát dostali viac priestoru aj mladší súrodenci. Zbožňujem, ako sa medzi sebou neustále doťahujú. Violet mi opäť potvrdila, že je skvelá mama, ktorá by pre svoje deti urobila prvé i posledné. Autorka má príjemný štýl, takže jej vždy prečítam v priebehu pár hodín. Keď sa už začítam do jej sveta, nechce sa mi odísť a najradšej by som prečítala celú sériu naraz. Už sa veľmi teším na štvrtý diel.

Guilty pleasure séria (Maťa, 13.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Keď som minulý rok čítala Vikomta, bola som dostatočne nahypovaná a chcela som ísť hneď pokračovať s touto knihou. Prečítala som 10% a sklamane to odložila s tým, že ono je to z nepochopiteľného dôvodu re-tellingom Popolušky. Keďže plánujem čítať celú sériu, vedela som, že sa k tejto vrátim, ale mesiace som ju obchádzala. Medzitým vyšli v preklade hneď dva diely a ja som si povedala, že teda ju prečítam v slovenčine. Ale knihu som mala doma dobré 3 týždne, kým som sa do nej s obavami pustila. Akože áno, originalita prvých 10-15% knihy je na stupnici od 1 do 10 niekde na -10. To je prepísaná Popoluška a meh. Ale potom ma to chytilo tak rýchlo a tak prudko, že od 2. kapitoly som prečítala celú knihu na posedenie a asi by som ani spať nešla, kým ju neprečítam. Autorka má dar zobrať žáner, ktorý nečítam a absolútne ma nezaujíma a vytvoriť v ňom knihy, ktoré neviem pustiť z ruky. Do ktorých som sa zamilovala, pretože sú nesmierne čtivé, vtipné a majú postavy, ktoré mi skrátka prirástli k srdcu. Benedicta som si zamilovala už v seriáli a napriek prvotnému sklamaniu som s jeho príbehom nadmieru spokojná. On aj Sophie boli skvelí, chémia medzi nimi neskutočná a akonáhle prestala autorka vykrádať Popolušku, tak aj príbeh bol fajn. Oh, a Violet Bridgerton vyhráva v tejto knihe cenu za najlepšiu postavu. Táto kniha (či celá séria) je úplne úžasná oddychovka, ideálne guilty pleasure, ktoré vám síce nedá podnety na premýšľanie, nezmení vám život ani nič podobné, ale výborne si preto nej oddýchnete a pobavíte sa. Určite odporúčam a teším sa na pokračovania.

Nevhodný návrh (Val, 2.2.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po niekoľkých varovaniach, že táto kniha je obdobou príbehu o Popoluške, som sa vyslovene nevedela dočkať, kedy sa začítam. Okrem toho, že Quinnovej štýl písania mi náramne sedí, som bola zvedavá ako pojme Popolušku práve v súvislosti s rodinou Bridgertonovcov. Už v úvode je nám predstavený trpký osud "Popolušky" Sophie. Naozaj, akoby bola prepísaná časť detskej knihy až po samotný ples. Ale bez obáv, toto všetko (aj nepekné správanie macochy a nevlastných sestier) sa udeje na prvých stranách knihy. Práve odchodom záhadnej lejdy z plesu to začne byť zaujímavé. Opantaný druhorodený Bridgerton, Benedict, sa usiluje zistiť totožnosť tajomnej dámy. Iniciály z rukavice, ktorá sa mu vo všetkej početnosti dostala do rúk, sú jeho mame Violet známe, Ben tak má aké-také vodítko. Žiaľ,pre Sophie, macocha zistí po kom Benedict pátra a neľútostne vyhodí Sophie na ulicu. Viac vám z príbehu neprezradím, no ja sama som hltala stránku za stránkou. Bola som napätá ako struna. Nedokázala som odhadnúť čo sa bude diať, či pri opätovnom stretnutí Ben spozná Sophie a ak aj nie,tak kedy? Nakoľko sa Quinnová neštíti zakomponovať do príbehu aj sexuálne scény, netrpezlivo som čakala aj na tie XD lebo rozdielne spoločenské vrstvy so sebou nesú isté prekážky či očakávania….tu sa ale musím pristaviť. Benedict mal s mamou taký rozhovor, že mi vohnal slzy do očí. Tomu sa vraví v prvom rade byť matkou. Až potom vysoko postavenou ženou v spoločnosti, na ktorú sú kladené nároky, rovnako ako na jej deti. Bije sa za svoje deti ako levica a aj keď sa nestotožňuje s rozhodnutiami svojich detí, stojí po ich boku, je im oporou, nešetrí láskavým slovom a materinskou radou. Stále si stojím za tým, že táto séria je časť od časti lepšia.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x