bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vikomt, ktorý ma miloval

Vydavateľ: Pandora (Vydavateľstvo Pandora)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:304
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 9,70 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 4,20 € (zľava 30%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vikomt, ktorý ma miloval

Lovecká sezóna roku 1814 bola zahájená a existuje len malá nádej, že oproti roku 1813 uvidíme nejaké veľké zmeny. Spoločenské večierky znovu zaplnili Ctižiadostivé matky, ktorých cieľom je vydať svoje drahé dcérenky za Odhodlaných starých mládencov. Za úlovok tejto sezóny je považovaný vikomt Anthony Bridgerton. Vlasy tohto chudáka vyzerajú často rozstrapatené a neupravené – je to kvôli tomu, že sa nikde nepohne bez toho, aby naňho nežmurkala nejaká mladá slečna s takou rýchlosťou, až to vytvára vietor o sile hurikánu.

Jedinou slušnou dámou, ktorá sa o Bridgertona nezaujíma, je slečna Katharine Sheffieldová. Jej správanie k nemu niekedy dokonca hraničí s nepriateľstvom. A naša autorka si myslí, že súperenie medzi Bridgertonom a slečnou Sheffieldovou bude presne tým, čo oživí túto ináč nudnú sezónu.

Spoločenské noviny Lady Whistledownovej, 13. apríla 1814

Detaily o knihe

Názov: Vikomt, ktorý ma miloval

Originálny názov: The Viscount who loved me

Objednávací kód NADBK96111

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Aj vikomt si ma získal (Kristína Rydlová, 14.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Druhý diel série je venovaný najstaršiemu synovi Bridgertonovcov, Anthonymu, ktorého sme mali možnosť spoznať už v prvej časti ako ochranárskeho a milujúceho brata a hlavu rodiny, ktorý je pre svojich blízkych ochotný urobiť prvé aj posledné. Musím sa priznať, že predtým som ho moc nemusela, ale teraz si ma získal. Ide o haters-to-lovers romantiku, ktorú mám veľmi rada. Páčilo sa mi, ako sa neustále doberali a snažili sa tváriť, že medzi nimi nepreskočila iskra. Znovu som sa musela len prihlúplo usmievať. Kate bola veľká sympaťáčka, páčilo sa mi na nej, že nemala problém povedať, čo si myslí a ako sa starala o svoju (nevlastnú) mladšiu sestru. Zaujímalo ma, čo sa skrývam za jej strachom z búrok a vysvetlenie bolo naozaj zaujímavé. Anthony si so sebou tiež nesie určité bremeno z minulosti, o ktorom nikomu nepovedal. Jeho strach „skomplikoval“ príbeh oveľa viac, ako som čakala. Baví ma aj záhada okolo Lady Whistledownovej, som zvedavá, kedy toto tajomstvo praskne a spoznáme jej pravú identitu. Trochu mi je ľúto, že ostatní súrodenci nedostali zatiaľ veľa priestoru, ale verím, že sa to v ďalších častiach zlepší. Zatiaľ môžem povedať, že sa mi oba príbehy páčili (približne na rovnakej úrovni).

Úžasné (Jana Žulová, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po zhliadnutí seriálu som sa hneď musela pustiť do knihy. Prvú časť mám prečítanú už dlhšie takže tl nebol problém. Príbeh Antonyho a Kate ma zaujal dokonca ešte viac ako Daphne a Simona. Enemies to lovers bol veľmi vhodne zvolený štýl a to dodalo príbehu šťavu. Kniha sa čítala skvelo, síce s ojedinelými gramatickými chybami ale príbeh a celkovo autorkin štýl písania to zachránil. Samozrejme najviac sa mi páčili scény hlavných hrdinov, či už sa hádali, smiali alebo konečne zistili, že sa ľúbia. Celú knihu som si náramne užila a teším sa na ďalšie časti☺️

Vikomt, ktorý ma miloval (Val, 11.1.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úvod je venovaný hlave rodiny Bridgertonovcov. Jeho úžasný prístup k deťom a oddanosť manželke si najviac užil najstarší s detí, Anthony. Práve vzťah s otcom a jeho náhly, nepochopiteľný odchod má za následok jeho správanie. To, že je ľahkovážny sukničkár, aj keď šarmantný, má na svedomí práve jeho presvedčenie, že nemôže mať vlastnú milujúcu rodinu, pretože jeho úmrtie bude mať na ňu neblahé následky. V rodine Bridgertonovcov totiž stratu otca znášali veľmi ťažko a matka s Anthonym, ktorý sa rozhodol zastúpiť svojho otca aj pri výchove mladších súrodencov, sa s úmrtím milovaného nevyrovnali doteraz. Ako blesk z jasného neba, Anthony vyriekne, že je čas oženiť sa. Jeho bratia, ktorí mu v tom čase robia spoločnosť, lapajú po dychu šokom. Zaumienil si sobáš s najkrajšou debutantkou s tým, že to bude manželstvo bez lásky. Až pokým nespozná jej sestru, nevýraznú Kate. Dobrodružstvo plné vtipu, slovných prestreliek a humorných situácii začína. Aj keď som si všimla Quinnovej podobnosť"rovnice", na ktorej vyskladala prvé dva diely série (uvidíme,ako to bude v ďalších častiach), vôbec mi to neprekážalo. Popravde, tešila som sa na každý nový riadok príbehu a kniha mnou prečítaná za 2 dni tomu nasvedčuje. Juliin štýl písania zbožňujem, tak isto jej humor a zbožňujem všetky postavy, ktoré sa v príbehoch vyskytnú (dokonca aj starú Fiteringovú-tak to vyslovujem ja,lebo je to fakt jazykolam-a jej podrezaný jazyk). Takže mám za sebou D(aphne) a A(nthony)...kto bude ďalší :D?

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri mínus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x