bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Mexická gotika

Vydavateľ: Grada Publishing (Grada Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:320
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 13,59 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,99 €
Ušetríte: 2,40 € (zľava 15%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Mexická gotika

Tajuplné sídlo na vzdialenom mexickom vidieku. Charizmatický, no chladný aristokrat. Rodina, v ktorej vládnu tajomstvá, násilie a šialenstvo.Očarujúce 50. roky 20. storočia v horúcom Mexiku. Vzrušujúca atmosféra nabitá večierkami. Mladučká Noemí, dcéra z bohatej rodiny, si naplno vychutnáva život plný zábavy a nevinného flirtovania. Jedného dňa však neočakávane dostane záhadný list s prosbou o pomoc od svojej milovanej sesternice Cataliny. A  tak sa vydáva na cestu do osamoteného sídla na vzdialenom mexickom vidieku, ktorý pripomína atmosférou skôr hmlisté Anglicko než horúce Mexiko.

Catalinina nová rodina Noemí od začiatku prijíma veľmi rozpačito. Sesternicin manžel je príťažlivý, no súčasne chladný. Jeho otec je typický patriarcha, fanúšik eugeniky, a Catalinu zasa prenasleduje zvláštne šialenstvo. Noemí sa snaží svojej sesternici pomôcť, no sama sa pritom nebadane prepadá čoraz hlbšie do tajomstiev a histórie plnej násilia a šialenstva. Zhypnotizovanej a paralyzovanej desivým, no zvodným svetom tajuplného sídla Noemí zostáva jediné – požiadať o pomoc najmladšieho syna tejto skazenej rodiny. On jediný jej môže pomôcť vyviaznuť zo záhadného domu, ktorý nie je ani zďaleka také ľahké opustiť, ako si pôvodne myslela.

Detaily o knihe

Názov: Mexická gotika

Originálny názov: Mexican Gothic

Objednávací kód NADBK96051

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Mexiko, ako ho nepoznáme. (Knihomoľka Evka, 29.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keby mi po 40 prečítaných stranách niekto povedal, že túto knihu ohodnotím piatimi hviezdičkami, zaťukám si na čelo. Je pravda, že po tomto zážitku už nechcem hríby ani vidieť, avšak starostlivo budovaná atmosféra a príjemne pomalé stupňovanie napätia spôsobilo, že odteraz už budem príbehy z viktoriánskej éry cielene vyhľadávať. Aby ste ma pochopili, vždy som si myslela, že na zbalení si všetkých piatich slivák odkiaľkoľvek nemôže byť nič ťažké, nech je to zlé, ako chce. No tento titul ma ľavou zadnou vyviedol z omylu. Z Vysočiny sa totiž nedá odísť. Až ma prsty svrbia, ako by som chcela napísať prečo. Ale tú radosť vám neurobím. Čo ale isto neobídem je osobnosť, ktorá vládne deju. A to nesmierne spoločenské stvorenie menom Noemí. Celkom ma táto zhovorčivá, neposedná, sčítaná, veselá, jemne koketná, nezbedná, no zároveň odvážna a nikdy sa nevzdávajúca žena ohúrila. Kniha je pre mňa veľkým prekvapením. Udržala ma v bdelom stave a zaryla sa pod kožu tak, ako máloktorá.

Najprv sklamanie, no potom úžasné vyvrcholenie (Slávka, 2.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Mexická gotika je kniha, ktorá si u mňa poležala niekoľko mesiacov. Na prvé počutie to nevyzerá naozaj dobre. Keď niekto toľko číta jednu knihu, tak to nevrhá na ňu žiaden dobrý tieň… Nemôžem však povedať, že titul je zlý a neoplatí sa ho čítať. Treba sa však bohužiaľ k daným plusom dopracovať. Prvé dve tretiny pre mňa predstavujú sklamanie. Sú aj dôvodom, prečo som tak dlho čítala knihu. Počas nich som mala pocit, že sa v príbehu nič poriadne nedeje, postavy sa tiež akoby nevyvíjali, stáli len v tieni, na ktorý zasvietilo svetlo v tretej tretine. Pohľad na záver knihy je teda diametrálne odlišný. Úžasné rozuzlenie bez logických chýb, aktivita postáv a celkovo zaujímavo vymyslená zápletka. Prichádza k vyvrcholeniu šialenstva, tajomna a hrôzy. Čitateľ priam do seba saje nočné mory, históriu starobylého sídla a morbídnosť, ktorá sa na neho škerí zo strán románu. To všetko dalo krásnu bodku gotickému hororu. Škoda len tých dvoch tretín predtým.

Nechutne dobrá kniha (Šárka Smetanová, 1.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak toto bola riadne nechutná a zvrhlá kniha. No ajtak sa mi páčila! Pri niektorých scénkach mi bolo zle a preto som rada, že som pri knihe nič nejedla (čo ani nezvyknem robiť), lebo hneď by ma prešla chuť. Kniha sa mi zo začiatku čítala pomaly, lebo sa tam v podstate nič nedialo. No keď sa to rozbehlo, keď som sa konečne dozvedela, o čo tam ide, nemohla som sa od nej odtrhnúť. Tajomstvo rodiny by som nikdy neuhádla, za čo @silviamg.author obdivujem, že niečo také vôbec vymyslela. Klobúk dole pred Vaším talentom! Nič podobné som ešte nečítala. Páčilo sa mi, ako sa vyvíjal vzťah Noemí a Francisa. On jediný mi bol z tej zvrhlej rodiny sympatický a hneď som si ho obľúbila. Na Noemínom mieste by som z neho bola hneď paf. No v tomto a ešte v iných veciach sme s Noemí úplné protiklady. Ale ako sa hovorí, že "protiklady sa priťahujú", tak by sme podľa mňa boli dobré kamarátky, keby sme sa mohli stretnúť. Skvelo by sme sa dopĺňali. Toto bola jedna z najlepších kníh, čo som tento rok prečítala. Rozhodne odporúčam. Ale POZOR, len pre silné žalúdky!

Mexická gotika (Veronika, 21.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mexická gotika je román, ktorý poteší najmä tých, ktorí majú radi pri čítaní jemné zimomriavky strachu, ponurú atmosféru a strach navodzujúce prostredie. Noemi je mladé žieňa z bohatej rodiny, ktorá si užíva život a všetko s ním spojené. Z jej života ju vytrhne divný list od sesternice Cataliny, kde ju prosí o pomoc, a tak za ňou odcestuje na mexický vidiek do opusteného, starého sídla uprostred ničoho, kam sa vydala. Ak si pod pojmom "Mexiko" predstavíte, ako väčšinou aj ja, slnečné počasie, farby a veselý život, tu to bude o niečom inom. Ponurá atmosféra plná hmly na mňa dýchala z každej strany a už len samotná Vysočina vo mne vyvolávala rešpekt a mňa by tohto domu nedostal nikto. Ale čo máta a desí v tomto sídle? Duchovia? Temná minulosť alebo je to len výmysel psychiky? Vydajte sa na cestu plnú tajomstva, divných postáv a zimomriavok. Ideálne, ak knihu budete čítavať večer, v kľude, pri plameni sviečky. Vtedy si ju vychutnáte s emóciami, aké majú byť. Autorka príbeh začala zhurta a vy skočíte hneď od prvej strany do dynamického deju, čo sa mne veľmi páčilo. Príbeh nebol nejak extra strašideľný, aj keď sa v ňom objavilo pár "ťažších" scén, ale to len celýcdej okorenilo. Úžasná postava Noemi sa mi veľmi páčila. Nebola to žiadna zakríknutá deva, ale prostoreká a nebojácna žena, čo som v 50.rokoch minulého storočia veľmi neočakávala. Veľmi som bola zvedavá na záver, ako to celé vyostrí, ale musím skonštatovať, že Mexická gotika patrí právom k bestsellerom, lebo od začiatko do konca si autorka držala úroveň skvelo a nápadito napísaného románu.

Mexická gotika (Lenny, 14.1.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Spočiatku som mala problém sa do knihy začítať, na vine bol autorkin štýl, ktorý ma kvôli niečomu, čo neviem presne určiť, vyrušoval. Ale postupne som sa začítala a preniesla sa do tajomného domu obklopeného hmlou na Vysočine. Hlavnou hrdinkou je Noémi, ktorá prichádza na Vysočinu, aby zistila, čo sa stalo s jej sesternicou, ktorá v tajomnom liste spomína duchov a ľudí v stenách. Temný dom nazývam Vysočina obýva zvláštna rodina, ktorú Noemi postupne spoznáva, hoci to nie je prijemné spoznávanie. Výnimkou je Francis, ktorého by Noémi mohla nazvať jediným priateľom na tomto odľahlom mieste. Znepokojujúce sny, večne prítomná mliečka hmla okolo domu, nevraživé správania obyvateľov domu, či temné chodby pomaly odhaľovali svoje tajomstvá. A že to boli poriadné tajomstvá. Viem si tento príbeh predstaviť ako filmové spracovanie, kedy by som mala zimomriavky pri odhalení tajomstiev rodiny, ktoré som teda ani náhodou netipovala.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x