bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Lži v plameňoch

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:360
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 20.04.2024 02:53

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Lži v plameňoch

ZUZANA JURIGOVÁ KAPRÁLIKOVÁ číta z knihy LŽI V PLAMEŇOCH:

Päť priateľov a jedno klamstvo, ktoré zanechá spúšť

Obyvatelia kalifornského mesta Gap Mountain vedia, kedy hrozí obdobie požiarov. Vtedy je každá manipulácia s ohňom prísne zakázaná. Stačí iskrička a následky môžu byť katastrofálne. Osemnásťročná Hannah Warnerová, šerifova dcéra, to má stále na pamäti. Keď však s priateľmi nechtiac založia požiar, z miesta činu ujdú a dohodnú si alibi. Oheň sa však nekontrolovateľne šíri a plamene zachvátia aj blízky národný park. Priatelia sú pod veľkým psychickým tlakom a strácajú nervy. Hannah robí všetko, čo je v jej silách, aby spoločné tajomstvo ochránila, veď aj dobrí ľudia občas urobia chybu. Lenže tu ide o veľa. V hre sú ľudské životy.

Z anglického originálu Lies like Wildfire (Delacorte, New York 2021) preložila Diana Ghaniová.

Detaily o knihe

Názov: Lži v plameňoch

Originálny názov: Lies like Wildfire

Objednávací kód NA205578

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

YA krimi-detektívka (@jedna_zenska, 13.2.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Čo by ste robili, ak by ste založili požiar, ktorý zničí mesto? Priznali by ste sa či nie? Toto rieši naša pätica tínedžerov, ktorá sa rozhodne klamať, a to ovplyvní ich životy… už nikdy nič nebude ako predtým. Musím povedať, že na to, ako mi boli tieto hlavné postavy nesympatické (ale áno, chápem, sú to tínedžeri, chovali sa, ako mali, nerozvážne, impulzívne, detinsky), tak som si čítanie príbehu veľmi užila. Vždy sa niečo dialo, začíname požiarom, ktorý ničí všetko, takéto následky nikto nečakal a mne sa presne toto páčilo. Celé je to také skutočné, drsné a naozaj vážne, čo si naša pätica neuvedomuje, až, kým ich nezačnú zožierať výčitky. Tu je krásne ukázané, ako má všetko dominový efekt. Veľké výčitky, veľké strachy, veľké sebectvá, to všetko pomaly ničí partiu “príšeriek” a ich životy. Dokážu žiť s týmto tajomstvom do konca svojich životov alebo sa stane niečo ešte horšie? Za seba môžem povedať, že toto je skvelo vystavané, napínavé, desivé, ničivé, nekontrolovateľné a plné zamotaných lží. Na príbeh sa pozeráme len očami Hannah (ktorá mala dosť problémy s osobnosťou) a preto je aký je. Ak by sme sa dostali aj do hláv ostatných postáv, už by to nebolo tak pokrivené, aké to práve vďaka vnímaniu Hannah bolo. Tiež dobrý ťah, ako ukázať, ako veľmi sa dokážeme v partiách ovplyvňovať. Čo chcem ešte vyzdvihnúť je koniec, ktorý je úplne skvelým ťahom na nervy a každý si ho môže vysvetliť po svojom. Tak sa začítajte aj vy a zistite či vám vyriešenie príbehu ulahodí.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Musíme sa dohodnúť, čo povieme,“ pošepnem Violet, keď Lulu zmizne z dohľadu. Na ruke mi pristane horúci uhlík a spáli zopár jemných chĺpkov.
Violetine privreté oči sa začnú vyjasňovať. „Prečo?“
„Lebo sme klamali už pred mojím otcom,“ poviem. Beriem vinu aj na svoje plecia. „Lebo Luke je ešte vždy v podmienke a vy ste pili a fajčili trávu. Nikto sa nesmie dozvedieť, že sme boli pri jazere, keď sa to začalo.“ Ukážem na plamene.
Jej olivová pokožka zbledne pred mojimi očami. „Bola to nehoda.“
„Na tom nezáleží, Vi. Aj tak je to podpaľačstvo a Luke si nezapálil náhodou.“ Utriem si tvár a začnem chodiť sem a tam. „Mohli by sme skončiť vo väzení.“
Violet na mňa ubolene pozrie.
„Naše verzie sa musia zhodovať – tvoja, moja aj ostatných. Musíme sa stretnúť a vyriešiť to.“ Vytiahnem telefón a napíšem do skupiny: Ste u mňa doma?
O niekoľko sekúnd sa ozve Luke: Oheň sa hrozne rozhorel! Áno, sme u teba.
Ja: Zostaňte tam. Musíme sa stretnúť. Všetci. Vymaž toto vlákno.
Mo: A čo evakuácia?
Ja: UŽ SI NEPÍŠME

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x