bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Z krvi a popola

Vydavateľ: Zelený kocúr (Vydavateľstvo Zelený Kocúr, s.r.o.)
Séria:Z krvi a popola (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:556
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:00

Lepšia cena: 15,54 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,91 € (vrátane DPH)
Bežná cena:18,50 €
Ušetríte: 2,59 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,29 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Z krvi a popola

Z KRVI A POPOLA“ JE PODMANIVÝ, AKCIOU NABITÝ, SEXI, NÁVYKOVÝ A NEPREDVÍDATEĽNÝ PRÍBEH, DOKONALÁ FANTASY KNIHA PRE FANÚŠIKOV SARAH J. MAASOVEJ A LAURY THALASSOVEJ.

Nepoškvrnená...

Poppy, od narodenia predurčená viesť kráľovstvo do novej éry, nikdy nebola sama sebe paňou. Život nepoškvrnenej je osamelý. Nik sa jej nesmie dotknúť. Nik na ňu nesmie pozrieť, ani k nej prehovoriť. Nikdy nesmie zažiť potešenie. Čaká na povýšenie a radšej by so strážcami bojovala proti zlu, ktoré ju pripravilo o rodinu, než sa pripravovala na získanie božej priazne. Lenže ona o tom nikdy nerozhodovala.

Povinnosť...

Budúcnosť celého kráľovstva leží na Poppiných pleciach, nikdy si však nebola celkom istá, či to naozaj chce. Aj nepoškvrnená má predsa srdce. Dušu. Aj túžby. A keď jej do života vstúpi Hawke, strážca so zlatými očami poverený jej ochranou až do povýšenia, osud a povinnosť sa prepletú s túžbou a potrebami. Vzbudí jej hnev a donúti ju spochybniť všetko, čomu verila... Pokúša ju zakázaným ovocím.

Kráľovstvo...

Padlé kráľovstvo, ktoré bohovia opustili a smrteľníci sa ho desia, znova povstane, odhodlané násilím a pomstou si vziať všetko, čo mu podľa jeho presvedčenia prináleží. A keď sa tieň prekliatych priblíži, hranica medzi zakázaným a správnym sa rozostrí. Poppy môže každú chvíľu stratiť nielen srdce a priazeň bohov, ale aj život, keď sa začne rozmotávať každé zakrvavené vlákno, ktoré drží jej život pohromade.

O autorke
Jennifer L. Armentroutová, najpredávanejšia autorka podľa New York Times a medzinárodne napredávanejšia autorka, žije v Shepherdstowne v Západnej Virgínii. Žiadna klebeta, čo ste o nej počuli, nie je pravdivá. Ak nie je ponorená do práce, pozerá veľmi zlé zombie filmy, tvári sa, že píše, a trávi čas s manželom, ich policajným psom na dôchodku Dieslom, pojašeným šteniatkom Apollom, krížencom borderskej kólie a jacka rusella, šiestimi predpojatým lamami, štyrmi huňatými ovečkami a dvoma kozami. O tom, že sa stane spisovateľkou, začala snívať na hodinách algebry, počas ktorých väčšinou písala poviedky… čo vysvetľuje jej biedne známky z matematiky. Jennifer píše pre mládež paranormálne, vedecko-fantastické a fantasticko-romantické príbehy zo súčasnosti. Jej knihy vyšli vo vydavateľstvách Spencer Hill Press, Entangled Teen a Brazen, Disney/Hyperion a Harlequin Teen. Jej knihu Wicked si vybrali používatelia Passionflix a v lete 2018 bola navrhnutá na sfilmovanie. Jej napínavý romantický román Don’t Look Back bol v roku 2014 nominovaný pre najlepšiu knihu young adult udeľovanú asociáciou YALSA a za román The Problem With Forever získala v roku 2017 ocenenie RITA. Píše aj romány pre dospelých a new adult a pod pseudonymom J. Lynn aj paranormálne romantické príbehy. Knihy jej vyšli aj vo vydavateľstvách Entangled Brazen a HarperCollins.

Recenzie
„Toto bolo super! Brilantná fantasy postavená hlavne na romantickej linke a vzťahoch, so zápletkou siahajúcou oveľa hlbšie, než sa môže na prvý pohľad zdať. Podmanivý, sexy príbeh lásky Poppy a Hawkea je skvele vyvážený fantasy prvkami, akciou, krvavými bojmi, napätím, zradou a zvratmi. Táto kniha vás donúti obetovať spánok, aby ste sa dozvedeli, ako to vlastne celé dopadne.“ Dominika z @date_with_a_book

Detaily o knihe

Názov: Z krvi a popola

Objednávací kód NA641108

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Jedna z tých lepších fantasy (Karina, 11.9.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha bola super. Bolo tam zopár totálne predvídateľných momentov, ale nič prevratné, čo by som nedokázala odpustiť. Sarkazmus a doberanie medzi postavami ulahodilo mojej duši. Milujem, keď postavy slovne "kúšu", či už príjemne hravo alebo s cieľom zasiahnuť hlboko. A aj nejaká tá chémia bola... Knihu by som odporúčala všetkými desiatimi, bavila ma a myslím, že si ju ešte niekedy prečítam znova.

Z krvi a popola (Šárka Smetanová, 13.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Poppy je od narodenia predurčená viesť kráľovstvo do novej éry. Je však veľmi zväzovaná pravidlami. Nikto sa jej nesmie dotknúť, nikto na ňu nesmie pozrieť, ani k nej prehovoriť. Teda až na pár výnimiek, asi 5 ľudí. Nemôže nič čítať, len nejaké vybrané náboženské knihy. Je veľmi kontrolovaná a nemá žiadnu slobodu. Hovorí sa jej nepoškvrnená a má byť povýšená. No potom do jej života vstúpi krásny zlatooký strážca Hawke a všetko sa skomplikuje... Ajkeď je táto kniha fantasy, je založená na romantickej linke. No musím sa priznať, že za romantiku som to nepovažovala. Mali medzi sebou taký divný "vzťah", že keby ten fantasy svet nie je tak perfektne vymyslený a dej tak napínavý, plný nečakaných zvratov, kniha by sa mi nepáčila. No našťastie ma veľmi bavila a čítala sa super. Páčilo sa mi, ako Poppy vedela narábať s dýkou a lukom. Dokonca som schvaľovala, čo pred koncom spravila Hawkeovi. Ten bastard si to zaslúžil! No to, čo sa stalo potom, mi odpálilo dekel niekam na mesiac. Nič tak zvrátené som ešte nečítala. Preto som písala, že mali divný "vzťah". Kniha je ináč o upíroch, no dlho ani neviete, že tam nejakí sú. Ja mám knihy o upíroch najradšej, preto má kniha za toto odo mňa veľké plus. Už sa veľmi teším na pokračovanie, lebo skončilo to dosť otvorene a taký koniec som veru nečakala. Odporúčam každému milovníkovi fantasy.

Recenzia (Viktória Bernátová, 5.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jennifer L. Armentrout napísala túto knihu perfektne. Pretože je jednoduchá na pochopenie a čítanie a tá atmosféra so svetom, ktorý vytvorila je proste úžasná. Táto kniha mi ležala na poličke už dosť dlho. Proste keď som videla tých 500 strán, tak sa mi do nej nijak nechcelo. Ale teraz ľutujem, že som si ju neprečítala skôr, pretože je to DOKONALOSŤ. No ale teraz, keď ju už mám prečítanu, s kľudom môžem povedať, že sa stala jednou z mojich najlepších kníh za rok 2022. Poppy je predurčená a nepoškvrnená, Vládcovia kráľovstva jej nič nedovolia - musí byť len vo svojej izbe, nemôže nikomu ukázať tvár, nemôže mať kamarátov a hlavne musí počúvať rozkazy. A preto sa vykrada von a tak stretla aj Hawkea. Neskôr sa vlastne dozvie, že je to jej nový osobný strážca. Spolu sa mi ako hlavné postavy veľmi páčili. Hlavne ako sa Hawke snažil pomôcť Poppy byť sama sebou a s tým čo chcela naozaj robiť. Síce prvých par strán je pomalých a Poppy a Hawke majú svoj moment na začiatku a potom sa vlastne medzi nimi nič nedeje, ale po 200 stranách sa nám to rozbieha a nespomaluje. Kniha obsahovala veľa zvratov, ktoré som absolútne nečakala a ten KONIEC.

Hana (Hana Smažáková, 5.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hned jak čtenář otevře knihu, naskytne se mu možnost vidět krásnou předsátku, která mě na první pohled naprosto uchvátila. Knize dodává šmrnc. Pokud je tu někdo, kdo zbožňuje fantasy, tato kniha je přímo pro vás. Příběh mladé ženy Penellaphe si oblíbíte. Není to totiž typická dokonalá žena bez chybičky, jak se nám občas v knihách stáva. Poppy má ale bohužel předurčen osud, takže o normálním životě si může nechat jen zdát. Prakticky nemůže nic, je jako ve vězení. Když se na scéně objeví dokonalý Hawke, jak ho autorka vykreslila. On má za úkol ji hlídat. Takže teď může začít ta správná jizda plná nebezpečí. Od autorky už jsem četla dvě knihy ze série Lux a trochu jsem se této knihy bála, protože knihy ze série Lux nebyly špatné, ale nějak mě to neoslovilo, ale u této knihy to bylo jiné. Autorky styl se mi tentokrát líbil. To jaký svět vytvořila a jak si s tím dala více záležet. Ale musím říct, že začátek byl trošku slabý, ale netrvalo dlouho a kniha se pořádně rozjela. Líbilo se mi, jak autorka vykreslila postavy, jak z Hawke udělala neodolatelneho fešáka s ďolíčky, které dívkám podlomí kolena (ještě, že čteme v sedě, nechci vědět, kolik by bylo otřesů mozku, či tržných ran, kdybychom četli vestoje) No ale zpět ke knize. Poppy byla vážně odvážná, která co na srdci to na jazyku, což má u mě tato postava plus. To jak to jiskřilo mezi Poppy a Hawke bylo parádní bavili mě jejich dialogy a jejich cvrlíkaní a dotahování. Super dvojice. V knize naleznete nejen fantasy prvky ale i romantiku, akci, napětí a mnohi dalšího, takže za mě naprostá bomba. Jsem zvědavá na to, jak se to celé vyvrbí. Takže za sebe mohu knihu doporučit.

Z krvi a popola (Val, 2.6.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prepadla som tejto knihe od prvých strán a rada by som napísala, že až po poslednú vetu. Nie je tomu tak. Prepadala som príbehu vždy viac. Ku knihe som sa vracala v každú voľnú chvíľku. Uspokojila som sa aj so 4 riadkami(všetko lepšie,ako vôbec nič!). Nepovedala by som, že v knihe sú hluché miesta. Skôr pokojné časti, ktoré sľubovali riadnu búrku! A presne tak to bolo. Dej si plynul,Poppy šla po chodbe a zrazu ju niekto schmatol a na túto zápletku naväzovala ďalšia! Priznám sa, že 100 strán pred koncom mi padla sánka a povedala som si, že autorka to kľudne mohla ukončiť…takýto zvrat by nečakal nikto ani v zlom sne a na druhú časť série by sa tešil tak či tak. Aaaale to by nebola Jenny! Práve posledných 50 strán by som ani nedýchala,keby čítam rýchlejšie…no odpadnúť kyslíkovým deficitom a nevedieť čím skôr ako autorka ZKAP zaklincuje?! Nehrozi!  (Celý text nájdete na blogvknihach.blogspot.com)

Z krvi a popola (Veronika, 21.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Z krvi a popola bola mnou veľmi očakávaná kniha. Zo všetkých strán som na ňu čítala chvály, a preto hneď upútala moju pozornosť. Keď sa mi dostala vďaka vydavateľstvu @zelenykocur.sk do rúk, veľmi ma potešilo, že nie je paper back ako to býva väčšinou pri fantasy knihách. Obálka úchvatná a mapa v knihe dokonalá. Konečne som si na ňu vyhradila víkend a pustila sa do čítania. Ocitla som sa hneď v Červenej perle a nechápala som o čo tam ide. Nemohla som sa začítať do nejakej romanticko-erotickej linky a cítila som sa chaoticko. Fajn, tak opäť pôjdem proti prúdu, a tak chválenú knihu ani nedočítam. Našťastie po nejakej stej strany sa moje chmúrne myšlienky rozplynuli a ja som vhupla do úžasného fantasy. Postupne mi všetko predtým začalo dávať zmysel a mne sa vyostril jasný obraz tohto sveta. Preto, ak sa aj vy budete cítiť stratení, neodkladujte ju, lebo prídete o brilantný, prešpekulovaný príbeh. Postava Poppy bola skvelá. Nápaditá, nebojácna a vôbec mi nevadili ani milostné pletky, ktorých sa ja vždy obávam, aby mi nepokazili čítanie. Dej plynul rýchlo, upútal moju pozornosť a ja som aj po horšom začiatku knihu priam zhltla. Vždy pri fantasy rozmýšľam akou fantáziou musí byť autor obdarený, keď vymyslí nápaditý, netuctový príbeh ako tento. Samozrejme koniec musel byť aký bol, aby sme sa na ďalšiu časť tešili ešte viac a ja ju už teraz veľmi očakávam.

Z krvi a popola (madamme.de.ludrigova, 18.4.2022) Odpovedať

neoslovila ma
Chcem sa poďakovať Victórii za možnosť prečitať si aj tento žáner knihy.  Keďže medzi moje obľúbené fantasy patrí Harry Potter, tak som bola rada, že si prečítam aj niečo iné.  Žiaľ som sa utvrdila, že toto moja šálka kávy nebude. Tak ako Hobit a Pán prsteňov.  Knihu som si chcela prečítať, lebo ma zaujalo ako ju každý chválil. Pre toto sú dobré štafetky. Buď vás kniha ohúri a chcete mať knihu aj doma vo svojej poličke, alebo nie. Prvé 3/4 knihy sa toho veľa neudialo. Prišlo mi to, že sa tam proste nič nedeje. Opakovali sa tam tie isté myšlienky. S knihou som veľmi bojovala a už som bola na tom tak, že knihu nedočítam. Hlavnú zápletku viete predpokladať, uhádnuť, ale nie celú. Posledných 80 strán sa dej rozbehol. Bolo tam veľké napätie, akcia. Najmä vzrušujúce a romantické strany. Prvý diel knihy mohol byť napísany na polovicu. Bolo by to omnoho lepšie. Ale ako sa povie sto ľudí, sto chuťí. Každému sa môže pačiť niečo iné. Kto miluje tento žáner, tak táto kniha je ako stvorená pre neho a bude nadmieru spokojný.

Mon Dí Bellini (Monika Geciová, 6.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Z Krvi a Popola - Jennifer L. ARMENTROUTOVÁ Kto spravil chybu a nezadovážil si túto kurevsky dobrú knihu, nech sa mi ani na oči neukazuje. Milujem originalitu, nápaditosť, eskaláciu deja, precízne vykreslenie charakterov postáv a detailný opis miest. Táto kniha je skvost a ďakujem @zelenykocur.sk za dobre odvedenú prácu (neviem sa dočkať pokračovania) Zhltla som takmer 600 strán za jeden deň a dokonca aj dieťa jedlo, všetko som stihla. Poppy (nepoškvrnená) žije v Masadonii v pevnosti Teerman pod ochranou vojvodu a jeho manželky. Zatiaľ čo si okolie myslí, že je privilegovaná, ona sa dusí uväznená v pravidlách a trestoch. Nikto ju nesmie vidieť, s nikým nesmie hovoriť. Možno to vyzerá, že je Poppy krehká dievčina, no opak je pravdou. Silná osobnosť, sebazprenie, bojovnosť a túžba po rozhodovaní o vlastnom živote ju ženie za hranicu pravidiel. Jej osobný strážca Vikter ju potajme učí bojovať. Sama Poppy odvážne krok po kroku mení svoj osud. A čo láska? Hawke Flynn, ochranca, ktorý dostane post jej druhého osobného strážcu je jej zakázané ovocie. Príbeh je plný bojových a dramatických pasáží, útekov, sladkých bozkov a neuveriteľne perfektného postupného rozuzlenia. Samozrejme, že som si aj poplakala. Dokonalé ❤
Všetky komentáre (8)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x