bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Peter Nagy pre deti, 2. vydanie

Vydavateľ: Stonožka (IKAR, a.s.)
Séria:Peter Nagy pre deti
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:72
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:55

Vaša cena: 9,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 3,- € (zľava 23%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Peter Nagy pre deti, 2. vydanie

Viac o tejto knihe aj v podcaste Knižný kompas. Vypočujte si rozhovor:

Túto pestrú knihu s krásnymi obrázkami a príbehmi vytvorila dvojica slovenských hudobníkov deťom pre radosť.

Postavičky najznámejších pesničiek Petra Nagya, ktoré vymyslel, aby sa deti usmievali, oživila po rokoch štetcami a farbičkami Zuzana Smatanová. Prekvapilo vás to? Keď uvidíte dve blchy v sprche, nosorožca s ponožkami, kravy v cukrárni, mandarinku Darinku, psíka Bobiho, majora Potkana v podpalubí lietadla, fialovú zebru či ružovú tetu, poznáte, že Peter Nagy oslovil tú pravú ilustrátorku. Obrázky namaľovala s veľkým potešením a svoju hravú predstavivosť spojila s veselou fantáziou autora, aby sa čitatelia tejto knižky usmievali ešte viac.

Kniha obsahuje texty 15 pesničiek: Čarbičky, Malíček, Mačka pána skladateľa, Prečo krava nenosí žiadnu kravatu?, Major Potkan, Nosorožec, Dve malé blchy, Mandarinka Darinka, Bobi, Hovniválik, Zebra, Pingpong, Tiki-taka, Ružová teta, Vyspi sa do krásy.

Čitateľov knižky poteší aj príhovor Petra Nagya a venovanie od oboch tvorcov.

Pre deti od 4 rokov

Detaily o knihe

Názov: Peter Nagy pre deti, 2. vydanie

Objednávací kód WP205575

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Peter Nagy pre deti (Mária Chromíková, 6.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá knižka, ktorá mňa osobne prekvapila nádhernými ilustráciami talentovanej Zuzany Smatanovej a nezabudnuteľnými textami piesní Petra Nagya, na ktorých som ako dieťa vyrastala. My ako deti sme nemali velmi veľa možností na počúvanie detských piesní ,ako je to teraz . Deťom sa venovalo naozaj len pár hudobníkov ,takže predmetné texty sú naozaj ikonické, dobre známe a pri čítaní sa vynárajú pekne spomienky. Čo som však prekvapená ako si zamilovali knižku moje dcéry, obzvlášť ta mladšia trojročná si ju vyberá každý deň na čítanie a dokonca kvôli krásnym ilustráciam si v jej listuje častokrát aj sama. Deti okrem textov v knižke spoznali aj piesne, takže moja milá zébra, dve malé blchy ako aj krava s kravatou momentálne vytlačili z wishlistu aj súčasných interpretov zamrených na detské publikum. Takže mien hodnotenie , knižku jednoznačne odporúčam, zažijete s ňou spolu s dětmi kopec zábavy a pekných chvíľ :)

Nevídaný počin, ilustrovaná detská knižka od dvoch hudobníkov. (wondersofbookz, 10.1.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ide o krásne farebné prevedenie, zhmotnenie veľmi vydarených a rokmi overených detských piesní Petra Nagya. Tí, čo si odkrútili detstvo v deväťdesiatych rokoch ako ja, si istotne dokážu zaspievať aspoň jednu z týchto skladieb. Ja som sa naozaj veľmi pobavila pri ilustráciách a aj si zaspievala dobré známe texty skladieb: Čarbičky, Dve malé blchy, Mandarínka Darinka, Bobi, Hovniválik či Ping-pong. Tieto si pamätám ešte z detstva, ostatné som si musela trochu pripomenúť, ale to nič nemení na tom, že sú to úžasné texty ešte úžasnejších melódií a ilustrácie talentovanej Zuzky Smatanovej (zjavne nie iba na spev a skladanie piesní) za nimi vôbec nezaostávajú. Nikdy nezabudnem, ako som sa v detstve učila zaspievať Ping-pong (Papaj pagáč, papaj pagáč, papaj papagáj .... ) a keď som to už vedela nekoktala som, pílila som tým doma všetkým uši a spievala si spolu so zapnutou kazetou. Dnes je to ešte oveľa jednoduchšie, pretože danú skladbu z tejto nádhernej knihy pre malých i veľkých (veď sme na tých pesničkách mnohí vyrástli) si vieme vyhľadať na internete a vypočuť si ju.Tak si tento umelecký zážitok dokážete naplno vychutnať i s týmto efektom. Pre mňa veľmi originálna symbióza, nielen ako zlúčiť pesničky a výtvarné umenie, ale ako oživiť starú kvalitnú tvorbu pre deti, na ktorú by sa určite nemalo zabúdať.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je 0 deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x