bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Manželka na poschodí

Vydavateľ: Grada Publishing (Grada Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:336
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 13,34 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,69 €
Ušetríte: 2,35 € (zľava 15%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Manželka na poschodí

Auto najskôr začujem a až potom ho uvidím, no napriek tomu ostanem stáť na mieste a neskôr, keď si na tú chvíľu spomeniem, premýšľam, či som nejakým spôsobom tušila, čo sa stane. Akoby všetko v mojom živote smerovalo práve k tomuto miestu, k tomuto domu. K nemu.

Jane sa len nedávno presťahovala do Birminghamu v Alabame, kde si zarába prechádzkami so psami v Thornfield Estates – uzavretej komunite plnej luxusných domov, naleštených SUV a znudených žien v domácnosti. Život sa jej obráti hore nohami, keď stretne Eddieho Rochestera, najzáhadnejšieho obyvateľa Thornfield Estates, ktorého manželka Bea prednedávnom zmizla z člna spolu so svojou najlepšou priateľkou. Jane si nemôže pomôcť, no v Eddiem vidí príležitosť polepšiť si – nielenže je bohatý a pekný, ale tiež jej môže ponúknuť ochranu, po ktorej vždy túžila. Dokáže sa však niekedy vyrovnať úspešnej a ambicióznej Bei? Navyše, čím viac Jane vie, tým viac ju znepokojuje Bein osud a úloha, akú v ňom zohral Eddie.
Ktorá pani Rochesterová sa napokon dočká šťastného konca?

Detaily o knihe

Názov: Manželka na poschodí

Originálny názov: The Wife Upstairs

Objednávací kód NADBK95184

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Chytľavý triler (Veronika, 22.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Manželka na poschodí je jedna skvelá trilerová záležitosť, ktorá vás bude baviť od začiatku až do konca. Mňa čítanie chytilo od prvej strany a moje nadšenie nechradlo ani s ubúdajúcimi stranami. Jane, žena, ktorá má hlboko do vrecka, sa predsa len pohybuje v bohatej štvrti medzi bohatými ľuďmi, keďže si privyrába tým, že im venčí psov. Pri jednej takej prechádzke sa spozná s bohatým vdovcom Eddiem, s ktorým si padnú do oka a Jane neváha a chytí sa svojej šance, aby sa dostala z biedy. Teda Jane nie je žiadna chudinka akoby sa na prvý pohľad zdalo, ale tak trošku mrška. Nad celým ich vzťahom sa vznáša mrak menom Bea, ktorá je mŕtvou Eddieho manželkou. Jane neustále jej duch prenasleduje a práve týmto sa mi kniha veľmi podobala na knihu Rebecca, ktorá je jednou z mojich obľúbených a kto ju nečítal, tak určite odporúčam. Ale je Bea skutočne mŕtva? Celý príbeh je popretkávaný tajomstvom z každej z postáv,intrigami a napätím. Je rozprávaný z troch pohľadov hlavných postáv v krátkych kapitolách, čo bolo tiež super. Pri čítaní som si vôbec nenašla svojho favorita v postavách, komu by som nejak pomyselne držala prsty. Bolo to tak príjemne psychologicky ladené v prostredí vyššej vrstvy a mňa to celé rozolietanie príbehu veľmi bavilo.

Zaujala (Simona Rošková, 13.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Rachel Hawkinsova zaujme hneď v úvode aj napriek tomu, že začiatok príbehu má pomalší rozbeh a hlbavejsi charakter. Čitateľ sa tak stáva tichým pozorovateľom troch dejových línii. Postupne stránky ubiehajú rýchlejšie, a to aj vďaka rýchlo plynúcim a živým dialógom a dramatickej zápletke. Autorka sa vyhýba zbytočným statickým opisom, čo len zvyšuje gradáciu textu. Čitateľ je hnany túžbou dozvedieť sa pravdu a dostať sa pod kožu postáv. Hawkinsová postupne vytvára napätie, dusná a temná atmosféra hustne každou prečítanú stranou. Prelomový zvrat nastáva v poslednej štvrtine knihy, dynamika sa stupňuje, napätie naberá na intenzite, odhaľujú sa zvrátené charaktery postáv, no skúsenejší čitateľ dokáže predvídať ďalšie kroky zúčastnených. Pripravte sa na dobre namixovaný koktail napätia, intríg, tajomstiev a dusnej atmosféry. Zaujme ženy, ale aj mužov, ktorí preferujú oddýchovejší žáner, v ktorom okrem napätia nechýba láska a krimi dráma.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x