bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Orlí zámok

Vydavateľ: Vydavateľstvo Maxim (Vydavateľstvo Maxim, s.r.o.)
Séria:Barevansonovci
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:288
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 03:01

Lepšia cena: 10,84 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,09 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Orlí zámok

„Láska je v našom rode ojedinelý jav, a ak sa vyskytne, uctievame ju sebe vlastným spôsobom...“
Gróf Hyeronym prezývaný „Krásny Barevanson“ je veľmi zvláštny muž, ktorý lásku vníma svojským spôsobom. Jeho príťažlivosť je neodškriepiteľná, status príslušníka súčasnej európskej šľachty ho robí zaujímavým a v rodine plnej bledých a kostnatých figúr vyniká. Avšak vonkajší pôvab skrýva temnotu vo vnútri.
Len čo otvorí ústa, knihovedkyňa Saskia ho považuje takmer za blázna, no okolnosti ju donútia tráviť čas v jeho zámku nad knihou z ľudskej kože. Lenže čím viac preniká za cynické brnenie mladého grófa a on jej dáva najavo, že ho jej krása fascinuje, tým pozornejšie každý ich krok sledujú zlovoľné oči. Sú to však živí alebo mŕtvi, čo môžu tento pár roztrhať na kusy?

Detaily o knihe

Názov: Orlí zámok

Objednávací kód NA640437

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Odporúčam (Viktória Vojteková, 21.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Na postavách od L.Frankovej sa mi páči práve to, že sú iné a líšia sa od bežných postáv, s ktorými sa stretávam v takmer každej knižke. Sú odlišné, zaujímavé a originálne. Nielen svojou povahou a výzorom, ale každá z nich má aj svoj vlastný štýl obliekania. To je niečo, čo je charakteristické nielen pre samotné postavy, ale aj pre autorkin štýl v písaní. Myslím, že na Kassandru v tomto nebude mať nik na vrch. Bola pre mňa bohyňa v obliekaní. Ale vráťme sa k Orliemu zámku. Saskia je charakteristická svojimi farebnými vlasmi a symbolika toho, čo tie zmeny farby vlasov znamenajú  dáva knižke ešte väčšiu hodnotu. V deji sa nedeje nič náhodne, všetko má svoje vysvetlenie, len treba byť trpezlivý. Hyeronym je muž, ktorý pre mňa zo začiatku nebol práve sympatický a celkovo ma jeho správanie odrádzalo. Ako však príbeh plynul ďalej, začalo ma k nemu niečo ťahať. Niečo, čo si nevedela vysvetliť ani Saskia. Napätie a príťažlivosť medzi nimi bolo hmatateľné a väčšiu časť knihy som čítala so zatajeným dychom. Prostredie v príbehu sa stáva temnejším ako vo Vlčom zámku. Povedala by som, že sa tu nachádzajú až hororové prvky. Teda, mne osobne to pripomínalo svojou atmosférou seriál The Haunting of Hill House. U mňa si to len získalo ďalšie plusové body navyše. V tomto prípade sa mi veľmi páči aj paradox toho, že obálka pôsoby tak jemne romanticky, ale vnútri nachádzame niečo temné až zlovestné. Záhady a tajomstvá, ktoré sa v deji vyskytovali boli naozaj záhadné a tajomné a nemala som šancu uhádnuť, čo sa stane ďalej. Celú sériu o rode van Barevanson si viem predstaviť preloženú aj do iného jazyka. Napríklad by sa mi veľmi páčilo ak by to preložili do anglického jazyka

Orlí zámok (Emília Balková, 14.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Musím povedať, že obálka tejto knihy sa mi páči zo všetkých najmenej... Ale o to viac sa mi páčil príbeh Hyeronyma a Saskie. Ona bola od začiatku pre mňa sympatická, tými jej farebnými vlasmi, tým ako sa snažila do všetkého dať svetlo a všade ho vidieť. Ale zároveň som čakala rozuzlenie, prečo je to tak a na všetko čo súviselo s ňou aj s povahou jej sestry (čo bolo pre mňa rozhodne šok a nečakala som to). On bol zvláštny gróf, ktorý niečo strážil a Saskia ho skrátka zaujala, aj keď si to aj on prestavoval zo začiatku o dosť inak. Naozaj musím uznať, že to boli zaujímavé námety všetkých, zatiaľ troch, kníh. Nezvyčajné, prekvapivé a veľmi pekné. Štýl autorky mi stále trošku nesedel, ale už sa mi to čítalo o čosi lepšie ako predchádzajúce diely, asi som ti už zvykla. No našla som aj dosť chýb (aj keď naozaj iba kozmetických), ktoré som v predošlých knihách nenachádzala. Možno ešte jedno čítanie pred tlačou a bolo by to top. Príbehy inak môžem odporučiť. Určite je to hlavne zaujímavými námetmi - novodobá aristokracia a celý rod von Barevanson, niečo tajomné, až mystické - stojí to za prečítanie. Navyše - čo mne nesedí, niekomu inému sa môže, naopak, páčiť. Budem sa tešiť na ďalší príbeh a rada si ho prečítam, lebo v niečom sú určite jedinečné :)

Veža pre orly (Eva Zubková, 9.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha bola zaujímavá, miestami pretkaná mystikou a kliatbou. Konanie postáv niekedy neuveriteľné a sebecké. Celkovo sa čitateľ dozvie všetko na posledných stranách

Temná romanca (Alča, 2.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Lina Franková sa svojou neogotickou sériou zaradila medzi moje obľúbené slovenské autorky. Tento titul sa mi zapísal do srdca o niečo viac ako Hadí zámok. Nedokázala som sa odtrhnúť od čítania a cítila som sa miestami rovnako nešťastne ako hlavná hrdinka. Magický svet plný temnej romance, smútku, zloby, krutosti, ale aj vášne a (za mňa) dokonalej lásky.

Perfektné! (Monika Ružová, 7.1.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Orlí zámok je moja prvá dočítaná kniha v roku 2022 a ja som nadšená :) . Tretí diel zo série "Rod von Barevanson" bol úžasný, temný, mrazivý, tajomný aj šokujúci. Opäť som sa zamilovala do autorkiných opisov...všetkého... Lina Franková má totiž dar slova - jej opisy sú neskutočne poetické, iné, dokonale živé a ani trochu nenudia. Čítanie Orlieho zámku bol pre mňa silný emočný zážitok. Bola to jazda na horskej dráhe, kde sa emócie cestou striedali ako na bežiacom páse a každá jedna ma zasiahla na inom mieste. Láska, nenávisť, radosť, smútok, strach, neistota, prekvapenie, šok... To všetko (a ešte niečo navyše) zaobalené do temnej, občas až hororovej atmosféry, to všetko zaobalené do perfektne vygradovaného príbehu plného prekvapivých zvratov... Tri knihy, tri príbehy rôznych členov rozvetvenej aristokratickej rodiny von Barevansonovcov. Všetci Barevansonovci majú dosť spoločných povahových aj výzorových čŕt, no zároveň sú jedineční. V Orľom zámku nám autorka predstavila Hyeronyma. Je to arogantný, neprístupný a záhadný samotár, ktorý toho v sebe ale ukrýva omnoho viac. Jeho "stretnutie" s tajuplnou Saskiou, ktorá miluje farby, bolo doslova osudové. Autorka sa s charaktermi jej postáv dokáže naozaj krásne vyhrať :). Orlí zámok u mňa síce neprekonal ten Vlčí (tam som sa zamilovala do postáv o niečo viac), napriek tomu ma zasiahol, očaril a najmä utvrdil v tom, že táto séria je jedinečná a výnimočná a ja pevne dúfam, že bude minimálne nekonečná :) .

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť mínus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x