bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Iskra

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:344
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Iskra

LUCIA VRÁBLICOVÁ číta z knihy ISKRA:

Vážny vzťah? Už nikdy viac.

Po návrate z dovolenky som si z letiska omylom vzala cudzí kufor. Našla som v ňom drahé pánske topánky a značkové oblečenie. Zavolala som na číslo na visačke v nádeji, že pán Pracháč bude mať na revanš moju batožinu. A skutočne. Majiteľ hlbokého, zamatového hlasu si so mnou dohodol stretnutie, aby sme si kufre vymenili. Ukázalo sa, že Donovan nemá iba podmanivý hlas. Vôbec nebol na zahodenie. Okamžite medzi nami preskočila iskra.

Pozvanie na kávu viedlo k večeri, večera k dezertu a dezert k spoločnému víkendu. Donovan bol zábavný, bystrý a na chlapa, ktorý nosí sedemstodolárové topánky, až prekvapujúco skromný. Spomenula som, že mi vypral oblečenie, kým som spala? Jednoducho pridobrý chlap na to, aby v tom nebol háčik.

A ako som sa mu odplatila za láskavosť? Počkala som, kým sa zavrie v kúpeľni, a vzala nohy na plecia. Skrátka, nemohla som takého skvelého muža zatiahnuť do svojho komplikovaného života. Napriek tomu som naňho často myslela. V osemmiliónovom New Yorku je však pravdepodobnosť, že sa náhodou stretneme, minimálna. A predsa som naňho po roku narazila. Lenže v tom čase som už randila s jeho šéfom.

Z anglického originálu The Spark (C. Scott Publishing Corp, New York) preložila Andrea Vargovčíková.

Detaily o knihe

Názov: Iskra

Originálny názov: The Spark

Objednávací kód NA205569

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Velmi slabe (Nikol, 9.5.2023) Odpovedať

neoslovila ma
Druha kniha od autorky a s tou prislo sklamanie. Namet na knihu zaujimavy ale dej ma akosi vobec nebavil. Autorka v knihe vytvorila rozne prostredia, protiklady, neopomenula spolocenske temy, socialnu pracu a jej siroky zaber. Postavy, ich charakter, hodnoty, zazemie, postavenie. Chudoba, prepych, zastupcovia na oboch stranach zakona. Boli momenty, ktore ma zaujali a boli vypovedne, ale celkovo ma kniha nudila. Mozno dalsi tzv. bestseller bude ina kava.

Nesklamala (Kristína, 29.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Vždy sa teším, keď vyjde vo vydavateľstve Ikar nová kniha od Vi Keeland. Viem, že ma čaká príťažlivé čítanie, ktoré si v rámci oddychu užijem. Dokonca, autorka v niektorých svojich knihách rozoberie aj ťažšie témy. V najnovšej Iskre sa vyskytuje napr. téma kriminality, chýbajúcich rodičov, chudoby, a aj ťažšia téma násilia voči žene (tu by som brala lepšie spracovanie) a prežívaná trauma. Avšak, skutočná iskra medzi hlavnými hrdinami preskočí hneď na začiatku pri výmene kufrov a že iskry lietajú dokáže aj spoločne strávený víkend. Ide opäť o originálny nápad. On je advokát a Ona je sociálna pracovníčka. On poznal čo znamená nemať, kým Ona mala. On chce, ale Ona nie… Medzi hlavnými postavami je množstvo protikladov, ktoré sa naozaj veľmi priťahujú. Autorka pritom pomaly odkrýva nedokonalosť oboch, ktorú vo svojom živote majú. Musím však spomenúť, že aj vedľajšie postavy sú veľmi zaujímavé. Cítiť autorkin špecifický štýl písania a jemná dávka humoru. Zároveň nejde o tuctovú romantiku a erotické scény nie sú v každej kapitole. Je to ideálna kniha na jeden/dva večery, pri ktorej nemusíte rozmýšľať a určite vás bude baviť, lebo Vi… Kto pozná vie, čo môže očakávať a kto nepozná, smelo do toho. :)

Skvelá Vi (Petrana Hutirová, 27.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
milujem všetky knihy od Vi Keeland táto nie je výnimkou, kniha sa čítala sama, zhltla som ju za jedniný deň. vrelo odporúčam, príjemna oddychovka

Top! (Monika Tóthová, 25.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dlho som rozmýšľala nad hodnotením tejto knihy… Asi aj preto mi toľko trvá napísanie Nakoniec som sa rozhodla pre 5 Knihy na tento štýl ja veľmi môžem… Človek si parádne oddýchne počas čítania a strany utekajú jedna radosť… Nepotrebujete zapájať nejak extra mozgové závyty počas čítania… Trošku som sa obávala, čo to bude za knihu. Či tam bude samá erotika, romantika a pod. No veľmi milo som sa prekvapila. Napriek mojim očakávaniam, kniha ich predčila. Vlastne nie. Nemala som nijaké očakávania. Zobrala som ju do ruky, že si prečítam romantický príbeh a dostala som ho aj s niečim “navyše”. Neskutočne si ma získala zápletka. Okrem toho, že tam šlo o vyvíjajúci sa vzťah 2 ľudí, ktorí sa po prvom stretnutí, ktorému predčila výmena zapotrošených kufrov na letisku, po 10mesiacoch stretli zas a to náhodne (Spojila ich práca) Okrem toho, som dostala aj výborne predostretý príbeh, kde autorka spomenula kriminalitu, chudobu, traumu, problémy mládeže, ale aj ako iným pomôcť a nemyslieť v prvom rade len na seba. Tu v tejto knihe ide erotika trošku bokom a najmä tieto vyššie spomenuté problémy sú viac rozkúskované. (Čo sa mne osobne najviac páčilo a práve to ma na knihe chytilo). Hlavní hrdinovia - navonok perfektní, bezchybní. Mladý, sexi právnik - Donovan Decker a taktiež krásna sociálna pracovníčka Autumn Wildová… Človek by si povedal, že sú krásni, bohatí, majú úspešnú karieru - nemajú čo skrývať… lenže to všetko je len obal. Každý z nich si niečim prešiel, niečo museli v živote pretrpieť, aby to, čo majú, dosiahli. Štýl autorky je úžasný (aspoň čo sa tejto knihy týka). Nie je to len klasický povrchný eroticko-romantický román pre ženy, ale venuje sa aj iným témam a má čo ponúknuť… Čitateľ príde na to, že nie je všetko tak, ako sa na prvý pohľad zdá…

perfetkná (Natália, 24.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi dobré čítanie, ako opäť nesklamal ma príbeh,,Perfektná práca spisovateľky

Opäť skvelá Vi (@jedna_zenska, 20.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Vi Keeland je už dlhé roky mojou obľúbenkyňou a stálicou mojej knižnice. Vždy sa veľmi teším na jej ďalšie knihy, ktoré nám s obľubou prekladá vydavateľstvo Ikar a drží sa štýlu obálok, ktoré k sebe krásne ladia. Ako je to už u Vi zvykom, aj pri tejto knihe čitateľ dostane dávku iskrivej romantiky, oddychového čítania, sympatických postáv, vtipných chvíľ a doťahovačiek, a príjemného nenáročného deja. Čo možno prekvapí, že v tomto príbehu autorka ubrala z erotických scén, no nebojte sa, horúco vám bude aj tak. Páči sa mi, ako autorka svoje postavy zoznamuje (to milujem u nej aj u CoHo) a v každom príbehu, aj keď je to oddychová beletria pre ženy, sa zaoberá aj vážnejšími témami a svojim postavám vytvorí ťažšiu minulosť. Inak tomu nebolo ani tu a autorka do príbehu zahrnula aj témy ako traumy, závislosť, kriminalita, chudoba, ale aj pomoc druhým. Ako nám už anotácia prezrádza, Autumn a Donovan si vymenia kufre a pri ich vrátení medzi nimi preskočí iskra. Následne sa stretnú po roku a z iskry sa stane plameň. Alebo, žeby sa ten plameň rozhorel už pred rokom? Veľmi sa mi zapáčilo smerovanie tohto príbehu, právnik a sociálna pracovníčka, úžasný-milý-sexi-dobrý-pozorný muž a žena, ktorá nechce vážny vzťah. Konečne je tu príbeh, v ktorom je muž pripravený na vzťah viac ako žena. Záverečná zápletka sa môže niekomu zdať nepostačujúca, možno aj rýchlo vyriešená, ale mne sa práve tá jednoduchosť zapáčila. Menej je niekedy viac. Príbeh síce nie je v ničom prevratný, je to taký milý priemer, ale keďže Vi zbožňujem a jej štýl písania je viac než príjemný, a jej knihy sa čítajú rýchlosťou blesku, rozhodne vám odporúčam siahnúť aj po tejto novinke z jej pera. Ak máte chuť na romantickú oddychovku, Iskra je tu práve pre vás.

Dokonalý Donovan (luckylady.stories, 15.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Viete, že už som prečítala veľké množstvo kníh od Vi Keeland, pretože je to super spisovateľka. Preto som si nechcela ujsť ani túto novinku od Ikaru. A dobre som urobila, pretože sa mi páčila. Zaujala ma už svojou anotáciou, kde sa hlavné postavy spoznávajú tak, že si omylom na letisku vymenia kufre. Toto môže dopadnúť všelijako, ale je to výborný začiatok pre skvelý príbeh. Kniha sa čítala skvele a tentokrát ma Vi prekvapila. Mám pocit, že sa začína vo svojej tvorbe posúvať a prestáva písať také prvoplánové erotické oddychovky. Myslím, že je to aj vplyv jej veľmi dobrej priateľky Penelope, ktorú nikdy nezabudne spomenúť vo svojom Poďakovaní žiadnej knihy. Prekvapila ma tým, že tu máme naozaj menej erotiky a skôr išla teraz do hĺbky a do citov. Vytvorila úžasného Donovana, ktorý je naozaj tak skvelý, múdry, šľachetný a chlap na svojom mieste. Takého muža by chcela asi každá z nás. Je naozaj dokonalý. To, ako veľmi sa nevzdával v boji o Autumn, išiel za tým čo chcel a ani nespočetné množstvo odmietnutí ho neodradilo. Iný muž by sa už dávno na to vykašľal a hľadal by inde. Donovan nie. Autorka vytvorila príliš skvelého muža a my ženy potom v realite s reálnymi mužmi máme problém. :D Pretože chceme, aby po nás muž takto túžil a nevzdával sa. Okrem toho, bol veľmi silný, mal obrovskú charizmu, sebavedomie a silu. Ó, a nesmiem zabudnúť na jeho záľubu k rastlinám! Tak to bolo dokonalé, jeho monológy s rastlinami boli zábavné a fascinujúce. Ešte nič také som nečítala a to sa mi veľmi páčilo, tá jeho láska k botanike. Proste bol naozaj dokonalý. A úprimne som niekedy nerozumela, prečo sa vlastne tak ženie po Autumn. Autumn nebola nejak ničím špeciálna, iba ak svojou minulosťou a svojimi traumami. Myslím to tak, že na mňa pôsobila tak obyčajne, že som niekedy tápala, prečo sa vlastne Donovan tak do nej zakoukal a prečo tak po nej priahne. Máme tu právnické prostredie a skvelého právnika Donovana. Chce sa stať firemným partnerom a mne toto prostredie veľmi pripomenulo skvelý seriál Suits (Kravaťáci). Takže mne týmto autorka zahrala na tú správnu nôtu a vytvorila úžasné prostredie, kde sa príbeh odohrával. Nesmiem zabudnúť spomenúť aj Buda a Storma. Skvelé postavy. Do príbehu priniesli jedinečnosť,, autentickosť a dobrú energiu. Storm ako samotná postava vystupoval síce v príbehu dosť okrajovo, ale svojou postavou dosť výrazne do príbehu dvoch hlavných hrdinov zasiahol. Vďaka nemu sme nahliadli viac do minulosti Donovana a spoznali skvelého Buda. Ja vám túto knižku odporúčam a páčila sa mi.

Poriadna Iskra (Veronika, 10.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Myslím že u mňa táto novinka od Vi patrí medzi moje top. Páčilo sa mi, že napriek rýchlemu vhupnutiu do deja,to pravé iskrenie medzi Donovanom a Autumn prišlo postupne. Erotických scén bolo pre mňa tak akurát primerane. Veľmi sa mi zapáčila aj postava Buda. Takého človeka stretnúť aj v reálnom živote je veľký dar a potešenie.

Vi je istota (Kristína Rydlová, 6.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Iskra je taká milá, nenáročná oddychovka, ktorú som prečítala za pár hodín (ako to mám vždy pri knihách od Vi). Právnik a sociálna pracovníčka... táto kombinácia sa mi veľmi páčila. Autorka do príbehu zahrnula aj závažnejšie témy ako závislosť, drogy, alkohol, chudobu, kriminalitu, násilie. Autumn (toto mne sa k žene s ryšavými vlasmi a zelenými očami veľmi dobre hodilo) bola mladá žena, ktorá si pred pár rokmi prešla traumou, s ktorou sa stále nevysporiadala. Celá situácia ju natoľko ovplyvnila, že odmieta vážne vzťahy, vyberá si len takých mužov, pri ktorých si je istá, že ich vzájomné city neprekročia vopred stanovenú hranicu. Keď ide do tuhého, radšej utečie a hrá sa na "mŕtveho chrobáka". V detstve jej zomrela mama, jej otec sa odvtedy niekoľkokrát znova oženil a rozviedol, v časoch, keď ho najviac potrebovala ju nepodržal a ich vzťah ochladol. Bola to príjemná postava, no viac si ma získal mužský hrdina. Donovan bol úplne skvelý. Na prvý pohľad vyzeral ako (rozmaznaný) synáčik z bohatej rodiny, no opak je pravdou. Nemal jednoduché detstvo, vyrastal v naozaj hrozných podmienkach, dostal sa do mnohých problémov, no napriek tomu sa dokázal vypracovať na úspešného právnika. Napriek svojmu úspechu nezabudol, odkiaľ pochádza, ani sa za to nehanbil. Stále sa angažoval v pomoci ľuďom, ktorí to potrebovali. Bolo vidieť, že nemá v hlave prázdno a mal triezvy pohľad na svet. Páčil sa mi jeho vzťah s Budom, mužom, ktorý ho v podstate vychoval a vďaka ktorému sa nedal na zlé chodníčky. Taktiež sa mi páčilo, ako sa snažil pomôcť Stormovi. Bavil ma aj jeho vzťah s kamarátmi Trentom a Juliette, na ich vzájomnom doberaní som sa dobre bavila. A jeho rozprávanie s kvetinami bolo rozkošné. Romantická linka bola príjemná. Hoci nechýbali ani pikantné scény, nebolo ich tu veľa, čo kvitujem, vôbec mi nechýbali. Zoznámili sa vďaka zámene kufrov a hoci potom sa dlhší čas nevideli, ich vzájomné iskrenie vôbec nevybledlo, práve naopak. Štýl Vi mi sedí, jej knihy sa mi vždy čítajú ľahko a rýchlo. Čo sa týka prekladu, bolo tu použitých viacero slov, ktoré síce boli spisovné, ale podľa mňa málo frekventované (aspoň ja som nepoznala, prípadne používala v inom význame). Hoci niektorí knihy Vi sa mi páčili o trochu viac, Iskra rozhodne patrí medzi jej lepšie príbehy.
Všetky komentáre (9)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x