bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Stratená sestra

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Séria:Sedem sestier (7.diel z 8)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:624
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:00

Lepšia cena: 18,40 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 18,83 € (vrátane DPH)
Bežná cena:21,90 €
Ušetríte: 3,07 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 14,95 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Stratená sestra

Kto a kde je siedma záhadná sestra? Na rozdiel od šiestich predchádzajúcich kníh je v Stratenej sestre zakódovaná záhada – poznáme len mytologické meno siedmej sestry, no jej skutočná identita je nám neznáma. Nevieme, ako vyzerá a nevieme ani to, v ktorej krajine žije. Pátranie nás zavedie k dvom mladým ženám, z ktorých každá môže byť stratenou sestrou, a navštívime aj niekoľko krajín: Nový Zéland, Írsko, Kanadu, Anglicko aj Francúzsko. No čo ak stratená sestra nechce byť nájdená?

Detaily o knihe

Názov: Stratená sestra

Objednávací kód NA640376

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Pribeh Merope (Stanislava, 23.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
V 7. casti mojej oblubenej serie Sedem sestier patrame spolu s ostatnymi sestrami kto je ich stratena sestra Merope. Od pravneho zastupcu dostanu instrukcie, ze sa vola Mary, je na Novom Zelande a ma isty prsten. Su tam vsak dve zeny, ktore by to mohli byt. Ktora to vsak je? Bolo dost otravne ako jednu z nich prenasleduju sestry ale inak super emotivne citanie. V historii sa dostaneme do Zapadneho Irska v case boja za nezavislost krajiny proti Britom a spoznavame vdaka Nuale vtedajsie tazke casy. Pozrieme sa aj na minulost stratenej sestry. Pri citani som mala viac krat chaos, autorka pribeh riadne zamotala no o to bol putavejsi a koniec prekvapivejsi. Odporucam odporucam! :) A vraj bude aj pribeh tatka Slaneho to by bola pecka! :)

Skvelá ako vždy (Laura Lobbová, 15.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh stratenej sestry je rozprávaný z viacerých pohľadov, z pohľadu stratenej sestry, ale aj z pohľadu všetkých sestier, ktoré už poznáme. No a samozrejme, že nesmie chýbať historická linka, ktorá bola v tejto knihe mimoriadne silná. Bolo to iné ako doterajšie knihy zo série, ale veľmi veľmi ma to bavilo. Mali sme možnosť vidieť niektoré sestry spolu, bližšie ich spoznať a dozvedieť sa o nich niečo nové. Knihe nechýbalo ani napätie, ktorého dôvodom bolo najmä hľadanie (niekedy skôr naháňanie) stratenej sestry po celom svete. Bolo to milé, rodinné, romantické, tajomné a taktiež plné cestovania. Na príbeh o stratenej sestre som sa tešila už pri čítaní prvých kníh, keďže mali byť v nej zodpovedané všetky otázky a odhalené všetky tajomstvá. Po prečítaní sa však miesto zodpovedania otázok vynorili ďalšie a ďalšie. Našťastie nás nakoniec čaká ešte jeden diel tejto série, a ja sa už naozaj neviem dočkať. V hlave mám milión teórii o tatkovi Slanom a som naozaj zvedavá, či je niektorá správna.

Stratená sestra (Veronika Špirengová, 11.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pre mňa asi najviac očakávaná kniha roka. Na tejto príbeh som sa neskutočne tešila, mala som nie práve malé očakávania, avšak príbeh ma vôbec nesklamal. A to nehovorím o úžasnej, nádhernej obálke. Opäť skvelo napísaný príbeh s prelínaním dejov, tentokrát rušné a krušné chvíle v Severnom Írsku, jeho boji za nezávislosť, ako ovplyvnil životy ľudí zapojených do týchto bojov, ale aj úplne nevinných civilistov a neslávne známa IRA. Príbeh plný emotívnych momentov a zodpovedaných otázok, ktoré však pridali ešte viac nových ..., príbeh dotváraný vsuvkami o živote ostatných sestier, popri hľadaní tej siedmej, po tom, čo našli svoju budúcnosť, svoj hlas ... Skvelá séria, ktorá ma sprevádzala pri cestovaní po svete, samozrejme prstom po mape :-D

Opäť nesklamala (Martina F., 11.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Sedem sestier je ako Harry Potter pre dospelých - to čakanie na ďalšiu časť ma jednoducho ubíja. Ak ste ešte nezačali, mali by ste začať prehodnocovať svoj život, pretože táto séria sa vám dostane pod kožu. Stratená sestra je iná. Je inak písaná, jej príbeh sa dozvedáme rozdielne a je pozliepaná z pohľadov iných sestier. Táto všehochuť sa mi páčila. A to veľmi. Bolo to niečo iné, čo sa doposiaľ neukázalo, a tým sa podčiarkla jej inakosť. Riley čitateľom hneď ukázala, že príbeh o Stratenej sestre bude jedinečný a tajuplný, tak ako pôvod samotnej sestry. A to vysvetlenie na konci bolo…geniálne. Ale musím vás upozorniť, že sa tým rozuzlením otvorila brána do pekla otázok a z tohto pekla vyjdeme tak o dva roky. Možno o tri, ak rátam preklad. Čo sa týka postáv, tak sa tu objavili všetky sestry, čo ma veľmi potešilo. V istom bode sa to zmení na detektívku a na nahánanie mačky s myšou. Nová postava ma v súčastnosti mierne vytáčala, ale v minulosti bola ako anjelik - vďaka bohu za tú históriu. A tentoraz musím povedať, že obe linky (súčasná a minulá) boli vyrovnané. Obe boli skvelé a tých vyše 600 strán som prečítala ako nič. Klasika. Dobre, už vám nič nevyzradím. Poviem len to, že Stratená sestra bola geniálna, možno v rebríčku postúpi na druhé miesto obľúbenosti. Ak neviete, tak Lucinda Riley, bohužiaľ, tento rok zomrela a na konci sa mi chcelo plakať, že čítam jej poslednú knihu. Ale nebojte, myslela aj na nás čitateľov a svoje poznámky ku knihe o tatkovi Slanom odovzdala synovi a ten sériu dovedie do finále - dúfam, že tá kniha bude mať aspoň 1000 strán

Najlepšia zo série (Veronika, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Podľa mňa najlepšia zo série. Veľa vecí zostalo na konci knihy nedoriešených, už sa teším na posledný diel kde sa všetko rozuzlí.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x