bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Konflikt

Vydavateľ: MERIDIANO - press (MERIDIANO-press, s.r.o.)
Edícia:Moderné romány
Séria:Nekompromisní (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Konflikt

Nenávidím, keď sa musím podriadiť, ale rodina a jej postavenie sú desiatky rokov u nás nadradené osobným preferenciám a pocitom jednotlivca.

„Pôjdeš do Ameriky a zoberieš si dcéru nášho najlepšieho priateľa."

Dohodnutá svadba v dvadsiatom prvom storočí?

Sme brutálne zaostalá mafia.
Náš najlepší priateľ je v preklade otcov významný obchodný partner.

A ja? Ja som synom talianskeho mafiánskeho bossa. Nemám nárok žiť tak, ako to sám chcem. Preto sedím v súkromnom lietadle rodiny Brusových, na ceste do zeme, z ktorej si mám priviezť manželku, ktorú ani nepoznám.
Moja predstava je jasná.

Bude krásna, bude kultivovaná, bude sa mi vedieť podriadiť a nebude jej vadiť, keď v mojom živote a v posteli, nebude jediná.

Riadim sa pravidlami.

Na vzťahy sa nehrám.

Kompromisy nevyhľadávam.

Aspoň doteraz, tomu tak bolo...

Detaily o knihe

Názov: Konflikt

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Napínavá (Alena Precechtelová, 2.11.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
KONFLIKT prvý diel série Nekompromisní. Ako napovedá názov nebude to hra o guličky , ale nekompromisný boj . Neviem, či prvý diel je iba konflikt, ale je to poriadne napätie. Mafiánske rodiny svojim deťom dohadujú manželstvá , aby posilnili svoje klany . Môže s takto dohodnutého manželstva vzísť láska, alebo to bude iba utrpenie ? Dokážu takýto ľudia nájsť spoločnú reč, alebo zvíťazí sila muža nad ženou ? To Vám neprezradím, prečítajte si to sami . Mne sa knižka veľmi páčila, rozprúdila poriadne moje emócie . Pred koncom som sa poriadne rozľútostila a nechápala som zámer spisovateľky . Našťastie to po pár stránkach spisovateľka Michaela Brnková napravila a ja sa už teším na čítanie druhého dielu .

Talentovaná autorka! (Štefánia Setéthová, 20.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Lisa si žije svoj každodenný, spokojný život až do momentu, kým sa ku nej nenasáčkuje Nero, ktorý nie je hocijaký muž. Je to mafián a ide mu o život. Milovala som ich hneď od začiatku. To ich nekonečné naťahovačky, sarkazmus, slovné urážky dokonalosť sama o sebe. Veľa som sa nasmiala, hlavne na začiatku, keď sa Nero ku nej nasáčkoval. Veľmi príjemný príbeh z prostredia mafie. Nečakala som, že to bude až také dobré. Musím sa priznať. Čakala som, že to bude niečo na štýl poľskej mafiánskej série, ale nebolo! Tie dve príbehy sa nedajú ani porovnať! To, ako sa do seba postupne zamilovali, ach. Každú stranu, každé slovo, každý okamih som prežívala s nimi. Nero bol dokonalosť sama o sebe. Žrala som každé jeho slovo, každý jeho pohyb...aj s navijakom. Bola som rada aj za kapitoly z jeho pohľadu, milujem to!Lisa bola pre mňa veľmi silná postava, ktorá sa dokázala pozrieť svojim démonom do očí a poraziť ich. Úplne som chápala tú jej nerozhodnosť citov voči Nerovi. Nemala to v živote ľahké a vrátiť sa do života plnej strachu pre ňu určite nebolo jednoduché. Autorkin štýl písania je veľmi nákazlivý, chytľavý. Kniha sa číta fakt rýchlo a nechýba tu ani humor, ktorý fakt stál za to.. ten koniec som nečakala. Ešte aj teraz, po dočítaní mám pocit, ako keby som stratila časť seba. Rozhodne som nečakala taký koniec a do poslednej bodky som dúfala v iný koniec.

Fantastické čítanie (Michaela Vranko Dujavová, 13.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je naozaj fantastická, vrelo odporúčam všetkými desiatimi

Zhltla som ju naraz (Barbora, 11.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zaujimavy dej,putavy,z mafianskeho prostredia,trochu mi vadili nadávky,ale dalo sa to prežiť..pacili da mi zvraty,ktore som necakala,dej ma zaujal natolko,ze som ho zhltla na posedenie,a rozhodne si od tejto autorky prečítam dalsie knihy,ktore vyjdú

In_capture_of_books (Zuzana Varcholová, 11.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Talianska mafia z pera slovenského autora. Pútavý pribeh, ktorý ma zaujal už od prvých strán. Najskôr som si myslela, že to bude písané iba z pohľadu mužského hlavného hrdinu a prekvapilo ma to. Žeby si autorka trúfla napísať svoju prvú knihu iba čisto z mužského pohľadu? Vôbec by mi to nevadilo, práve naopak, myslím si, že by to mohlo byť veľmi zaujímavé. Ale nakoniec som sa prečítala aj k pohľadu hlavnej hrdinky. Aj keď som čítala recenzie, že hlavný hrdina bol na začiatku namyslený a arogantný horenos ja som z neho až taký pocit nemala. Čítala som knihy kde na mňa hlavný hrdinovia pôsobili viac arogantne ako tento. Páčilo sa mi, že v knihe nebol až prehnane ospevovaný ako alfasamec. Pôsobilo to na mňa tak normálne v miere. Hlavná hrdinka sa mi veľmi páčila. Bola odhodlaná, vedela sa hlavnému hrdinovy vzoprieť aj napriek tomu, že so svojou rodinou nemala ten najlepšie vzťah, bola ochotná obety. Tajomstva hlavných postáv sa postupne odkrývajú. Ďalšie plus dávam za to, že pribeh neobsahuje prehnane veľa erotických scén. Bolo ich tam tak akurát. Veľmi dobrý koniec. Som rada, že to bolo niečo iné ako konce typu…a bola tehotná a mali tri deti a žili v krásnom dome so všetkými vedľajšími postavami atď. Čo sa mi trochu menej páčilo boli nadávky. Mne osobne sa to k tak dobrým knihám nehodí. Viac sa mi pozdáva keď sa nadávka nahradí niečím miernejším. Občas ma to vyrušilo pri čítaní. Inak knihu vrelo odporúčam

Top (Anna Fridrichová, 4.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mám veľmi rada knižky s mafiánskou tematikou. A Konflikt nesklamal. Autorka píše k veci a nenaťahuje dej. Každú stranu som hltala. Nevedela som sa dočkať konca, však si túto knižku začnite čítať a verím, že vám napadne na konci jediná vec: "chcem pokračovanie!"

Konflikt (Katarína Marčoková, 22.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nemám veľmi rada knihy o mafii ale keď kamarátka ponúkla knihu KONFLIKT, neodolala som a urobila som dobre.V knihe sa síce opisuje mafia a jej praktiky ale v popredí je vyzdvyhnutý príbeh dvoch ľudí s rozdielným správaním.A tu som sa potešila a nasmiala lebo ich vtipné dialógy ma dostali.S hlavnými postavami Elisou a Nerom sa autorka pekne vyhrala s opísaním ich citov a vyzdvihla najmä erotiku ktorá medzi nimi len tak iskrí.Nechýba tu tajomno a napätie a ako sa povie čerešnička na konci! Bravúrne napísaná kniha a do môjho zoznamu pribudla ďalšia obľúbená autorka.

konflikt (Viktória, 21.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tajomné mafiánske prostredie si ma získalo po pár stranách, takže som sa do čítania nemusela nútiť. Na to, že sa v knihe trošku viac nadáva, čo mne osobne nevadilo, práveže naopak sa mi to tam hodilo, tak autorka píše zábavné scény a aj hlavné postavy mi prišli sarkastické a vtipné. Nerovi a Elise som od začiatku fandila, aj keď som niekedy ani nevedela čo mám čakať, keďže autorka písala nepredvídateľne. Elisa je drzá rebelka, ktorá nechce mať s rodinou nič spoločné, aj keď osud to zariadi inak. Nero je zase egoistický, povýšenecký, rozmaznaný princ mafie. Ale aj on sa celý príbeh vyvíjal a ukázalo sa, že ma aj dobre vlastnosti. Dokopy boli super dvojka, pri ktorej ma najviac chytilo za srdce Elisine čítanie Nerovi. Tieto scény boli naozaj komfortné a bolo super, že je Elisa knihomoľka, ktorej knižnicu tvorí najmä erotický žáner kníh. Kniha obsahuje enemies to lovers trope, takže pokiaľ máte túto dejovú linku v knihách radi, tak si ju proste musíte zaobstarať. Táto famózna kniha sa čítala úplne sama, ani som nevedela a už som bola na poslednej strane. Záver bol šokujúci, napísaný nepredvídateľne, tak ako celá táto kniha. Myslela som, že ma nič nedokáže prekvapiť, ale keď som knihu dočítala bola som v šoku, trochu urevaná, ale šťastná. Už teraz sa teším na druhý diel série Nekompromisný.

Nemam slov (Eva, 12.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja som sa "zamilovala" a nasmiala, prezivala som tu knihu! To sa nestava casto, smiala som sa pri nej aj plakala. A ten koniec?! Prosto skvele, zboznujem ked ma kniha do seba doslova vtiahne

Konflikt (Madamme.de.ludrigova, 6.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorkin debut ma veľmi prekvapil a nesklamal. Kniha bola pútavá, o láske. Dej je svižný a chytlavý. Ihneď po prečítaní prvých strán sa nebudete vedieť od knihy odtrhnúť. Skvelý a jedinečný príbeh.  Mafiánske prostredie a naplánovaná svadba v dvadsiatom prvom storočí? Áno. Riadia sa pravidlami.  Hlavný hrdina Nero bol arogatný, namyslený kanec (ktorú chcel, tú mal vo svojej posteli). Každému rozkazoval a nevedel vôbec poprosiť, ale počas deja sa jeho postava vyvinula. Postupne sa menil a už nebol, ako na začiatku. Mafiánsky talianský namyslený princ, ktorý mal všetko na podnose. Elisa mi veľmi sadla. Bola drzá, odporná, chcela znepríjemniť Nerovi život. Nebola to modelka, ale žena aká má byť - ako Venuša. Milovala som na nej, že je knihomoľka ako my štafetárky. :)  Medzi Nerom a Elisou boli mega doťahovačky, na ktorých som sa veľmi zasmiala. Hovoril jej motýlik. To bolo od neho milé. Páčilo sa mi, že sa hlavný hrdinovia hneď na začiatku po sebe nevrhli. Erotické scény boli vzrušujúce až tak, že každá baba tam dole nezostane suchá ako rožok a nebude chutiť ako igelitka. Škoda, že ich nebolo viac. Boli detailne a vzrušujúco opísané.  Nerová hláška: ,,Na druhy deň som sa zobudil s hlavou ťažkou ako melón a citlivou ako ženské bradavky“. Veľmi som sa na tom pobavila. Vedľajšie postavy veľmi dobre zapadli do deja a zamiešali karty.  Záver knihy bol rýchly, no napriek tomu napinavý, smutný a šokujúci. Prekvapí Vás jedna postava, pri ktorej som ostala totálne v šoku! Prí závere som hltala každé jedno písmenko. Najprv som plakala a nakoniec sa smiala, ako nás autorka dobehla a vyšlo jej to na sto percent.  Ďakujem…….., že som sa mohla zúčastniť tejto perfeknej štafetky. Najprv som sa bála, že ma to nebude baviť, ale kniha ma veľmi prekvapila. Citát, ktorý ma dojal. „Moje oči už nedokázali viac plakať, moje srdce viac vzlykať, moja duša viac prosiť o zľutovanie. Utápala som sa v ľútosti a spomienkach, vo výčitkách a bolesti.“

Waw (Olie, 5.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si zakúpila na základe recenzií na viacerých stránkach. Zatiaľ mám za sebou polovicu knihy, ale zatiaľ top. Zaujímavý dej, vtipné momenty a hlavné postavy sú super. Už sa neviem dočkať kedy ju dočítam, kebyže nemám doma malé dieťa tak už ju mám prečítanú. Teším sa na ďalšie dielo od tejto autorky.

Prekvapenie roka (Marta Bartyová, 5.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha! Famózne dialógy, zaujímavá dejová linka, dobre nadávkované hot scény. Tomuto románu nechýba k dokonalosti absolútne nič.

Úžasné čítanie (Natália Lenhartová, 2.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po čítaní knihy 365 dní, ktorej dej je zameraný na mafiánske prostredie, mala som isté obavy, aby táto kniha pre mňa nebola rovnakým sklamaním, ako práve vyššie spomenutá kniha. A našťastie opak bol pravdou. Skvelo čitateľný dynamický dej bez akýchkoľvek hluchých miest, čo viac si priať. Kniha sa priam sama číta a ja sama som ju zhltla za jedno doobedie, až mi bolo ľúto, že kniha nie je hrubšia. Miška neskutočne perfektne využila potenciál mafiánskeho prostredia, prekrásne sa s ním vyhrala - až do takej miery, že všetko pôsobilo realisticky. A tak máme pred sebou príbeh z mafiánskeho prostredia, ktorý spojí dvoch ľudí. Jeden je na čele tohto všetkého a ten druhý sa snaží zabudnúť na svoju minulosť a nechce mať nič spoločné s čímkoľvek a s kýmkoľvek, čo/kto i len prešiel okolo niečoho mafiánskeho. A ako to asi tak môže dopadnúť, keď si princ mafie zaumieni, že jeho manželkou sa stane práve táto osoba, ktorá sa snaží zabudnúť na svoju mafiánsku rodinu a minulosť? Samozrejme, že len skvelým príbehom plnom nenávisti, ktorá postupne mizne až z nej vznikne práva a jedinečná láska. Ešte je tu jedna vec, ktorá ma úplne dostala. A to koniec knihy. Ten vo mne pekne dlho rezonoval a nútil ma nad tým všetkým premýšľať. Takže nebojte sa, kniha v sebe skrýva prekvapenie a parádny zvrat.

Wau, famózne pismenka! (Nikol, 17.3.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Wau, to bol zážitok! Nie ze prečítala, zhltla som ju za 24h (385 s.). Problem bol knihu na chvíľu odložiť. Fantasticka kniha, pútavý dej, zaujímavé prostredie. Za mna 12 z možných 10. Prosím autorku nech píše ďalej a veľa.

Úžasná (Ingrid Laskovianová, 9.1.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som prečítala so zatajeným dychom. Páčila sa mi celá, žiadne stránky s textom, ktorý preskočíte, Dej bol úchvatný, zápletka fantastická, postavy som si okamžite zamilovala a to mafiu ako takú nemusím. Kobúk dole pred autorkou. Odporúčam!!!
Všetky komentáre (15)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x