bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Filmové miesta

Vydavateľ: Dajama (RNDr. Daniel Kollár - Dajama)
Edícia:Krásy Slovenska
Séria:Filmové miesta (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:156
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:51

Lepšia cena: 16,76 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,16 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,95 €
Ušetríte: 2,79 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,87 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Filmové miesta

Slovensko je krajinou, ktorá z prírodného či kultúrno-historického hľadiska ponúka filmárom takmer všetko. Zelené hory, pralesy, holiny, pastviny, rozsiahle polia bez jediného kopca, dravé rieky aj pokojné toky, zasneženú krajinu i krajinu poznačenú výstavbou. Na kopcoch aj mimo nich má mohutné pevnosti, hrady, zámky či miesta s krásnymi prírodnými scenériami.

Kniha Filmové miesta je prechádzkou po mestách, dedinách, horách i dolinách, kde sa nakrúcali viaceré slovenské a zahraničné filmy. Obsahuje vybrané filmové diela a osobnosti filmu vo vzťahu k miestam ich nakrúcania. Čitateľ v nej nájde aj množstvo lokalít, ktoré sa pomocou filmu podarilo zviditeľniť a na svojom putovaní objaví veľa filmových zaujímavostí.

V tejto knihe nájdete filmové miesta ako:  

Bratislava, Miloslavov, Trnava, Častá - Červený Kameň, Smolenice - Smolenický zámok, Lakšárska Nová Ves, Čachtice - Čachtický hrad, Nová Lehota, Oponice - Oponický kaštieľ, Tribeč, Banská Štiavnica, Bojnice - Bojnický zámok, Múzeum slovenskej dediny v Martine - Jahodnícke háje, Hrad Strečno, Terchová, Nová Bystrica - Vychylovka: Múzeum kysuckej dediny, Nová Bystrica - Riečnica, Oravský hrad, Zuberec - Múzeum oravskej dediny, Vlkolínec, Pribylina - Múzeum liptovskej dediny, Vysoké Tatry a Nízke Tatry, Levoča, Spišský hrad, Spišská Belá – Strážky, Stará Ľubovňa - Ľubovniansky hrad, Sabinov a mnohé ďalšie 

Detaily o knihe

Názov: Filmové miesta

Objednávací kód NA639055

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

nádherná a inšpiratívna (veronika bende, 22.7.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je naozaj nádherná a inšpiratívna. žiadne trblietka a farby alebo zlatá oriezka, šnúrka. je skrátka nádherná obsahom, pretože myslí na drobné miesta aj veľké turistické ciele. pripomína krásne filmy všetkých žánrov, aké u nás filmári nakrúcali. zaujímavý je ten úvod, ktorý uvádza čitateľa do sveta filmu, ako film vzniká, ako sa stavia scéna, kto za ňu môže a čo je výsledkom. veľmi pekná kniha, aká sa dá venovať ako krásny darček niekomu, kto sleduje film a má rád naše malé Slovensko. Krásny dat.

Úžasná novinka pre všetkých filmových patriotov (Veronika, 27.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná novinka z vydavateľstva Dajama,ktorá sa venuje filmom a seriálom natáčaním na našom malom krásnom Slovensku.Autor sa venuje ako domácim rovnako tak aj zahraničným projektom natáčaním unás.Na knihe oceňujem hlavne prehľadnosť nakoľko kniha sa venuje samostatným filmom každému zvlášť rovnako aj filmovým lokalitám sa autor venuje každej zvlášť čo veľmi na knihe oceňujem.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x