bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Sestry Douglasové

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:360
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:51

Lepšia cena: 9,23 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 9,45 € (vrátane DPH)
Bežná cena:10,99 €
Ušetríte: 1,54 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Sestry Douglasové

Dvom sestrám v Hamburgu už v ranom detstve učarovali vône. Túžba po vlastnej parfumérii sa u nich zrodila v čase, keď sa na podnikavé ženy hľadelo s nevôľou a podozrením. Najmä malú Marie fascinovali nádherné flakóny a očarujúce vône dám, ktoré stretávali na prechádzkach s kuchárkou. Každá návšteva parfumérie bola pre ňu malou slávnosťou. So sestrou Annou si sľúbili, že jedného dňa otvoria vlastnú predajňu. Otec podporoval svoje odvážne dcéry v ich úsilí, ale nevlastná matka ich plány sabotovala.
Parfumy a kozmetika neboli začiatkom dvadsiateho storočia spoločensky prijateľné a natoľko bežné ako dnes. Jednako sa v roku 1910 Marie a Anne splnil veľkolepý sen a na prestížnej hamburskej ulici Neuer Wall si otvorili prvú parfumériu Douglas. A tak sa začalo ich dobrodružstvo. Sestry Carstensové boli v mnohých ohľadoch priekopníčky. Ženy s vlastným obchodom, ktorého názov sa čoskoro stal pojmom, postupne zakladajú ďalšie franšízové predajne.
Plynulý, farbistý a oduševnený štýl autorského rozprávania umožní čitateľovi ponoriť sa do atmosféry minulého storočia, usadiť sa v carstensovskej domácnosti a nahliadnuť do života dvoch výnimočných sestier. Autorka neprináša len obraz sebavedomých žien a prezieravých podnikateliek, zoznamuje nás aj s dobovými dejinami módy, zúčastníme sa na svetovej výstave v roku 1910, stretneme sa s ruskou cárskou rodinou a mnohými známymi osobnosťami ako Coco Chanel, Helena Rubinsteinová či Ernest Hemingway.

Detaily o knihe

Názov: Sestry Douglasové

Objednávací kód NA638607

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Čarovný svet vôní (Tatiana, 21.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu odporúčam ako darček pre ženy, ktoré majú rady ženské romány. Nie však tie, ktoré sú až príliš sladké, ale ktoré v sebe nesú aj niečo viac (napr. aj inšpiráciu). Kniha je písaná čitateľsky atraktívnym a svižným štýlom. Kapitoly nie sú extra dlhé a ak v nich autori nepopisovali jeden deň očami jednej postavy, ale viacerých, tak to dali znať a v texte som sa nestrácala. Autori sa s príbehom vyhrali a zakomponovali doň aj niekoľko známych postáv. Popísali čaro sveta vôní, luxusu i elegancie nemeckej a francúzskej smotánky. Spisovateľský tandem namiešal aj v prípade hlavných postáv zaujímavý kokteil charakterov, kde sa sestry síce povahovo líšili, no napriek tomu sa našlo to, čo ich spájalo - láska k svetu plnom očarujúcich a zmysly opantajúcich vôní. Knihu hodnotím na 4/5*.

Keď vám kniha zavonia :) (Mária Mervová, 6.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď sa povie DOUGLAS, automaticky sa nám vybavia slová ako vôňa, parfum či parfuméria. Táto značka má aj v dnešnej dobe šmrnc. Ako to však bolo pri samotnom založení a budovaní tohto úspešného podniku? To všetko sa dozviete v knihe, ktorá sa v podstate číta sama. Kniha je písaná veľmi pohodovým a zároveň pútavým štýlom. Tak ako správna vôňa, tak aj ona je zmesou rôznych ingrediencií: ženskej odvahy, sesterského puta, iskierok lásky, ale i skúšok osudu. Toto všetko je harmonicky a krásne prepojené a vytvára sa tak voňavý príbeh dvoch sestier. Knihu odporúčam všetkými dvadsiatimi.

Príjemná oddychovka (Monika Karolová, 6.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tento nádherný historický román nie je len o omamných vôňach, krásnych flakónoch a o silných ženách - dvoch sestrách, ktoré sú krásnym príkladom toho, že sny si treba plniť, ale je aj výpoveďou o dobe, v ktorej žili. O tom, ako sa pomaly, ale isto ženám dostávalo väčšieho slova a uznania, ako sa postupne osmeľovali a dávali to najavo aj svojim zovňajškom. Aká veľká vec a stále zároveň v niektorých očiach aj nehoráznosť najhrubšieho zrna bol rúž, nohavicová sukňa, či korzet, ktorý ostal doma v skrini ... V závere vám autorská dvojica priblíži, aké ťažké bolo dopátrať sa vôbec k nejakým informáciám o týchto sestrách a teda aj čo v knihe je fakt a čo fikcia. . Odporúčam všetkým, ktorí radi siahnete po príbehoch, ktoré sú inšpirované skutočnými udalosťami a tým, ktorí nepohrdnete kvalitným a voňavým parfémom.

Veľmi dobré čítanie (Patrícia, 3.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
book_and_tea_moments Sestry Douglasové / Charlotte Jacobi Hneď na začiatok musím povedať, že som najprv očakávala životopis, ale ako som sa v závere dozvedela, kniha je skôr románom a opisuje len zlomok skutočnosti. Vôbec mi to však nevadí a na kvalite diela to neuberá. Je to veľmi príjemný, zaujímavý a témou osviežujúci počin. Myslím si, že knihe nič nechýba a ak máte v obľube historické romány, tak sa nebudete ani chvíľu nudiť. Román rozpovie príbeh o veľkom sne v čase, keď ženy potrebovali poriadnu dávku odvahy, aby vystúpili z tieňa.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x