bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Bez teba

Vydavateľ: VENUPRESS (VENUPRESS, s.r.o.)
Séria:Iba s tebou (2.diel z 2)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:312
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:51

Lepšia cena: 10,84 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,09 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,89 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Bez teba

Ona po rokoch konečne verí, že má právo na lásku. Je zaľúbená a rozhodnutá urobiť čokoľvek, aby ho získala naspäť. On po úraze hlavy stratil pamäť, nespoznáva ju a nemá chuť tráviť s ňou čas, pretože v jeho živote teraz nie je miesto na lásku. Dominik je pripútaný na lôžko a odkázaný na pomoc druhých. Nepustí k sebe nikoho okrem rodiny. Čím viac sa Nika snaží priblížiť sa k nemu, tým viac ju odháňa. Navyše, Niku čaká ťažký rok v škole – čelí následkom toho, čo spôsobilo nešťastné video, ktoré vypustila jej bývalá kamarátka Sára, aby sa jej pomstila. Hľadá útechu u sestry, spriaznenej duše, pretože nemá nikoho iného. No čo ak zistí, že práve sestra by jej mohla ublížiť zo všetkých najviac? Aby na chvíľu zabudla na svoje problémy, púšťa sa do čoraz nebezpečnejších vecí, ktoré majú u sledovateľov na internete veľký úspech.
Nájde si Nika opäť cestu k Dominikovi? Poradí si so Sárinými intrigami? A prežije jej vzťah s Adelou nepríjemnú pravdu?
Prečítajte si záver romantickej dilógie Iba s tebou od talentovaných autoriek Simony Kutišovej a Silvie Demovičovej.

Detaily o knihe

Názov: Bez teba

Objednávací kód NA638213

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

SKVELÁ (Alena Precechtelová, 7.2.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
BEZ TEBA je úspešné pokračovanie knižky z pera dvoch autoriek Simona Kutišová a Silvia Strapačka Demovicova. . Som veľmi rada, že spisovateľky sa pustili do spoločnej práce aj druhý krát a vznikla skvelá knižka. V tejto časti som neveriacky krútila hlavou, čo všetko dokáže závisť, alebo nenávisť ? Každý jeden okamih som prežívala s Nikou a veľmi som ju obdivovala, čo všetko musela prežiť . Simonka A Silvia ďakujem Vám za krásu knižku

Skvelé pokračovanie! (Monika Kováčová, 15.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásne pokračovanie dilógie Iba s tebou. Rovnako ako prvú knihu, ani túto som nevedela pustiť z ruky. Veľmi sa mi páčilo, že napriek Dominikovmu počiatočnému odporu voči Nike, sa do nej zaľúbil znova. Vlastne by bol schopný zaľúbiť sa do nej aj 1000 krát. Ďalej sa mi veľmi páčil krásny sesterský vzťah Niky a Adely, aj keď Adela mi občas liezla na nervy. No aj tak mám jej postavu veľmi rada. Kniha bola jedným slovom bomba. Odporúčam všetkým, ktorí čítali prvú časť. Nebudete sklamaní.

dokonalé pokračovanie (Klaudia Čechová, 8.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak tomuto hovorím vydarené pokračovanie! Prvá časť sa mi páčila, no táto ma chytila za srdce! Až mi je ľúto že to skončilo… Knihu som si pomaly dávkovala a priala si aby to neskončilo.. Druhá časť priamo nadväzuje na úvodnú knihu, k hlavným postavám sa pridáva spolužiačka Paja, ktorá ako aj ostatné hlavné postavy si nesú ťažší osud akoby sa na prvý pohľad zdalo a viac sa dozvedáme aj o staršej sestre Adele, ktorá bola v prvej časti spomenutá len cez správy.. Dominik sa snaží vyrovnať s amnéziou, ktorá mu komplikuje život a Nika s tým, že si ju nielenže nepamätá ale dokonca ju od seba odháňa..aby toho na ňu nebolo málo, v škole prichádzajú dozvuky zo zaveseného videa.. Autorky do príbehu zakomponovali tému šikany, s ktorou sa výborne popasovali a poukázali na to, ako dôležité a potrebné je nebáť sa o tom hovoriť. K postavám len toľko - milujem! Nika si ma získavala jej neskutočnou dobrotou, neodbytnosťou, vytrvalosťou nevzdať sa a Dominik svojou bojovnosťou a láskou. Sára a Šimon stále bohužiaľ nedospeli, ich chovanie je doslova otrasné a obaja by si zaslúžili minimálne jednu výchovnú.. Tento príbeh Vás vtiahne do už vianočného obdobia ktorý dodáva príbehu tú správnu romantičnú atmosféru.. Budete s nimi prežívať všetko - budete sa hnevať nad nespravodlivosťou sveta, tešiť sa z lásky na ktorú jednoducho nezabudnete.. Verím a dúfam že toto nie je posledná kniha z ich spoločného pera, pretože toto combo je naozaj vydarené!

Príjemné pokračovanie (Nikola Kohútová, 16.2.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po prečítaní prvej časti knihy Iba s tebou som sa nevedela dočkať pokračovania. Tento diel ma tiež upútal a knihu som nevedela pustiť z rúk, musím však priznať, že prvý diel ma nadchol o kúsok viac. Perfektné spojenie dvoch autoriek, od ktorých chcete čítať stále viac a viac. Ak by autorky spolu vymysleli ďalšie duo, určite by som sa naň s nadšením vrhla. Spočiatku knihy prevládali negatívne emócie, Nikyne problémy sa nabaľovali, ona sa však stále nevzdávala a bojovala. Bola odhodlaná, láskyplná, trpezlivá aj keď niekedy na pokraji síl, stále ochotná byť tu pre niekoho. Dominik sa po úraze brodil s uzdravením, bol však vytrvalý a láskavý. Tiež sa mi páčili kapitoly z Dominikovho uhľa pohľadu, knihu to obzvlášťnilo a bolo dobré vidieť aj pohľad iného človeka na danú vec. Pretože občas sa pozeráme na veci len tak ako ich vidíme my, nakoniec však môžme zistiť, že niekto druhý to môže mať omnoho ťažšie. Oceňujem, že autorky rozoberajú témy ako šikana, znásilnenie, strata pamäti, nie nepriaznivé rodinné vzťahy a podobne, možno nie je jednoduché o niečom takom písať, ale ak na tieto knihy narazí práve človek, ktorý s niečím podobným bojuje, určite mu to môže pomôcť, preto by sa o týchto témach malo hovoriť viac. Príjemný príbeh, ktorý má svoju hĺbku. Jedna z kníh, ktoré môžte odložiť až keď ich dočítate, určite vám odporúčam prečítať si túto duológiu od slovenských autoriek.

Finále romantickej dilógie je tu! Ako skončí príbeh Niky a Dominika? (Som čitateľ, 12.12.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je rovnako ako prvý diel napísaná veľmi ľahkým a príjemným štýlom. Dej je nenútený, plynie postupne a mnoho zápletiek dômyselne vyplýva zo situácie. Autorky sa venujú témam ako šikana a domáce násilie, čo príbehu dodáva hĺbku. Zároveň analyzujú vzťahy partnerské, ale aj tie v rodine. Vedia pracovať s emóciami postáv a tým pádom aj s pocitmi čitateľa, takže knihu som dokonalo precítila. Hlavnej hrdinke naložili veľmi ťažké bremeno a ja som do úplného konca netrpezlivo čakala, či ho unesie. Nie len táto kniha je skvelá, ale rovno celá séria...Odporúčam!

Skvelé čítanie! (Patrícia Kubalová, 1.12.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Wau. Táto kniha bola skvelá, ešte lepšia ako prvá časť, čo sa tak často nestáva. Veľmi sa mi páčilo, že autorky pridali aj druhý pohľad a že kniha začala presne tam, kde prvá skončila. Všetko na knihe sa mi páčilo, teda až na to, ako bol (ne)vyriešený problém so šikanovaním. Jednotka bola skvelé letné čítanie a dvojka má úplne naladila na vianočnú náladu. Určite odporúčam a séria sa odteraz radí medzi moje naj YA slovenské.

Bez teba (Valéria, 30.11.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od leta netrpezlivo očakávané pokračovanie príbehu Niky a Damiána\Dominika je tu. Dočkali sme sa a každý fanúšik,či už knižného alebo autorského dua, je nadšený. A plným právom. Už v predošlom diely si autorky získali mnoho nadšených čitateliek aj mimo vekového odporúčania. Vidím hneď niekoľko dôvodov prečo je tomu tak. Simona so Silviou vytvorili tínedžerov z reálneho prostredia,s bežnými problémami mladých ľudí v kolektíve ako sú priateľstvo,intrigy, šikana, závisť, súťaživosť, vzájomná náklonnosť, vyrovnávanie sa s neprávosťou a čelenie podpásovkám. Realistické dialógy a situácie len potvrdzujú, že spisovateľky poznajú dnešnú mládež perfektne,aj ich reakcie na rôzne podnety. Autorky sa vyhrali s charaktermi postáv,zakomponovali do deja napínavé zvraty a spolu s postavami budete pociťovať beznádej, frustráciu, smútok a sklamanie, pretože to tak bravúrne vedia S&S napísať. Prenesú na vás pocity Niky a Dominika,budete zároveň s nimi premýšľať,ako by ste nejednu danú situáciu vyriešili vy. Na to, že sa na dilógii podieľali dve ženy, zdá sa,akoby boli naladené na jednej "frekvencii", pretože text bol jednotný, nerušivý. Čo by som rada vyzdvihla, je Ada, ktorá riadne rozvírila a zamotala život Niky(a to sa tešila ako ju podrží). Veľmi sa mi páčilo, že v príbehu sa mihne aj nemalá rola bookstagramu ako zdroj adrenalínu ;) .V neposlednom rade oceňujem pohľad Dominika, najmä na situácie, ktoré vnímal úplne odlišne od Niky. Opäť sa tu potvrdzuje um autoriek, lebo veľa nedorozumení vzniká odlišným pohľadom na vec bez diskusie. Záver príbehu bol famózny a ja DÚFAM, že toto nebol výnimočný počin autoriek, pretože im to spolu píše báječne<3 Najlepšia YA kniha, ktorú som čítala-bez debát!

Odporúčam! (Deni, 27.11.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
Druhá časť dilógie Iba s tebou ma potešila takmer rovnako ako prvá kniha. Úprimne som si myslela, že Vianoce sa budú odohrávať väčšinu príbehu, tie však prišli až po 200 stranách a trvali približne posledných 100 strán. Myslela som, že vianočná atmosféra bude o niečo intenzívnejšia. S hlavnou hrdinkou by som sa rozhodne chcela kamarátiť! V niektorých pasážach sme sa stotožňovali. Páči sa mi, že autorky Niku nevytvorili, ako býva zvykom v dievčenských románoch, že hlavná hrdinka je úplne drevo, neznáša telesnú, zakopne takmer o každý schod na ktorý stúpi. Nika je športovkyňa, má rada adrenalín ako ja a za to ju hodnotím veľmi pozitivne. Rovesníci, ktorí chceli Niku zničiť, by som potrestala mnohonásobne tvrdšie ako naozaj (ne)boli. Dala by som im to poriadne "vyžrať." Hlavná hrdinka bola zo začiatku hrozne otravná, neskôr sa to dalo s ňou vydržať, veď mala svoje dôvody. Dominik bol zlatý, chápala som jeho situáciu a starosti. Som rada, že sa zotavil na toľko, aby niekomu rozkopal zadok. Obe autorky píšu ako "jedna", nepostrehla som nijaké rozdiely, ladí im to bravúrne. Kniha je písaná z dvoch pohľadov (Nika, Dominik). Osobne mám veľmi rada knihy, ktoré sú písané viacerými pohľadmi a v tomto príbehu to vyšlo na jednotku.

Úžasné pokračovanie! (Viktória Dominová, 17.11.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Rada by som začala slovami, že pokračovanie dilógie je povinná jazda pre tých, ktorí čítali predchádzajúcu časť. Prvá časť bola totálna šupa a do druhej som preto išla s veľkým rešpektom. Pretože raz keď niekto nastaví latku takto vysoko, zjavia sa vo vás otázniky, či ju dotyčný preskočí alebo podlezie. Dovolím si tvrdiť, že autorky ju veru neprekročili. Ony okolo tej latky ani nešli. Namiesto toho si postavili novú, na míle vzdialenú od prvej. Iba s tebou? Super! Bez teba? Ešte lepšie. Táto kniha je nabitá emóciami. Jednu stránku budete hltať za druhou, nebudete sa vedieť odtrhnúť, pretože budete priam prahnúť po tom, čo sa tam udeje a ako to nakoniec dopadne. K deju vám sem písať nebudem nič. Pretože neviem, či ste čítali jednotku a nechcem vás o tento skvelý zážitok pripraviť tým, že by som vám vyspoilerovala dychberúci záver jednotky. Ak ste tieto knihy nečítali, úplne úprimne a otvorene vám radím, napravte to. Je to fakt skvelý príbeh a tým, že si knihy zadovážite, si darujete úžasný zážitok. Ja som nadšená a pred autorkami sa klaniam. Odviedli bohovsky dobrú robotu a ja dúfam, že toto nie je ich posledná spolupráca.

Pokračovanie a zároveň záverečná časť dilógie (Kristína Puziová, 16.11.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bez teba je kniha plná emócií, citov a to pozitívnych či negatívnych. Všetko čo som prežívala popri čítaní tejto knihy bolo akýmsi hnacím prístrojom prepacovať sa „stoj čo stoj” ku záveru. V tých chvíľach som nevnímala okolie, čas sa zastavil a žila som len preto čo kniha vo mne vyvolala. Cítila som sa akoby som prežívala príbeh skutočných postáv a to bol pre mňa poriadny čitateľský zážitok. . Dominikova strata pamäti a odmietanie Niky bol prívalovým spúšťačom emócií. Na jednej strane som chápala čím si musí Dominik po „nehode” prechádzať a prečo sa stal zatrpknutým chalanom akého som doposiaľ nepoznala. Ale z Nikinho konania bola až hmatateľná bolesť vychádzajúca z jej zlomeného srdca. Je to však silná hrdinka a súčasťou jej charakteru je nevzdávať sa. . Obdobie letných prázdnin skončilo a Nika nastupuje do maturitného ročníka. Ak by som prežívala to čo ona, do školy by som prestala chodiť. Šikana je vážna téma a o to ťažšie je jej v skutočnosti čeliť. . Nikina sestra Adela sa vrátila domov. Sesterská láska je vzácna, ale čo robiť ak sa môže zmeniť na súperenie? Istá časť mi napovedala kam by mohol príbeh smerovať a ja som sa zľakla. Zistenie, že som sa nemýlila vo mne vyvolali najsilnejšie emócie počas čítania. V tomto som aj Nikinu reakciu neschvaľovala. Je predsa silná hrdinka. Za lásku treba bojovať. Ústupčivosť voči jej sestre však opäť poukazuje na dobro v jej vnútri. . Láska bolí, ale jej zhojenie je o to krajšie. Pri niektorých scénach som sa úplne rozpúšťala až nakoniec zo mňa ostala len kvapka…. . Tlieskam autorkám. Dokázali napísať príbeh, ktorý sa mne ako čitateľke vryl do srdca. Nie je to len také prvoplánové čítanie. Z tohto príbehu som si niečo odniesla aj do života. Zasiahla ma najmä myšlienka: „Už si to raz prežil, zvládneš to znovu.” Budem si ju pamätať…asi už navždy. . Ďakujem v prvom rade autorkám, že sa tak spojili a napísali knihu ako „jedno telo a jedna duša”. A ďakujem vydavateľstvu Venupress, že knihám dali možnosť uzrieť svetlo sveta.

Skvelé pokračovanie! (Simona Uríčová, 15.11.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pred tým, ako som sa do knihy pustila, som si zobrala do ruky predošlú časť a prečítala si asi 15 posledných strán, aby som sa dostala späť do deja. V druhej časti príbeh pokračuje presne tam, kde skončil a to sa mi veľmi páčilo. Bála som sa, že dej začne niekde až o tri mesiace. Pre tých, ktorí sa ku knihe ešte nedostali – odporúčam ju. Kniha Iba s tebou bola perfektná na letné čítanie a táto padla vhod teraz už na pomaly zimný čas. Young adult pri tejto knihe úplne sedí, naozaj je vhodná aj pre mladších čitateľov ale aj starších. Zápletka bola veľmi dobre vymyslená, očakávala som všeličo ale bola som naozaj príjemne prekvapená. Koniec bol úžasný, bola som veľmi dojatá, autorky vybrali tie správne slová na potešenie čitateľa.
Všetky komentáre (11)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x