bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tak trochu môj

Vydavateľ: VENUPRESS (VENUPRESS, s.r.o.)
Séria:Môj (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:400
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 03:00

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,89 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tak trochu môj

Môže vo svete šoubiznisu vydržať aj taký krehký cit, ako je láska?
Patrím medzi tých, ktorým život plynie bez nečakaných výkyvov, a hoci nie je odrazom mojich snov, nesťažujem sa. Vďaka práci v hoteli dokážem bratovi zaplatiť školné na univerzite, i keď som sa preto vzdala vlastných študijných plánov a povestných vysokoškolských večierkov. Namiesto toho sa po práci vraciam do prázdneho bytu, kde si dni občas krátim pečením.
Všetko sa zmení, keď mi do života vpadne on. Hayden Stark, jeden z piatich členov známej chlapčenskej kapely. Bohatý, slávny a nesmierne príťažlivý.
Celý svet mu leží pri nohách.
Naše stretnutie v šere hotelovej izby bol vlastne omyl. Ale čo ak sa omyly stávajú preto, aby sme zistili, čo nám skutočne chýba?
Z iskierky sa rozhorí oheň, a hoci sa tomu bránim, Hayden si ma postupne získava. City k nemu ma pohlcujú intenzitou, akú som doteraz nepoznala. Lenže neúprosný svet šoubiznisu nepraje našej láske a s Haydenom čelíme mnohým prekážkam. Dokážem nájsť silu aj vtedy, keď osud kruto zasiahne a ja musím každý deň bojovať za to, aby zostal aspoň tak trochu môj?
Prečítajte si prvú časť voľnej série Môj od slovenskej autorky Barbory Astor, ktorá si na internete našla tisícky nadšených fanúšikov.

Detaily o knihe

Názov: Tak trochu môj

Objednávací kód NA638212

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Fajn čítanie (Monika Kováčová, 14.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Úprimne, najprv ma trošku zaskočilo ako príbeh začal, najprv sa mi moc nepáčilo ako to ide rýchlo. No potom som si na to zvykla a kniha sa mi veľmi páčila, hoci si stále myslím že to mohlo ísť trošku pomalšie, že postavy mali mať svoj príbeh ešte pred svadbou. Dokonca som si veľmi priala, aby Becky nakoniec bola s Nealom. Ale keďže si toho potom Becky a Hayden preskákali naozaj veľa, som rada, že to skončilo tak ako to skončilo, ich príbehu fandím. Dávam 4,5 hviezdičky :D

Krása (Hana Smažáková, 14.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Popravdě přiznávám, že bych netušila, že takovou knihu budu číst. Někteří z vás ji znají jako fanfiction na 1D. Přiznání číslo dvě. Nejsem nějaká jejich fanynka. Ano, některé písničky jsou pěkné, ale pištící fanynka nejsem. Ale tu je velké ALE, nemyslete si, že tato kniha je zaškatulkovaná v žánru fanfikce, to rozhodně už není. Autorka spolu s vydavatelstvím tomuto příběhu dali.. Ehm jak to říct...jiný nádech. A to dost povedený. Hlavní hrdnicka Becky to neměla lehké. Matka zemřela a otec? Ten svým způsobem pro ni taky. Becky se vzdala prakticky všeho, jen aby se postarala o svého bratra. Vzala práci pokojské a tam se to začíná. Tam se setká s Hayden, který není leda jaký chalan, ale je to známý zpěvák... A tu se to začíná. Vztah mezi nimi se začal rozvíjet. Na můj vkus docela rychle, ale autorka to tak chtěla, tak to napsala a já to akceptuji. Kniha byla plná emocí a já to s postavami hodně prožívala. Becka jako hlavní hrdinka mi sedla a dost jsem si ji libila. V hlavě mi utkvěla jedna scéna a to ta, jak pekla koláčky to byla vážně topka. Příběh je nejen plný emocí, ale i situací, které vám vyrazí dech. Budete s hlavní hrdinkou prožívat snad vše. Aspoň já to tak měla. A myslím si, že autorčin styl psaní je čtivý, takže se nudit nebudete. Rozhodně musím říct, že mě konec docela překvapil tohle jsem vážně nečekala. Takže pokud váháte, tak nevahejte, dáš šanci této knize nic neztratíte. Max objevíte talentovanou autorku. Za mě mohu doporučit všema deseti prstama. Vaše MM

Super oddychovka (Lívia Hukelová, 4.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musím priznať, že toto nieje kniha po ktorej by som bežne siahla v kníhkupectve,keďže preferujem iné knižné žánre. Ale... Kniha ma milo prekvapila a bola to pre mňa skvelá oddychovka po ťažších a emočne náročných knihách,ktoré som naposledy čítala. Veľké plus pre mňa bolo,že kniha bola písaná pútavo, bez zbytočných omáčok a opisov. Som napokon rada,že som sa ku knihe dostala. Vzťah Becky a Haydena bol naozaj zaujímavý a hlavne mal svižné tempo .Rýchlosť akou všetky kroky vrátane zoznámenia podnikli, by som si v reále asi nevedela predstaviť . Nechýbala ani zápletka a čerešničkou v tom celom bol Neal. Oprávnene si zaslúžil moje sympatie. Mám rada šťastné konce a tento ma dojal. Ak budem znova potrebovať oddychovku pri ktorej vypnem,určite siahnem po pokračovaní.

Príjemná oddychovka (Klaudia Čechová, 7.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Raketová rýchlosť tak by som charakterizovala úvod. Ja osobne nie som fanúšik takejto lásky do ktorej naši hrdinovia bezhlavo vhupli. Becky - sympatické žieňa pre ktorú má život nachystaných veľa nástrah. Zvládne žiť po boku mediálnej hviezdy? Čo všetko je schopná urobiť pre lásku ? Hayden, lámač ženských sŕdc, idol všetkých žien - teda, až na mňa. Mňa si bohužiaľ nezískal aj keď som veľmi chcela. Neverila som mu, v druhej polovici knihy ma rozčuľoval jeho správaním. Rozumiem, že ani on to nemal ľahké ale takto sa to nerobí! Tu by som privítala viac kapitol z pohľadu Haydena aby som ho vedela lepšie pochopiť. Neal - to je úplné zlatíčko. Veľmi som mu priala aby našiel to čo hľadal. Myslela som si že autorka nás už ničím nemôže prekvapiť, nakoľko to na nás všetko vybalila ale mýlila som sa. Prekvapilo ma to a zvratom začala kniha naberať iný rozmer. Príbeh ma bavil aj keď niekedy sa mi zdalo že Neal bol hlavnou postavou a Hayden hral druhé husle. Záver bol pre mňa neuveriteľný, no na druhej strane som to želala hlavne Becky, pretože po tom čo si prežila si zaslúžila šťastie. Štýl autorky mi sedel, svižný, vtipný, bez zbytočných opisov či serepetičiek okolo toho. Odporúčam viac mladším čitateľkám ktoré podľahli čaru chlapčenských skupín (1D) napriek tomu že ja už nie som cieľkovka, príbeh som si užila! Teším sa na pokračovanie, ktoré bude patriť Nealovi - a verte mi, to si nenechám ujsť!

Šialená láska (Kristína Puziová, 4.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Patrím k čitateľkám, ktoré majú radi, ak v knihe medzi párom je dlhšie sexuálne napätie a potom jednoducho: bum… V tejto knihe sa podajú intímnostiam hneď. Z tohto dôvodu som sa knihy obávala, avšak, príjemne ma prekvapila. Keď sa na to pozriem objektívne, pýtam sa sama seba: Prečo by sa autorka mala riadiť „zaužívanosťou“? Oceňujem, že je to niečo iné, žhavejšie a šialenejšie… … a tejto knihe by názov Šialená láska sadol. ⠀ Poznáte to, v prvotnej fáze zamilovanosti premýšľa človek inak – jednoduchšie, naivnejšie, ľahšie, ružovejšie... A to všetko je výsledkom pocitov, ktoré v tej chvíli pociťujeme. Bolo vidieť, že na toto chcela autorka poukázať a vsadila to medzi hlavnú postavu Rebecu a Haydena. Ich situácie mi občas prišli smiešne, hoci sa moje srdce malo naopak, roztápať... Ich rýchlosť bola miestami možno až desivo prehnaná. ⠀ Počas čítania som nadobudla pocit, že nie som cieľovou skupinou čitateliek tejto knihy, ale na strane druhej, absolútne by sadla môjmu o 10 rokov mladšiemu Ja. Už len z dôvodu, že Rebeca, Hayden a aj Neal sa nesprávali primerane k svojmu veku, ale skôr akoby sa zasekli v tom svojom tínežerskom... Rovnako, sexuálne chvíľky medzi Rebecou a Haydenom boli prirýchle, čo mi taktiež pripomínalo vydrž tínedžera… Ale, ak si odmyslím ich neprimerané správanie, autorka vytvorila skvelú postavu Rebecy a dodala sympatický charakter ostatným postavám (najmä Haydenovi, Nealovi,...) Rebeca si ma najviac získala po vyvrcholení druhej zápletky, kde prejavila svoju silu. Jej postava sa vyvinula – z konania tínedžerky (aj keď už predtým mala vo svojom živote čo-to za sebou a ja som očakávala, že pri nepremyslených krokoch bude mať aspoň trošku pochybnosti) sa stala mladá a inteligentná žena. Autorka ma viackrát prekvapila zvratmi a páčilo sa mi ako ho zamotala. Čitateľke dala nádej, že dej sa bude uberať iným smerom, ale nakoniec to bravúrne zvládla, pretože do poslednej chvíli som nevedela, ako to skončí. Bola som rada, že neskôr sa v príbehu objavil aj Rebecin brat, ktorý je spomenutý hneď na začiatku knihy. A v súvislosti s tým vidíme aj obetavosť jeho sestry. Príbeh ma príjemnú atmosféru, pri ktorej sa budete cítiť veľmi dobre. Po dočítaní som si povedala jednu vec: “Teším sa na pokračovanie!” A myslím to úprimne. Som veľmi zvedavá, čo nám autorka v druhej časti pripravila.

Perfektná oddychovka (Štefánia Setéthová, 1.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Knižka Tak trochu môj ma chytila najprv obálkou. Veľmi som sa na ňu tešila, a po prečítaní anotácie ešte viac. Vtedy mi ešte nedošlo, že je písaná o existujúcej skupine, keďže som dotyčných nikdy nepočúvala ani som ich veľmi neregistrovala. Ale nevadilo mi to. Začiatok bol síce na mňa až príliš rýchly, akosi sme vhupli do vzťahu dvoch neznámych, ktorý sa stretli prvýkrát. Trošku mi to vadilo, nemám rada také rýchle lovestory, ale tu to potom akosi sedelo. Vzhľadom na hlavnú zápletku, určite. Príbeh ďalej stupňoval a nevedela som knižku zložiť z ruky. Hlavnú zápletku som nečakala, prekvapilo ma to a od tej chvíle som bola pohltená knihou ešte vaic. Niektoré veci boli predvýdateľné, lenže autorka nás celý čas zavádzala a ťahala za nos. Uverila som jej, že to možno bude inak ako na začiatku...takže áno...v deji boli aj momenty  ktoré ma ale veľmi prekvapili. Autorka má jednoduchý štýl písania, kniha sa čítala sama, hltala som stranu za stranou až mi žiadna nezostala. Nie raz som mala slzy na krajíčku, vžila som sa do deja a bolo mi Becky strašne ľúto. Neviem si ani predstaviť ako by som sa zachovala ja na jej mieste, ale určite by som taká silná nezostala. Má môj obdiv. Hayden mi miestami liezol na nervy, nechápala som jeho správanie, možno by som privítala viac kapitól z jeho pohľadu, aby sme pochopili čo prežíval on, čo mu prebiehalo v hlave, strašne by ma to zaujímalo. Najviac som si asi obľúbila Neal-a a teším sa na druhú knižku už teraz. Je to príbeh, pri ktorom si chcete oddýchnúť, vypnúť, utiecť z reality. Nič náročné, ale krásné, bolestivé, romantické.

Jedným slovom dychberúca (Martina, 21.2.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už dlho som nečítala tak dobre a pútavo napísaný príbeh. Keď som chytila knihu do ruky, povedala som si "dobrá romantická oddychovka". A ešte po prvých stranách som si hovorila "Kam sa v deji autorka tak náhli?" ale po prečítaní ďalších strán, som pochopila. Dej ma okamžite strhol a nevedela som knihu pustiť z ruky. Žiadna klasika ako hovoril obsah ale napínavá romanca s neistým koncom. A primiešanie ďalšej postavy, ktorá mala svoje vlastné kapitoly, bol úžasný spôsob ako čitateľa udržať v napätí. Pretože po celý čas som premýšľala ako celá zápletka skončí. Miesta, dialógy, zvraty... všetko som zhltala a jediné, čo ma mrzelo, bol fakt, že prišiel koniec. Nebanujem a knihu odporúčam všetkými desiatimi. Takáto už dávno na trhu nebola. A teším sa na ďalšie diela.

Možno Vás osloví (Nikola Kohútová, 16.2.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Autorka nás na začiatku rýchlo vtrhla do deja, čo zapôsobilo príjemne, ocitáme sa priamo v životnej situácii hlavných postáv. Nevedela som však uveriť tej náhlej láske na prvý pohľad, chýbalo mi tam viac opisov pocitov, aby sa príbeh zdal reálnejší. Verím, že sa nájdu aj taký, ktorým takýto typ lásky na prvý pohľad sadne. Becky ako hlavná hrdinka, bola sympatická svojimi vlastnosťami, mala primerané správanie a zvyčajne som sa s ňou stotožnila. Chýbal mi tam opis jej samotnej aby si ju čitateľ vedel lepšie predstaviť. Hayden ako druhá hlavná postava, niekedy pôsobilo, že občas figuroval len na pozadí, tiež som si niekedy nevedela vysvetliť jeho správanie... Z môjho pohľadu by bolo prínosom viacero kapitol z jeho pohľadu. Tiež som mala pocit, že Haydena nahrádza niekto druhý v opore a ochrane Becky, s kým mala tiež veľmi blízky vzťah. Nechýbalo veľa a ľady by sa zlomili. Niekedy mi vadili aj klišé momenty, ktoré keby sú trošku viac zaobalené a zžité s dejom neboli by také viditeľné. Musím však oceniť autorkin príjemný štýl čítania, kniha sa čítala rýchlo a ľahko. Kniha ako celkom pôsobila dobre, nenadchla ma, ale ani neurazila. Je to autorkina prvotina a ďalšou tvorbou sa môže posúvať len a len vpred. Som zvedavá na ďalší diel série.

Tak trochu môj (Valéria, 30.11.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
Príbeh sa začína zhurta. Je to ako štart rakety! Pre niekoho prirýchly,pre iného tak akurát... Síce som nejak nestihla zachytiť chémiu medzi Becky a Haydenom,ale dialo sa toho od začiatku dosť, takže to pripisujem aj udalostiam a okolnostiam. Autorka nepoužíva zbytočné opisy, tým pádom je dej veľmi dynamický a číta sa skvele. Najnesympatickejšia postava mi bol jednoznačne manažér Jeff...sliziak jeden odporný! Málo priestoru sa dostalo bratovi Becky. Bolo to divné,boli sami, síce on na intráku,ale aj tak bol spomínaný len okrajovo,ako ho občas Becky spomenie a ako si volajú. Nijaká zmienka o tom,ako on prežíva sestrin život. Chudák mačka Spot bol adoptovaný susedou-mala som občas pocit, že žije so vzduchu alebo sa dokáže nakŕmiť sám,no nakoniec to autorka spomenula. Oslovenie BABE mi klalo oči,ale našťastie nebolo používané príliš často. A opäť sa vrátim k tomu, čo sa mi páčilo. Neal. Okrem iného ;D priala som si,aby bol s Becky,ale zároveň som to nechcela Haydenovi urobiť. Chápete! Viac chémie som cítila medzi B&N a tá jeho priateľka X( och, také ženy by mali zakopať na záhrade. Čo sa týka zápletky,bola skvelá. Každá jedna. Keď si po 100 stranách poviete o čom bude zvyšok knihy, veď to hlavné sa udialo doteraz,vedzte, že to HLAVNÉ ešte len príde. Ak by autorka použila zdĺhavejší úvod, myslím, že by to niektorých čitateľov odradilo a ani by sa k hlavnej časti príbehu nedostali. Barbora to mala vymyslené perfektne. Rýchly začiatok vzťahu,o ktorom všetci pochybovali, avšak spoznať Becky nie je náročné. Je priateľská, milá a úprimná. Veľmi sa mi páčil jej vzťah s Anne a Emmou. Taktiež vzťahy chalanov, čisté priateľstvo napriek rozpadu kapely.Aby ste si nemysleli, že zápletky budú len dramatické,pripravte si vreckovky. Becky preliala hektolitre sĺz,no nejaké nechala aj pre mňa. Vtipné prirovnania, reálne dialógy a pekné myšlienky dotvárajú celkový dojem knihy a poukazujú na talent našej novej vychádzajúcej spisovateľskej hviezdy

books.collection (Michaela, 29.11.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh začal poriadne zhurta. Autorka nás nalákala hneď na začiatku a už to išlo. Malo to rýchly spád, nuda nehrozila. Až by som povedala, že príliš rýchly spád. Ale beriem to. Existujú také lásky, že jeden deň sa poznajú a na ďalší sa berú, čiže mi to neprekážalo. Áno, bola som prekvapená, to nebudem klamať, no v skutočnosti je všetko možné. Ďalej to nešlo rovnakým tempom. Príbeh sa v takej polovici mierne zastavil a išiel iným smerom. Becky to mala ako postava nadmerne ťažké ale veľa ľudí jej pomáhalo a stálo za ňou. Hayden akoby sa z príbehu vytratil a nahradila ho iná postava. Tu som bola mierne stratená, prečo to je tak, ale aj to chápem. V tejto chlapčenskej skupine sa nedá nikomu odolať a povedať nie :D. Mrzelo ma, že ich vzťah ako keby išiel do úzadia a do popredia sa drala iná postava. V tomto prípade to ale bolo pochopiteľné. Koniec-koncov, mne sa to páčilo. Jasné, boli tam nejaké chybičky, ale v ktorej knihe nie sú? Na to, že toto je prvá Barborkina kniha, klobúk dole. Postavy skvelo vykreslené, dej tiež. Nešlo tu len o obyčajný príbeh lásky, ale o niečo viac. O dôveru, silu a skutočné priateľstvá. Ja sa už teraz neviem dočkať na nezáväzné pokračovanie tejto série a hlavne, o kom to tentokrát bude :3.

Obyčajné dievča a svetoznámy spevák. Môže ich láska prekonať nástrahy šoubiznisu? (Som čitateľ, 28.11.2021) Odpovedať

priemerná kniha
Ako býva u mňa zvykom, začnem pekne od začiatku, ktorý bol v tejto knihe prirýchly. Najprv som sa potešila, že nás autorka vtiahla hneď do deja a nestavila na zasvätenie do príbehu. Prvá kapitola ma navnadila na ďalšie čítanie, ktoré sa už ale nenieslo v podobnom duchu. Teda nieslo, ale iba čo sa rýchlosti týka. Rozumiem, že primárne momenty prišli neskôr, kde im autorka dala viac priestoru a času, ale kvôli veľmi rezkému začiatku som si nevytvorila k postavám hlbšie citové puto. Nepodarilo sa mi to ani preto, že som postavy poznala málo. Budili vo mne dojem, že o nich nič neviem a tento pocit som si niesla až do konca. Druhá polovica knihy nabrala lepšie kontúry, kedy som sa potešila, že sa to zlepší, ale nestalo sa. Chýbali mi opisy postáv, nejaké väčšie predstavenie sveta celebrít a skutočná chémia medzi postavami. Becke som nejako neverila jej lásku k Haydenovi, čo ma miatlo, ale zmätená som trošku bola aj z neho. Celé to však ako tak zachránil štýl autorky, ktorý bol veľmi pekný. Jemný, na ktorom vidno, že sa časom dostane na vyššiu úroveň, takže ďalšie časti série určite nezatracujem, keďže verím, že každou knihou sa autorkino písanie zlepší a ukáže tak svoj talent v plnej sile, pretože na to rozhodne má :)

Stojí za prečítanie (Denisa M., 21.11.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Istý skepticizmus ma sprevázadzal začiatkom knihy a ťahal sa so mnou približne do prvých päťdesiat strán. Vtedy som si hovorila "toto nebude dobrá recenzia." Bezhlavé konanie hlavných postáv bolo ako z vysnívaného príbehu autorky, ktorá miluje skutočnú celebritu a zaobalí ju v knihe tým, že jej zmení meno. Veď to všetky poznáme, každá máme svojho "DiCapria". Spisovateľka ma každou stranou presviedčala, že toto nie je len obyčajný príbeh. Vystupuje v ňom silná žena, ktorej konanie som v istých momentoch spochybňovala, ale od zásadného dejového zvratu v knihe som s ňou všetko prežívala. Dokázala mi, že začiatok knihy nebol bezhlavý, ale skutočný. A na konci mi takmer vyhŕkla slza. Úprimne, nie som/ani som nikdy nebola fanúšičkou "uan dí", napriek tomu som vedela, ktorí člen skupiny sa ukrýva pod konkrétnou postavou v príbehu. Autorka chalanov vykreslila bravúrne, všetkých som si s istým odstupom obľúbila. Svet šoubiznisu bol vykreslený pravdivo a bolestivo. V tomto momente, neviem, čo mám príbehu vytknúť. Všetky výhrady, ktoré som mala na začiatku vymizli s krásnym koncom. A som naozaj rada, že zmizli! Kniha vo mne zanechala príjemný dojem. Autorka má skvelý a pútavý štýl písania, ktorý mi sadol. Príbeh by sa určite ujal aj na zahraničnom trhu. Nepochybujem o tom! Teším sa na ďalšiu Barborinu tvorbu!
Všetky komentáre (12)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x