bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Děti nade vše

Vydavateľ: Odeon CZ (EUROMEDIA GROUP, a.s.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Počet strán:320
Poradie vydania:1.
Posledné kusy na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:00

Lepšia cena: 16,58 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 16,98 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,74 €
Ušetríte: 2,76 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,29 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Děti nade vše

V thrillerově laděném románu Delphine de Vigan Děti nade vše nahlédneme do dvou odlišných světů. V prvním kralují hvězdy internetu a mezi nimi hrdinka příběhu Mélanie, kterou vidina slávy a zisku pomalu vzdaluje od jejích nejbližších a reality vůbec. Ve druhém žije její protiklad Clara, dříč kriminalistického týmu, která je znepokojená zneužíváním dětí v digitálním prostoru. Sledujeme poutavý příběh, v němž hrají roli moderní fenomény doby, sociální sítě, virtuální realita, otisky každého z nás, a s jeho postavami s neklidem zjišťujeme, že se za ně platí vysoká cena. Autorka překvapivě zavede čtenáře i do nedaleké budoucnosti po roce 2030. Jaká asi bude?

Detaily o knihe

Názov: Děti nade vše

Originálny názov: Les enfants sont rois

Objednávací kód NA638194

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Obraz dnešnej doby (Monika Karolová, 9.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Delphine de Vigan brnkla týmto románom na poriadne citlivú strunu. Prostredníctvom Mélanie a jej rodiny poukázala na fenomén tejto doby - na sociálne siete a ich nadmerné využívanie, ba možno môžeme smelo povedať niekedy až zneužívanie za účelom produkovania nadpriemerných ziskov a/alebo plnenia si snov prostredníctvom svojich ratolestí. Mélanie zo svojich detí vychováva detských influencerov. Ich detské izby sú preplnené všakovakými produktami od sponzorov, majú hračky od výmyslu sveta skôr, ako si ich stačia želať. Podľa Mélanie je to aj ich splnený sen, aj jej deti to tak chcú. Milujú pozornosť, milujú svojich fanúšikov, milujú život pod drobnohľadom kamery. . "... Naučili se usmívat, jak sem naučili svým kouskům opice. Myslíte, že můžou říct: né, já už dál nemůžu, končím, když celá rodina žije z výnosu těch videí?" . Jedného dňa, keď sa deti hrajú bez dozoru vonku, malá Kim zmizne. Spustí sa vyšetrovanie. Môže za zmiznutie Kim neustále zdieľanie života mladej rodiny na internete? Je to únos pre milióny na účte, alebo si ju vyhliadol nejaký pedofil? . Delphine de Vigan sa v poslednej časti knihy dokonca rozhodla pozrieť do budúcnosti a načrtla tak, aký osud môže čiste teoreticky čakať takéto rodiny. Ako táto konzumom posadnutá doba, kde na nás za každým rohom striehne produkt, ktorý by sme si mali určite kúpiť, môže kvôli nenásytnosti a neschopnosti vidieť realitu poznačiť vzťahy a psychiku najmä tých najzraniteľnejších - detí. . Veľmi, veľmi aktuálna téma a kniha, ktorú by si mal v súčasnej dobre prečítať azda každý rodič.

Desivo skutočný román (Maťa, 8.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Občas ku mne príde kniha, ktorá na mňa zapôsobí tak silno, že o nej premýšľam ešte niekoľko mesiacov a stále dookola prežívam emócie, ktoré som cítila počas čítania (zväčša je to hrôza a/alebo zlomené srdce). Minulý rok to bolo Chlapci z Nickelu, rok predtým Trhlina. Teraz to sú Děti nade vše. Čítala som už tri knihy od tejto geniálnej autorky a každá na mňa zapôsobila iným spôsobom. Táto skrýva neskutočne mrazivý, desivý a realistický príbeh. Je to ako Black mirror, akurát, že sa to už dávno deje. Kniha sleduje ženu, ktorá vlastné zlyhania kompenzuje tým, že si plní sny cez svoje deti. Je to sonda do života detských influencerov, ktorí sú vykorisťovaní vlastnými rodičmi a aké to môže mať dôsledky. Je to kniha o sláve, strate súkromia, o túžbe byť niekým, o súčasnej dobe, o tom, aké je to byť bábkou v rukách niekoho. Je to veľmi ťažké, emotívne a príšerné čítanie, neraz som mala slzy v očiach. Kniha mi lámala srdce znova a znova. Je to téma, ktorú som ešte nevidela spracovanú a Delphine sa to podarilo perfektne. Zaujímavý mix žánrov, skvelo spracovaná téma, autorka presne vyjadrila to, čo potrebovala. Jediné mínus knihy je, že mi trošku trvalo začítať sa - začiatok mi až tak nesadol, no zvyšok knihy rozhodne spôsobil, že na knihu tak skoro nezabudnem.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x