bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Detský mozog: Novorodenec

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:208
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 20.04.2024 02:53

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Detský mozog: Novorodenec

Chcete spoznať, pochopiť a podporiť dozrievanie detského mozgu? Chcete rozvíjať rozumový a emocionálny potenciál svojho dieťaťa?

Detský mozog sa začína rozvíjať počas vnútromaternicového vývinu a jeho dozrievanie rapídnym spôsobom akceleruje v prvých mesiacoch a rokoch života. Neuropsychológ a dvojnásobný otec Robert Krause vás vo svojej knihe prevedie dvadsiatimi štyrmi modelovými situáciami, ktoré vám pomôžu pochopiť vývin vášho dieťaťa. Na týchto názorných príkladoch vám ukáže a pomocou najnovších vedeckých poznatkov vysvetlí, čo robiť a čomu sa pre zmenu vyhýbať, aby ste podporili zdravé dozrievanie mozgu dieťaťa. Kniha vás popritom osloví svojou jednoduchou a systematickou štruktúrou, vďaka ktorej ľahšie pochopíte kognitívnu neuropsychológiu a v roli rodiča sa budete cítiť istejšie a bezpečnejšie.

Detaily o knihe

Názov: Detský mozog: Novorodenec

Objednávací kód NA205542

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nová séria o vývine detského mozgu (Naďa, 29.11.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ľudský mozog ma fascinuje. Prečítala som na túto tému už viacero kníh, a poteším sa vždy, keď sa objaví nejaká nová. Detský mozog - Novorodenec je prvá kniha v novej sérii, ktorá postupne odhaľuje rodičom zákonitosti vývinu detského mozgu. Jej cieľom je poskytnuť vedecký základ, ktorý nám pomôže byť lepšími a vedomejšími rodičmi, a uvedomiť si svoje prebraté vzorce myslenia a správania, aby sme mohli efektívnejšie pracovať sami na sebe. Prvá - pomerne stručná - časť sa snaží zrozumiteľne vysvetliť, ako vzniká a vyvíja sa mozog od prvých dní/týžďnov do ukončenia prvého roku života. Je to logické vytvorenie akéhosi teoretického “lešenia” (slovami autora), po ktorom budeme potom môcť “prechádzať” pri konkrétnych situáciách. Kniha proces vývinu mozgu prirovnáva k stavbe a práci robotníkov, čo laikovi ako ja veľmi pomáha sa zorientovať, ale aj tak som niektoré vety musela čítať viackrát po sebe. Druhá - rozsiahlejšia - časť je praktická. obsahuje konkrétne “situácie”. Je tu 8 najbežnejších otázok ohľadom tehotenstva (vplyv stravy, vitamínov, stresu na vývin mozgu dieťaťa…) a 16 z prvého roku života (bonding, plač, typ pôrodu, adopcia, fyzické tresty… - a ako vplývajú na vývin mozgu a psychiku dieťaťa). Poskytnuté informácie a rady sú všetky založené na vedeckých poznatkoch. Autor vychádza z mnohých výskumov a štúdií - na konci knihy je zoznam 205 (!) použitých zdrojov - a prepája ich s vlastnými odbornými skúsenosťami, ako aj skúsenosťami dvojnásobného otca. Veľmi oceňujem dôraz, aký sa tu kladie na psychické zdravie. Vedeli ste, že štatisticky viac žien trpí v tehotenstve depresiou ako tehotenskou cukrovkou? Na tú druhú sa robí u každej ženy skríning, na duševné zdravie sa tehotnej nikto nepýta. Kniha ponúka zopár praktických tipov, ako problémom s duševným zdravím predchádzať, aj pre partnera a blízke osoby tehotnej, ako si všimnúť prípadné začiatky duševnej nepohody a ako ponúknuť pomoc. Kniha je inak napísaná veľmi empaticky a autor často radí, čo konkrétne v danej situácii povedať alebo ako sa zachovať. Jednak z pozície rodiča k dieťaťu, ale aj z pozície partnera/blízkej osoby k matke. Dáva svoje odporúčania, založené na výskumoch, ale nepretláča ich nejak konfrontačne alebo čiernobielo. Čo by som na tejto knihe zmenila, sú generické umelé fotky z fotobanky typu tehotná mamička nadšene sa usmievajúca nad miskou šalátu alebo hladiaca si bruško s dokonalou francúzskou manikúrou. Vizuálne ma takéto niečo na rodičovskej knihe ruší - mám takú tendenciu prikladať menšiu váhu obsahu odbornej knihy s takýmto lacným rýchlym vizuálnym efektom. Dokonca si dovolím tvrdiť, že dospelý človek nepotrebuje v odbornej knihe obrázky, ak nejakým spôsobom nedopĺňajú informácie v texte. Čoskoro vychádza pokračovanie -> Detský mozog: Batoľa, ktoré sa venuje veku cca od ukončeného 1 do ukončeného 3.roka. A potom by mali postupne pribúdať ďalšie až po dospelosť. Už teraz sa teším na všetky nové poznatky.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x