bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Čierny leopard, červený vlk

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:592
Poradie vydania:1.
Posledné kusy na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 03:00

Lepšia cena: 16,76 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,16 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,95 €
Ušetríte: 2,79 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 13,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Čierny leopard, červený vlk

Fantasy sága plná strhujúcich dobrodružstiev, v ktorej sa spájajú prvky afrických dejín, mytológie a fantázie nositeľa Bookerovej ceny Marlona Jamesa. Román, aký ste ešte nečítali. Stopár je široko-ďaleko známy ako vynikajúci lovec. Ľudia o ňom hovoria, že má dobrý nos, lebo je obdarený výnimočnou pamäťou na vône a pachy. Keď si ho najmú, aby našiel záhadného chlapca, ktorý pred tromi rokmi zmizol, je nútený porušiť vlastné pravidlo, že vždy pracuje sám. Pátraciu skupinu tvorí pestrá zmes postáv a každá z nich má vlastné tajomstvá. Je medzi nimi aj Leopard, bytosť, ktorá sa premieňa z človeka na zviera. Časom však zisťujú, že hľadanie chlapca je životu nebezpečné.Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Detaily o knihe

Názov: Čierny leopard, červený vlk

Objednávací kód NA637887

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Mix štýlov (Veronika, 22.4.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Čierny leopard, červený vlk bola teda poriadna jazda. :) Už obálka knihy napovedá, že to bude poriadne "farebný mix" štýlov. Začína sa to ako krimi, vráteniu sa k zmiznutiu chlapca, ktorého pátranie sa snažia nejaké osoby, nevedno prečo, zmariť. Postupne prechádzame do fantasy, ktoré je ozvláštnené nevšednou africkou kultúrou, ktorú spestruje mytológia a dá sa povedať, že aj história. Všedné nebudú ani postavy. Postava Leoparda, človeka meniaceho sa na zviera, bola skvelým oživením. Jednotlivci, ktorí pátrajú po chlapcovi, ukrývajú tajomstvá, čím sa príbeh stáva dobrodružnejší. Veľkým plusom knihy je už spomínaná africká kultúra, problémy medzi kmeňmi, ich odlišné zmýšľanie a celá tajomná atmosféra, ktorú navodzuje. Aj napriek lákavej anotácii sa musím priznať,že samotné čítanie mi trvalo dosť dlho a nečítala sa mi kniha jednoducho. Vyžadovala čas a vnímanie detailov. Ja som sa do nej púšťala naivne, že ju zmáknem za dve večery. No isteže. :) Ak túžite siahnuť po knihe, ktorá vás vyvedie z vašej komfortnej zóny, ocitnúť sa uprostred kmeňa a exotickéjo prostredia, tak túto knihu od @slovart_vyd určite nenechajte dlho ležať.

Čierna a červená (Andrejka, 20.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na tomto diele si určite zgústne náročnejší čitateľ, lebo ja ho rozhodne nepokladám za prechádzku ružovou záhradou. Nasýtilo ma síce na môj vkus až veľkým množstvom vulgarizmov a zneužívania, no keď som si to všetko nechala rozležať v hlave, tak som usúdila, že by to bez toho nebolo ono. Veď aj v ľuďoch samotných je mnoho prízemných pudov a dodnes na nich mnoho kultúr existuje. Vlastne ma až zarazilo, koľko majú toho ľudia so zvieratami spoločné. Pokračovanie bude asi veľmi zaujímavé.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x