bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Neznášam behanie, pridáte sa?

Vydavateľ: Aurora SK (Vydavateľstvo AURORA, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:160
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 23.04.2024 04:01

Lepšia cena: 10,- € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,23 € (vrátane DPH)
Bežná cena:11,90 €
Ušetríte: 1,67 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Neznášam behanie, pridáte sa?

Brendan Leonard neznáša beh. Neznáša ho tak oduševnene, že sa mu raz podarilo zabehnúť 52 maratónových behov za 52 týždňov. Teraz sa s vami podelí o všetko, čo o tomto športe vie, aby ste ho mohli neznášať spolu s ním. Knižka Neznášam behanie, pridáte sa? je plná múdrostí, humoru, osobitého štýlu, tipov, citátov a obsahuje tiež viac než šesťdesiat názorných diagramov. Mentor, v ktorom sa sčasti nájde každý, v nej čitateľovi odovzdá dôležité posolstvo o motivácii.

Leonard pri opise búrlivého vzťahu, aký väčšina bežcov s týmto športom má, trafil klinec po hlavičke. Veľmi dobre vie, aké náročné je vyteperiť sa z gauča; učí nás, ako byť v pohode aj s nepohodlím, a odobrí vám i striedanie behu s chôdzou. Je ochotný sa podeliť o všetko, čo sa naučil. Opakuje si pri tom mantru: „Jednoducho, ľahko, elegantne a rýchlo,“ a nezabúda podotknúť, že každé bežiace telo je telo bežca. Leonard navyše ovláda i bežeckú prax – od tréningových metód až po rady pri nezdaroch alebo zraneniach. Prináša odpoveď dokonca i na veľkú otázku, ktorú si občas kladú mnohí: Prečo behám? Je to jednoduché.
Beh nám pomáha porozumieť záväzku, vybudovať si trpezlivosť, objaviť sebadisciplínu, nájsť psychickú odolnosť a dokázať sebe samým, že zvládneme aj niečo náročné. V neposlednom rade tiež pomôže aj spáliť to schrúmané extra veľké balenie čipsov.

Od prípravy na to najlepšie i najhoršie, cez vytrvanie v najťažších chvíľach behu, až po nájdenie zmyslu celého vášho behania... Brendan Leonard s čitateľom prejde (a prebehne) všetky aspekty začínania a udržiavania dobrého vzťahu s behom.

Nájsť dôvod, prečo beháme/beháte - už to je úspechom „Keď mám pocit, že je toho na mňa v živote priveľa alebo som príliš zaneprázdnený, aby som išiel behať, idem aj tak, lebo viem, že sa vždy stanú dve veci:
Po piatich až desiatich minútach behu nepríjemné pocity zmiznú.
Pätnásť minút po dobehnutí budem vidieť vo svete viac nádeje ako päť minút pred začiatkom. Ak by som z behu mal len túto jedinú výhodu, stále by to stálo za to.

Detaily o knihe

Názov: Neznášam behanie, pridáte sa?

Objednávací kód NA636971

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Vtipná motivačná literatúra, ak "neznášate" behanie (Erika MS, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma veľmi milo prekvapilo. Rozsahovo je celkom útla, no namotivovať vie perfektne a dokonca aj tých najväčších lenivcov. Je naozaj pre tých čo "neznášajú" behanie, ale aj tak behať chcú, sem tam si to aj užívajú, no väčšinu času potrebujú zbierať chuť a motiváciu. Autor využíva trefné texty, citáty, názorné a veľakrát vtipné grafy, ktoré predstavujú fakty o behu a pomáhajú motivovať. Mňa najviac povzbudili v tom, že behať sa dá v každom počasí a ak by sme sa mali spoliehať len na ideálne podmienky, mohli by sme si ísť vybehnúť asi len 3x do roka :)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x