bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Raz sa uvidíme

Vydavateľ: Naše vojsko (NAŠE VOJSKO, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:320
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:51

Lepšia cena: 10,88 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,14 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,95 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,48 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Raz sa uvidíme

Marika vidí všetko, a predsa pred mnohými vecami zatvára oči.
Dávid vidí väčšinu vecí, a predsa by si niekedy želal nevidieť.
Rasťo nevidí nič, a predsa toho vidí omnoho viac ako väčšina ľudí v jeho okolí.
Čo sa musí stať, aby ľudia skutočne otvorili oči?
Marika sa od detstva stretávala s posmeškami kvôli svojmu zovňajšku – trpí psoriázou a ekzémami. Počas dospievania si založila tajný notes, v ktorom ukrýva niekoľko snov, a denne dúfa, že si bude môcť niektoré odškrtnúť. Najlepšie úplne všetky. Jeden už odškrtla, študuje tretí ročník na strednej zdravotníckej škole odbor zdravotnícky asistent. A pred niekoľkými týždňami si odškrtla druhý bod – našla si chlapca, čo dovtedy považovala za nemožné. No napriek pribúdajúcim splneným snom jej niečo chýba. Predovšetkým odvaha čokoľvek zmeniť – najmä postoj k samej sebe, mať rada samu seba a prijať sa taká, aká je. A to môže mať katastrofické následky.

Detaily o knihe

Názov: Raz sa uvidíme

Objednávací kód NA636959

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Raz sa uvidíme (Val, 24.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Simonka píše skvele, realisticky, dokáže hodnoverne popísať rôzne povahy ľudí a vie vytvoriť situácie, ktoré sa bežne môžu diať. Nepochybujete o autenticite, žijete príbeh s postavami v knihe. Marika je milé, obetavé, empatické a inteligentné dievča. Má skvelú rodinu a predsa ju niečo trápi. Kožná choroba. V jej neskoršom rozprávaní mi trhalo srdce a bolesť Mariky ma bodala ako nôž. Mužský hrdina č.1- Dávid sa od začiatku javí ako podivín,aj keď je nad slnko jasnejšie, že si ho Marika idealizuje. Zistíme to už pri prvých stránkach a trvá dosť dlho, kým nám autorka dovolí nahliadnuť,kým v skutočnosti Dávid je. No ako to už býva, rodinné zázemie tvorí našu osobnosť a tak je to, žiaľ,aj v Dávidovom prípade. Mužský hrdina č.2-Rasťo, je prima chlapík. Dobrák od kosti ako sa hovorí. Jeho boj je pritvrdý. Prišiel o zrak-dokonca aj kedy a čo nehode predchádzalo si pre nás Kutišová naplánovala dokonale! Názov Raz sa uvidíme má v tomto prípade naozaj viacero významov. Či už Marika uvidí samu seba takú,aká naozaj je, pretože napriek kožnej chorobe je krásnym dievčaťom zvnútra aj navonok; či si Marika otvorí oči vo vzťahu k Dávidovi; či má Rasťo nádej na úspešnú liečbu očí; či Dávid zistí,že robí chybu a kde… Kniha v sebe nesie veľa krásnych myšlienok, povedala by som, že najmä mladým ľuďom môže dopomôcť k ľahšiemu zvládaniu rôznych situácií, ktoré sa napríklad odohrávajú v príbehu, prípadne môžu (ak to nedokázali rodičia) nahliadnuť do duše človeka s hendikepom a uvedomiť si, aké môžu mať dopad na niečiu psychiku netaktné poznámky či dokonca cielená šikana.

Skvelá kniha (Kristína Puziová, 14.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už po prvej kapitole som nadobudla dojem, že táto kniha bude skvelá… Autorka išla do tém, ktoré by sa mali, podľa môjho názoru v knihách objavovať častejšie. Prečo? Pretože sú súčasťou života. V tejto knihe sa vyskytujú osoby, ktoré sú pre svoj zdravotný stav častokrát ľutované a v živote sú znevýhodnené. Ide o nevidiacich. V popredí je Rasťo, ktorý po škaredej nehode prišiel o zrak. Je však náramne talentovaný v hre na klavíri. Jeho kamaráti sú nevidiaci od narodenia. Ale ako sa hovorí: “Niekde Boh ubral, ale inde zas pridal.” ☺️ ⠀ Ďalšia téma, ktorá sa v knihe vyskytuje je závislosť. Je to ťažšia téma, ale závislosť je taktiež choroba. Ovplyvňuje vzťahy a správanie závislého. Pri závislosti treba mať peniaze a to je další problém… ⠀ Problém, ktorý má Marika celý život je kožným. Ekzém a psoriáza. Čo jej znižuje sebavedomie. (Ekzémom od detstva trpím aj ja a človek sa vie až do krvi doškriabať) ⠀ A posledné čo by som spomenula, je téma neprivetivého správania v rodine. V tomto prípade je to otec k dieťaťu a k matke. Nech sa akokoľvek snažíme, prostredie v ktorom vyrastáme/vyrastali sme nás silno ovplyvňuje…. ⠀ Autorka spracovala ťažšie témy a urobila z toho krásny príbeh. Môžu byť aj smutné veci zároveň krásne? Áno, ak im dodáme takú podobu. Je to kniha s určitým posolstvom, ktorý by si vsak každý mal nájsť sám….

Krásna kniha! (Klaudia Čechová, 7.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Marika, Rasťo a Dávid. Táto trojica sa mi vryla hlboko pod kožu. Krásny príbeh plný lásky, odhodlania, odvahy a nespravodlivosti. Marika, študentka zdravotníctva krásna, dobrá duša plná lásky. Vo voľnom čase spievala v zbore v kostole.(V knihe sa často spomína kresťanstvo a viera no absolútne mi to nevadilo) Nedalo sa ju nemilovať pre tú dobrotu ktorá z nej sršala každou stranou. Mala všetko - milujúcu a kompletne fungujúcu rodinu, študovala odbor ktorý vždy chcela, mala priateľa jediné čo jej chýbalo bolo sebavedomie. Trápili ju kožné problémy ktorými bola terčom posmechu od mala. Neviem si predstaviť tú bolesť ktorú musela prežívať keď sa s ňou nechceli deti hrať či jej vymýšľali rôzne škaredé prezývky. V tej chvíli som mala chuť ju vystískať ako len najviac viem! Dávid. Tu mi chvíľu trvalo kým som si k nemu cestu našla. Odmeraný, nepríjemný a nevďačný! No nebolo to celkom tak.. Aj on si niesol svoj kríž. Ukázal nám ako človek môže dopadnúť keď prepadne závislosti. Ako to dokáže človeka zmeniť na nepoznanie, ako v ňom rastie agresivita voči najbližším. Podarí sa mu z tohto začarovaného kruhu vyjsť? Koľkým ľuďom ešte musí ublížiť aby si uvedomil že potrebuje pomoc? Rasťo. Och, ďalšia chodiaca dobrota! Osud ho tiež veľmi skúšal koľko toho ešte vydrží.. Viete si to predstaviť že by ste teraz prišli o zrak? Pre mňa veľmi ťažká predstava a myslím, že by ma to stálo veľa úsilia sa s tým vyrovnať. Bolo krásne sledovať ako prebiehalo spoznávanie len pomocou pocitov, hmatu a opisu. To je pre mňa skutočná a bezpodmienečná láska - to čo človek cíti nie to čo vidí. Tento príbeh je tak krásny. Naozaj krásny. Páčila sa mi tá nedokonalosť. Postavy si Vás získajú a budete s nimi všetko prežívať. Aj tie šťastné i menej šťastné chvíle. A epilóg ? Odrovnal ma a to bez pardonu! Ďakujem autorke za tento príbeh, ktorý je napísaný jednoducho, výstižne a pravdivo. A tá obálka je len čerešnička na torte.

Raz sa uvidíme (madamme.de.ludrigova, 6.4.2022) Odpovedať

Veľmi krásny a pútavý príbeh o Rasťovi, Marike a Dávidovi. Autorka postavy opísala veľmi reálne. Netreba zatvárať oči pred tým, čo sa okolo nás deje. Aj maličkosť nám môže napovedať, že niečo sa deje.  Mariku som si hneď obľúbila. Bola dobrá dušička a pomáhala druhým. Jej sa od detstva ľudia smiali z jej zovnajšku. Od detstva trpí psoriázou a ekzémami. Má nizke sebavedomie a myslí si, že ju nikto nebude mať rád, lebo je škaredá.  Rasťo prišiel o zrak pri autonehode. Navonok vyzerá, že je zmierený čo sa mu stalo. Zdanie ale klame. Na začiatku mi prišiel ako milí chalan, ale postupne ma jeho správanie veľmi sklamalo. Hlavne to ako sa zachoval k Marike. Pri jeho postave sme sa mohli dozvedieť viac o nevidiacich ľuďoch.  Dávid bol záhadnou postavou. Tvoril pár s Marikou, aj keď ich vzťah bol zvláštny. Z jeho strany som nepociťovala žiadne city k nej. Kamaráti sú mu prednejší, stále sa na niečo vyhováral, ostával radšej doma a potom sa chcel z domu odsťahovať. Na začiatku som si myslela, že má iné dievča, ale postupne som začala tušiť, že je tam niečo iné a horšie. Keď sme spoznali jeho nesympatického otca ako sa doma správa k rodine a chová sa k ním ako k odpadu, bolo mi jasné pred čím uteká. Na Dávida sa toho veľa nakopilo a dopadol tak ako dopadol.  Príbeh sa mi čital veľmi dobre a páčilo sa mi, že sme mohli nahliadnúť do osudov troch postáv. Príbeh bol poučný, pretože sa riešili závažné témy z bežného života. Toto veľmi na príbehu oceňujem. Kniha nám dáva pohľad na veci, čo sa okolo nás dejú. 

Raz sa uvidíme (Vladimíra, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mám rada noci, keď ma spánok nemá vo svojej moci. Jednej takej som Raz sa uvidíme dočítala, seba som v príbehu spoznala. Všetci z viditeľným, či vnútorným problémom bojujeme, často, to nejde však ako si predstavujeme. Náš vnútorný strach, horši je jak sedem hlavý drak. Nič na zemi nie je a nebude dokonalé, je tu však vždy niekto, kto miluje nás nekonečne stále

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x