bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dcéra zimy

Vydavateľ: CooBoo (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:352
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 10,50 € (vrátane DPH)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 10,07 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dcéra zimy

Sú len dva spôsoby, ako sa stať nesmrteľnou – narodíš sa ako bohyňa alebo sa staneš príšerou. My sme to druhé.
Večný život sa stal ich prekliatím. Keď všetkými obávaná Morena zachráni svoju sestru Vesnu pred popravou, prvý raz za celé veky má nádej na zlomenie kliatby. Na prahu dospelosti ich totiž uväznili vo svete živých. Morena sa stala nesmrteľnou a Vesna uviazla v beznádejnom kolobehu – vždy v najkratší deň roka umrie a následne sa znovuzrodí.
A teraz, po dlhých stáročiach, konečne našli niekoho, kto im dokáže pomôcť. Kým postupne odhaľujú tajomstvo, ktoré sa skrýva za ich prekliatym osudom, musia čeliť nielen samotnému vládcovi podsvetia a bájnym príšerám, ale aj obyčajnej ľudskej zlobe a vlastnej minulosti.
Podarí sa im zlomiť kliatbu alebo s nimi bohovia rozohrajú celkom inú hru?

Detaily o knihe

Názov: Dcéra zimy

Objednávací kód NADBK93427

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelá fantasy s prvkami slovanskej mytológie (Zuzana Hušlová, 14.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úplne úžasná kniha od prvej strany až po poslednú. Na túto knihu som od začiatku počúvala len samé chvály. Skvelé recenzie a odporúčanie od mojej kamošky (knihomoľky ako ja) ma nakoniec presvedčili aby som si ju zadovážila aj ja. Nevedela som čo od nej čakať, keďže s podobnou tematikou som ešte žiadnu knihu nečítala. Povedala som si, že aspoň vyskúšam niečo nové (mám rada knižné výzvy). Kniha ma chytila od prvej strany. Veľakrát som sa prichytila, že som prečítala 30 strán a ani som nevedela ako rýchlo, taký bol príbeh zaujímavý a pútavý. Príbeh sa odohráva vo viacerých dejových líniách a vo všetkých sú hlavnými postavami sestry Vesna a Morena. O Morene som už veľakrát počula, najmä čo sa ľudových zvykov týka, a poviem vám, nikdy som ju nevnímala ako pozitívnu postavu. Kniha "Dcéra zimy" to však nadobro zmenila. Morenu som si neskutočne obľúbila. Je odvážna, statočná, vtipná, ale hlavne oddaná milujúca sestra, ktorá by za Vesnu položila aj svoj život. Kniha má všetko čo má dobrá kniha mať: zaujímavú zápletku, napínavý dej, skvelé hlavné postavy a toto všetko ešte dopĺňajú poznatky o slovanskej mytológii a prvky fantasy príbehu plného čarov a mágie. Jednoducho nemám slov, ktoré by vyjadrili pochvalu spisovateľke za jej skvele odvedenú prácu pri tejto knihe. Rozhodne každému odporúčam. Nielenže si pri nej skvele oddýchnete a odreagujete sa od problémov bežného života, ale dozviete sa aj čo to z našej slovanskej histórie (a to nikdy nie je na škodu). Za mňa skvelý čitateľský zážitok.

Nádhera (Monika, 8.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už sa vám stalo, že ste boli z príbehu tak očarení, že ste nevedeli dať dokopy súvislé vety a povedať, čo sa vám na tom príbehu najviac páčilo? Lebo mne teraz. Príbeh starý, veľmi starý a ešte starší. Starí slovanskí bohovia, o ktorých už mnohí ani netušia. Krásne príšery. Podsvetie. Démoni. Vlci. Bosorky. Smrť. Život. Užívala som si každú jednu stránku. Každý riadok. Užívala som si celú knihu a čítala som ešte aj autorskú poznámku. Táto kniha získava čestné miesto v mojej knižnici a som hrdá, že slovenská autorka dokázala napísať niečo tak úžasné.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť plus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x