bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Láska nemá vzorec

Vydavateľ: Verbarium (VERBARIUM, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 03:01

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Láska nemá vzorec

Pätnásťročná Nina žije iba s mamou a nepočujúcou sestrou. Odjakživa túžila chodiť na gymnázium, kde sa zoznámili jej rodičia. Dúfa, že keď pôjde v ich šľapajach, tiež stretne niekoho výnimočného. Ibaže láska nemá vzorec, do ktorého stačí doplniť rovnaké premenné a dostanete zaručený výsledok.
Na základnej škole patrila Nina k najlepším žiačkam, učitelia ju mali radi a vynikala v chémii rovnako, ako kedysi jej otec. Očakávala, že na gymnáziu to bude rovnaké, ale už od prvého dňa jej nič nevychádza tak, ako si predstavovala. Kvôli príťažlivému chalanovi sa dostane do maléru, ako triedneho im priradia vraj najhoršieho profesora z celého zboru a chemikárka, ktorú jej otec zbožňoval, ju neznáša od prvého stretnutia a považuje ju za podpriemernú. Ninu trápi, že úplne zanikne medzi krajšími a šikovnejšími spolužiačkami a ocko by na ňu nemal byť za čo pyšný.
Akoby to nestačilo, na gymnázium chodí aj jej sused, Šimon, ktorý ju nazýva Sovou či bonzáčkou a radšej vybehne pešo na najvyššie poschodie, než by mal ísť s Ninou výťahom. Navyše pozná tajomstvo, na ktoré sa ho Nina bojí opýtať.
Podarí sa Nine vybojovať si svoje miesto v triede a dokázať chemikárke, že na to má? Zistí, prečo sa jej Šimon celé roky vyhýba? Nájde aj ona spriaznenú dušu tak, ako sa to podarilo jej rodičom?

Detaily o knihe

Názov: Láska nemá vzorec

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

milá jednohubka (Klaudia Čechová, 12.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Nina - hlavná hrdinka ktorú si zamilujete. Žije s maminou a nepočujúcou sestrou Luckou bez otca. Ako k tomu prišlo sa dozvedáme počas príbehu. Z tých riadkov ktoré sú venované otcovi cítiť lásku i smútok. Sú to momenty, ktoré sú sprevádzané už celým životom. Nina nastupuje na gymnázium ktoré sa spája s rodinnou tradíciou. Zoznámili sa tam jej rodičia, prepadli láske a zaľúbili sa. Vďaka otcovi Nina vynikala v chémií, bola expertkou na pokusy - sopky, či tancujúce hrozienka boli super! V prvý školský deň to vyzerá na samý prúser, teda až na neho. Andrej z 3C. Bude to ten pravý a naplní jej prianie vo forme prvej pusy kým dovŕši 16-te narodeniny? Ja som už v polovici tušila akým smerom sa príbeh bude vyvíjať ( keďže už mi dávno nie je -násť ) ale vôbec mi to neprekážalo :) Ďalší do príbehu vstupujú najlepšia kamoška Karin - mať takúto kamošku po boku je naozaj šťastie. Vidieť že si dokonale rozumejú aj bez slov, ich priateľstvo je plné podpory, pochopenia, spolu prežívajú radosti i starosti, sused Šimon - čo ten chalan vlastne chce? Tvári sa že nevidí, potom vysiela zmiešané signály pomocou pesničiek - no kto sa má v ňom vyznať? A navyše, obaja na majú na seba ťažké srdcia. On preto lebo je bonzáčka a šprtka, ona preto, lebo bol posledný kto bol s jej otcom... a spolusediaci Stano - tiež som mala tušáka čo za tým bude, no bola som zvedavá ako sa s tým sám vysporiada a ako to nakoniec prijme. Tento príbeh Vás vráti späť do čias prvých lások, prvých sklamaní, ale i hľadaní samých seba. Páčilo sa mi slovenské prostredie, veľmi mi to pripomínalo moje gymnázium a dokonca aj môj triedny bol taký skvelý ako Lacko! Čo sa mi ale chýbalo bolo viac informácií( ako to s nimi dopadlo a prečo sa niektoré postavy správali tak ako sa správali) - napr. chemikárka, Stano, Karin, či policajt! Inak príbehu nemám čo vytknúť. Kniha je skvelá jednohubka ( krátke kapitolky) , dobre si pri nej oddýchnete. Odporúčam hlavne mladším čitateľkám ktoré určite zažívali alebo zažívajú podobné trampoty ako Ninka z 1C :)

Láska nemá vzorec 4,5/5 (@_s_knihami_aj_bez_nich, 14.11.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak hľadáte nejakú YA knižku, pre pohladenie duše, toto je to, po čom by ste mali siahnuť. Úžasné postavy, ktoré si ihneď zamilujete, reálne prostredie slovenskej strednej školy, ťažšie témy zvládnuté bravúrne, a to všetko zabalené v krásnom príbehu o každodennom živote čerstvej stredoškoláčky, ktorá objavuje prvú lásku a prežíva, aspoň podľa niektorých, najkrajšie obdobie svojho života. Za mňa jedno veľké doporučenie. Ak ste od Silvie Demovičovej nič nečítali, touto knihou by ste mohli začať, lebo verím, že vás presvedčí, že autorka to s písaním vie!

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x