bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Srieň, Pochodeň a Temnota

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:352
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:51

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Srieň, Pochodeň a Temnota

Po úspešných historických romanciach zo stredovekého Anglicka a Škótska prichádza talentovaná spisovateľka Kristína Brestenská s fantazijným príbehom o rôznych podobách túžby. Či už ide o lásku, moc, bohatstvo alebo pomstu, každý cieľ si vyžaduje obete…

Ansalya trpí v dôsledku kliatby, ktorou bohovia potrestali ctižiadostivosť troch princezien. Zbaviť kráľovstvo jej okov môže iba najsilnejší a najschopnejší bojovník, a tak kráľ usporadúva turnaje v snahe nájsť vyvoleného hrdinu. Víťaz sa môže oženiť s jednou z jeho dcér, no počas svadobnej noci zakaždým čaká na novomanžela smrť. Odvážnych bojovníkov, ochotných riskovať svoj život, je čoraz menej a zúfalstvo prostých obyvateľov aj šľachticov narastá. O utrpení vie svoje aj najmladšia princezná Andromede, vyrastajúca v nedostatku lásky. Keď sa v Ansalyi zjaví príťažlivý Daemon, unikajúci pred vlastnými démonmi, prebudí v nej nielen vášeň, ale hlavne nádej. A tá môže byť rovnako nebezpečná ako sprisahanie proti kráľovi, vidina trónu či ovládanie živlov. Princezné Lyasante, Salomé a Andromede, ktorým ľud prisúdil prezývky Srieň, Pochodeň a Temnota, budú musieť preukázať veľkú odvahu a ochotu obetovať, čo im je drahé, ak chcú dosiahnuť vytúžené šťastie.

Detaily o knihe

Názov: Srieň, Pochodeň a Temnota

Objednávací kód NA636411

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Čarovná kniha (Barbora, 25.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Uplne ma pohltil dej od samého začiatku, všetko som si živo predstavovala, sympatizovala som so sestrou, ktorá mala najhrosie "prekliatie" , a ten koniec,uplne necakany..skvele vymysleny fantazy pribeh ,uplne odporúčam

Silné emócie (Monika, 16.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tri dcéry, ktoré majú temnú moc. Kráľ, ktorý nenávidí každého. Kráľovstvo, ktoré je kruto prekliate. Piati bohovia, ktorí nepovedali všetko. Deamon s tajomstvom. Zvláštny krkavec. Súboje. Vedma. Toto bola kniha plná zloby, zlosti, hnevu, nenávisti (pre mňa). Kniha, kde síce bola aj láska, ale nemala šancu dostať sa ku mne cez to všetko zlo. Kde všetci nenávideli, pripravovali podrazy, ubližovali. Kde každý mal v sebe podstatne viac zla ako dobra. Kniha, ktorú som musela odkladať, aby ma to zlo nepohltilo celú. Kde som sa tešila drobným vyrušeniam v podobe "otravnej" rodiny. A napriek tomu všetkému sa teším na pokračovanie. Lebo ak dokázala vo mne autorka vyvolať takú pochmúrnosť a smútok, tak to napísala sakra dobre. Vždy sa teším knihe, ktoré vo mne vyvolá tak silné emócie. A ešte viac, ak to dokáže slovenský/á autor/ja.

Skvelé spojenie žánrov (Janka G., 5.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vždy som mala za to, že fantasy a historický román nejdú dokopy a nič dobré z toho nemôže vzísť. Autorka však moje zmýšľanie zmenila a prekvapila ma. Román je veľmi zaujímavé a hlavne kvalitné spracované dielo; zo začiatku som mala trosku problém začítať sa, no potom to už išlo veľmi rýchlo a stránky sa míňali jedna za druhou. Koniec to zaklincoval, dokonalá namotávka na druhý diel, na ktorý sa veľmi teším. Môžem len odporúčať, nebudete sa nudiť.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x