bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vražda na fare

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:208
Poradie vydania:3.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 03:00

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vražda na fare

Vražda na fare z roku 1930 patrí k najznámejším detektívkam Agathy Christie. Autorka v nej prvý raz uviedla na scénu jedinečnú slečnu Marplovú, ktorá sa podobne ako Hercule Poirot dodnes teší veľkej obľube čitateľov na celom svete.

„Keby niekto zavraždil plukovníka Protheroa, urobil by svetu dobrú službu.“ Keď anglikánsky duchovný Leonard Clement ľahkovážne utrúsi tieto slová, ani vo sne netuší, že zakrátko sa naplnia. Aj vzhľadom na iné okolnosti, ako je miesto činu, ktorým sa stala jeho vlastná fara, sa ocitne na zozname podozrivých. Policajný šéf Melchett a inšpektor Slack vyšetrujúci smrť majiteľa panského sídla, ktorého nemohli vystáť ani najbližší príbuzní, uviaznu v slepej uličke, odkiaľ ich môže vyviesť iba Clementova najbystrejšia farníčka slečna Marplová. Nik iný tak dobre nepozná domáce pomery a vzťahy, ale predovšetkým ľudskú povahu. Nenadarmo pred starou dámou cíti rešpekt celý St Mary Mead vrátane vraha, ktorý dobre vie, že keď sa raz slečna Marplová vydá na lov, nikto a nič jej neunikne.

Prekladateľka: Katarína Jusková

Detaily o knihe

Názov: Vražda na fare

Originálny názov: The Murder at the Vicarage

Objednávací kód NA636405

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Slečna Marplová na scéne (Veronika, 23.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vražda na fare patrí k najznámejším detektívkam autorkinej tvorby a nepochybne si zaslúži vašu pozornosť. Ide o prvý z príbehov o jedinečnej slečne Marplovej, ktorú som si nesmierne obľúbila. Milá starenka so skvelým pozorovacím talentom a dokonalým logickým myslením, ktoré sa takmer nikdy nemýli. Vzhľadom na svoj vek ale vzbudzuje nedôveru medzi susedmi a jej úsudok mnohokrát zámerne prepočujú. Ah, koľká to chyba. Tento príbeh je od začiatku prepletaný veľkým množstvom mien, ktoré som nemala šancu si zapamätať a myslím, že aj v tom tkvie tajomstvo pani Christie. Zmiasť čitateľa čo najviac a výsledok sa dostaví. Agátha Christie je zárukou dobrého a napínavého čítania. Každý jeden príbeh si automaticky prehrávate v hlave ako film, ktorý ste možno aj videli, pretože je až priveľmi reálny, aj napriek obdobiu, v ktorom sa daný dej odohráva. Každý detail je do bodky premyslený a nič neostáva na náhodu. Je len na vás, či sa do "hry" aj zapojíte, alebo ostanete ako divák, no odolávať návndám a skúšať rôzne strtégie, je omnoho väčsia zábava (pokiaľ sa vražda dá nazvať zábavou).

Prvý prípad mojej obľúbenej slečny Marplovej (Maťa, 14.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborné, výborné, výborné! V prvom rade - absolútne zbožňujem slečnu Marplovú. Táto stará dáma sa mi dostala pod kožu, ako máloktorá postava. Vždy si ju užijem. Toto bol jej prvý prípad, no aj tak je neprekonateľná a strčí do vrecka ktoréhokoľvek vyšetrovateľa s dlhoročnými skúsenosťami. Viete, ktoré Agathine detektívky zbožňujem najviac? Práve tie z prostredia typickej anglickej dedinky, kde každý každého pozná, klebetia o všetkom po omši pred kostolom a celé je to také... Roztomilé. Žiť by som tak nemohla, no v prípade týchto kníh ma to veľmi baví čítať. Predsa len, slečna Marplová vyriešila zamotaný prípad pri okopávaní záhradky. How cool is that. Čo sa týka prípadu, tak je zaujímavý, zamotaný, pomerne neopozeraný a ja som si ho celý maximálne užila. Páchateľa som tentokrát neuhádla a musela som čakať na odhalenie do konca, ale moje detektívne schopnosti nie sú úplne márne. Totožnosť jednej tajomnej postavy v tejto knihe som totiž odhalila okamžite, hoci sa mi to potvrdilo až na posledných stranách. Takže aspoň malé víťazstvo bolo. Každopádne, úžasná kniha.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x