bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Budem iná

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:768
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:00

Lepšia cena: 16,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,11 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 2,79 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,95 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Budem iná

Skutočné príbehy mladých ľudí, ktorí zúfalo hľadajú náplň života, no nie všetci sa vyberú rovnou cestou a poniektorí načisto zlyhajú.

Najnovšia kniha úspešnej slovenskej autorky Budem iná pootvorí dvere do života petržalskej sídliskovej mládeže. Mrazivý intenzívny príbeh rozpráva o podmanivej cigaretke, ktorej dym je farebný a plný zákrut ako sám život. Vábi vás, nepustí z pevného zovretia a poháňa v ústrety šialenstvu, ktorému načisto prepadnete. Protagonisti románu chcú byť iní, nonstop slobodní, užívať si bez zábran a do nemoty, zažiť opojnú dimenziu zakázaného ovocia, z ktorej už niet návratu. Zameraní len a len na svoje nebezpečné egá však ničia životy svojich najbližších.

Hlavná hrdinka Ela chce byť iná ako jej rodičia, ktorí žijú slušným, nudným a usadeným manželským životom. Mama je priveľmi pokorná a tatko zas násilný a nenávistný mudrlant bez výraznejších záľub a ambícií, vyžadujúci slepú poslušnosť. Typ, aký automaticky vyvoláva odpor. Ela absolvuje s nevôľou, ale bez väčšieho reptania všetky rodinné akcie, no kompenzuje si to v spoločnosti kamarátov z partie, kde si užíva tínedžerskú slobodu, ktorá so sebou nesie vzrušujúce nové zážitky, ale aj nebezpečné balansovanie na hrane.

Autorka sa v doslove priznáva, že knihu napísala podľa rozprávania jednej zo svojich fanúšičiek. Spolužiaci zo základnej školy dychtivo vyleteli do sveta dospelých, netušia však, že lákavý vzrušujúci život môže byť pri nesprávnom rozhodnutí nesmierne bolestivý. Sídlisková Petržalka nemá práve najlepšiu povesť, ale zabezpečuje anonymitu a nevšímavosť, veď rozšírené zrenice tu okoloidúcim málokedy padnú do oka. Náš obdiv patrí autorke, ktorá spojila v osudoch jednej partie množstvo reálnych príbehov mladých ľudí, čo nechtiac zakopli, ale rovnováhu viac nenašli.

Detaily o knihe

Názov: Budem iná

Objednávací kód NA636333

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Surové čítanie bez príkras (Alča, 2.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
K tejto knižke som sa dostala úplnou náhodou a najmä som opäť chcela dať šancu nejakej slovenskej autorke, od ktorej som doposiaľ nič nečítala. Od prvej kapitoly som sa pristihla pri tom, ako príbeh žeriem a s hlavnou hrdinkou Elou prežívam všetky jej výkyvy nálad, sklamania, túžbu po slobode a pomalé rútenie sa do pomyselného pekla. Toto dielo by si mal prečítať každý a malo by sa o ňom diskutovať. Cena za inakosť a dosiahnutie stavu slobody býva niekedy privysoká...

Čítanie, ktoré neoľutujete (Alena Mendelová, 14.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Budem iná: Kniha, ktorú by si mal prečítať minimálne každý tínedžer. Zozačiatku som nevedela prísť na chuť postavám, nepáčilo sa mi, aké veci robia také mladé dievčatá. Po jednej pasáži som ju dokonca chcela odložiť. Myslela som si, že toto nie je kniha pre mňa. Potom však priešiel zlom a ja som úplne prepadla tomu príbehu. Čo vás najviac dostane je pravdivosť celej knihy, o to viac, že je podľa skutočných ľudkých osudov. Zaručujem, že keď ju celú dočítate, ešte dlho budete mať ten príbeh v hlave.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x