bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pod snehom

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:224
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:51

Lepšia cena: 10,84 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,09 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pod snehom

Po dvoch romantických príbehoch sa talentovaná slovenská autorka Katarína Pivarčiová rozhodla zmeniť žáner a napísala napínavý, strhujúci triler Pod snehom, ktorým potvrdila svoje spisovateľské kvality.

Zazdalo sa jej, že v rozbúrenom potoku čosi leží. Opatrne pristúpila bližšie. Sneh sa tesne pri vode menil na ľad. Čupla si, rukami sa pridŕžala prútov, ktoré trčali zo zmrznutej zeme.

Koryto nebolo plné, voda sa ním však valila závratnou rýchlosťou. Prúd uprostred koryta sa s čímsi pohrával. Najskôr si myslela, že sú to vodné rastliny. Namierila tým smerom baterku na telefóne a pozorne prižmúrila oči.

Vlasy.

Komorný hotel na Orave je ideálne miesto na stretnutie dávnych spolužiakov. Od maturity ubehlo už dvadsať rokov, nadišiel čas pochváliť sa životnými úspechmi a zapiť prehry. Mal to byť víkend plný nostalgických spomienok a smiechu, no mŕtve telo v saune tieto plány nadobro pochová.

Akoby to nestačilo, hotel zapadne snehom a odreže bývalú 4. A od civilizácie. V mrazivom prostredí začínajú krvácať staré rany, na povrch sa vyplavujú zabudnuté krivdy.

Nečakaná smrť prináša do už aj tak naštrbených vzťahov ešte väčšie napätie. Nik nemôže utiecť a pomoc zvonka neprichádza. V Hoteli na stračej nôžke môže byť ktokoľvek vrahom a každý sa môže stať obeťou…

Detaily o knihe

Názov: Pod snehom

Objednávací kód NA636178

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Pod snehom (Natalia, 27.12.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zatiaľ najlepšia kniha určite odporúčam

Pod snehom (František Baláž, 10.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako som Aši najlepšie krimi od slovenskej spisovateľky aký som kedy čítal. Geniálne strhujúce napínavé, vynikajúce postavy, hlavne hlavná postava Linda Líšková :) svrelo každému odporúčam a určite si knihu prečítam aj druhý krát :)

Mrazivé... (Martina Domaničová, 13.5.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na túto knižku som sa tešila veľmi dlho. Pokukovala som po nej hneď od začiatku, no dostala sa ku mne až vďaka štafete, ktorú organizovala samotná autorka a za možnosť zúčastniť sa jej veľmi pekne ďakujem. Zároveň ďakujem za nádherné darčeky . Celý príbeh láka hneď obálkou, ktorá vystihuje aj jeho vnútro. Jedna trieda, jedno tajomstvo a zločin, ktorý zapadol snehom. Ja musím povedať, že s Katkou a jej tvorbou som sa spoznala až práve týmto príbehom, a som tomu veľmi rada. Okrem romantiky rada čítam takého trilerové veci spojené s detektívkou. Katka parádne vygradovala dej, zatajovala dôležité skutočnosti dostatočne dlho na to, aby ste knižočku nezložili z rúk. Záver bol napätý ako guma v "gačoch" a mne neostávalo nič iné, iba to čítať, aj keď som mala iné povinnosti. . Od začiatku nie je jasné, kto je obeť a kto vrah. Ja som tápala, a keď som si aj myslela, že viem, nič som nevedela. Katka sa bude isto pekne smiať, koho som podozrievala ja. Všímala som si malé detaily, ktoré neskutočne reálne dotvorili príbeh a ja som sa chvíľami skutočne cítila ako na stretnutí 4A na hoteli na Orave. Zapadnutá snehom, čakajúca na odhalenie vraha a minulosti, na ktorú si už nemal nik spomenúť. . Katka píše pekne, zaujímavo, je to neskutočne chytľavé a čtivé. V knihe nenájdete žiadne zbytočné opisy, pri ktorých by sa človek nudil, všetko má svoje miesto. Veľmi oceňujem aj humor, ktorý sprevádza príbeh, takže aj popri vyšetrovaní sa človek naozaj zasmeje. Príbeh odporúčam všetkými desiatimi.

Pod snehom (madamme.de.ludrigova, 6.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Chcem sa Katke poďakovať za to, že si ma vybrala do štafetky a mala som možnosť prečítať si môj prvý triler.  Nevedela som ako ma zaujme tento žáner, kedže som skôr na romantické knihy. Vďaka tejto knihe určite neostanem len pri jednej. Pri prvých stranách som sa trošku stratila, lebo som nevedela komu daný odsek patrí. V knihe su pohľady z minulosti a prítomnosti štyroch spolužiakov - Kláry, Lindy, Matúša a Dáši. Dej sa začne vyvíjať a už sa od knihy neviete odtrhnúť. Začne sa pátranie, čo sa stalo pred 20 rokmi v 4.A. Vžijete sa do postáv a prídete si ako detektiv. Po 20 rokoch sa všetci opäť stretnú na oravskej chate, kde zostanú uväznení kvôli zasneženej a neprejazdnej ceste.  Na stretnutie mali prísť bez partnerov, ale Linda tam má svojho milenca, ktorý mal pred stretávkou odísť. Ten Lindu začne vydierať, aby mu dala lepšiu pozíciu v jej firme, kde pracuje. To ona odmietne. A on spraví to, čo by žiadna žena nechcela aby sa dostalo na verejnosť. Kvôli počasiu sa musel vrátiť na hotel a ostať tam. Celé sa to zamotá a nastane situácia, akú nikto nepredpokladal ani v zlom sne.  Nečakaná smrť prináša napätie. Nikto nemôže odísť, lebo sú tam uveznení a vrahom môže byť ktokôlvek z nich.  Začnú sa odhaľovať nové hriechy, bolestivé situácie, krivdy a tajomsvo z minulosti. Bývalí spolužiaci sa začnú správať podozrivo. Autorka nás pekne v deji zmätie a rozmýšlate, kto bude vrahom. Ja by som teda dektívka nemohla byť, nakoľko som na to neprišla. Mala som veľa verzií, kto to mohol byť. Keď som sa to dozvedela bola som náramne prekvapená.  V knihe nechýba aj troška romantiky či vzrušenia. 

Výborná kniha (Kristína, 5.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu si jednoducho nemôžete nechať ujsť! Čakala som, že to bude dobré. Ale prepáčte…ono to bolo výborné. Nápad stretávky spolužiakov po 20 rokoch zaujme snáď každého. Už po niekoľkých prečítaných vetách! mi štýl písania sadol. A ja som sa s nadšením ponorila do čítania. Bolo to tou štipkou tajomstva, ktorú autorka rozniesla už do zárodku? Príbehu nechýba ani prelínanie deju. Nazeráme do života postáv pred 20 rokmi. Veľmi mi to pripomenulo môj gymnaziálny čas a aj napríklad také dozvuky, ktorými si prešiel takmer každý… V popredí sú štyria spolužiaci Klára, Dáša, Linda a Matúš. Ale svoje potrebné miesto v príbehu majú aj ostatní spolužiaci. Doslova som si užila snežnú búrku, ktorá ostatných v príbehu potrápila. Moja fantázia pracovala na plno. Miesto som si dokonalo predstavila. A kto by si neužil sneh v knihe, keď ho v skutočnom živote má tak žalostne málo? ČÍTAJTE. Čítajte túto knihu, pretože je výborná a nájde si nadšenie u každého. Kniha je napínavá, tajomná, záhadná a plná snehu! Obsahuje originálny pohľad na vzťahy medzi spolužiakmi. Kam sa človek dostane za 20 rokov? Jedno tajomstvo ovplyvnilo každého… Som naozaj rada, že som si knihu prečítala. Otvorila som ju, ani neviem ako a bolo po nej. Páčila sa mi bez výhrad.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x