bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Knižnica na Piatej avenue

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:256
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:51

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Knižnica na Piatej avenue

V roku 1913 získal Laurin manžel pozíciu správcu v Newyorskej verejnej knižnici, kam sa celá rodina presťahovala. Laura je moderná žena, ktorá túži po ďalšom vzdelaní a spočiatku ju v tom podporuje aj jej manžel. Keď sa pustí do štúdia novinárstva na Kolumbijskej univerzite, svet sa pred ňou otvorí. Priťahuje ju nová bohéma v Greenwich Village, kde objaví Heteroxy Club – radikálnu ženskú skupinu, ktorej členky nahlas prezentujú svoje názory na volebné právo, kontrolu pôrodnosti a práva žien. Aj Laura začne spochybňovať svoju úlohu manželky a matky. Keď však niekto odcudzí z knižnice vzácne knihy a krádež ohrozí jej domov a inštitúciu, ktorú miluje, je nútená prehodnotiť svoje priority... hoci pritom môže stratiť všetko.

O osemdesiat rokov neskôr, v roku 1993, získa Laurina vnučka Sadie prácu snov, stane sa kurátorkou Newyorskej verejnej knižnice. Jej práca sa však zmení na nočnú moru, keď zo slávnej zbierky Berg začnú miznúť vzácne rukopisy, poznámky a knihy. Sadie sa obráti na súkromnú detektívnu kanceláriu, aby našla vinníka. Vyšetrovanie odhalí nečakané pravdy, ktoré vrhnú nové svetlo na najväčšiu tragédiu v histórii knižnice.

Detaily o knihe

Názov: Knižnica na Piatej avenue

Originálny názov: The Lions of Fifth Avenue

Objednávací kód NA636150

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Román z knižničného prostredia s prvkami drámy, detektívky a historickej romance (Alča, 25.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Nie vždy rada siahnem po knižkách, ktorých dej alebo jednotlivé postavy majú niečo spoločné s knihami, pretože mi daný nápad príde príliš prvoplánový, cielene zamierený na čitateľského ducha a často aj nudný. Kto by už len chcel čítať buď o samom sebe alebo o knižných priestoroch, ktoré bežne navštevuje vo svojom voľnom čase? V knihách sa oveľa radšej prenesiem do svetov, ktoré sú pre mňa nepoznané a často i niečím tajomné. V tomto prípade som však spravila výnimku a ostala som milo prekvapená. Pri čítaní tohto románu s prvkami detektívky, drámy i historickej romantiky som sa často pristihla pri tom, že sa usmievam a cítila som sa pri ňom nesmierne príjemne, uvoľnene a doslova zasnívane. Autorka mi dokázala navodiť dokonalú knihomoľskú atmosféru a medzi riadkami som cítila vôňu knižničného prachu, plesne či starých kníh. Príbeh je prerozprávaný dvoma hlavnými hrdinkami a striedajú sa v ňom dve časové línie - jedna z počiatku 20. storočia, kedy táto knižnica vznikla a druhá z konca 20. storočia, kedy sa v New Yorku rozmáhala punková vlna a z mládeže sa stávala stratená generácia. Tento román by si mali prečítať všetci milovníci knižiek a knižníc vo všeobecnosti :-)

celkom napinave (Lea, 28.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
V príbehu sa striedajú dve časové roviny- Rok 1913, hrdinka Laura a rok 1993, jej vnucka Sadie. Ja uplne zboznujem prave toto prelinanie minulostoti so sucastnostou a aj preto som siahla po tejto knihe. Hlavným dejiskom je Newyorská mestská knižnica, kde v oboch obdobiach zahadne zmiznú vzácne zväzky knih. Cize tu mame detektívnu zápletku, ktorá ma bavila uplne najviac. To tajomstvo- kto, preco, ako a ako spolu kradeze suviasia. Okrem toho nahliadneme do zurnalistiky, ktorej studium si Laura presadi i do boja za prava zien v tom obdobi. Dost som nechapala Laurino spravanie. Bolo super, že sa snažila niečo dosiahnuť, ale akoby povýšila svoje sny nad rodinu a tym ju vlasne znicila. A uplne som nechapala ked neskor Harry odisiel preco mu to matka vobec dovolila?? Vedel kde je.. No urobte si svoje zavery v kazdom pripade super napinave citanie hoci najprv sa kniha citala pomalsie ale neskor som sa nevedela od nej odtrhnut.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x