bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Najšťastnejší človek na zemi

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:200
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 9,- € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 3,90 € (zľava 30%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 10,84 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Najšťastnejší človek na zemi

Život je krásny, ak si ho takým urobíte. Máte to vo svojich rukách.

Eddie Jaku sa vždy považoval v prvom rade za Nemca, až potom za Žida. Bol hrdý na svoju krajinu. Všetko sa zmenilo 9. novembra 1938, keď ho nacisti zbili, zatkli a odvliekli do koncentračného tábora.

Počas nasledujúcich siedmich rokov Eddie denne čelil nepredstaviteľným hrôzam. Najskôr v Buchenwalde, potom v Auschwitzi a nakoniec počas nacistického pochodu smrti. Prišiel o rodinu, priateľov aj svoju vlasť. Eddie však prežil, a tak si slávnostne sľúbil, že sa bude každý deň usmievať. Dnes verejne rozpráva svoj príbeh, delí sa s poslucháčmi i čitateľmi o svoju múdrosť a žije najlepšie, ako vie. Vzdáva tým hold všetkým obetiam holokaustu a verí, že je „najšťastnejším človekom na zemi“.

Eddieho biografia vyšla v roku 2020, keď autor dovŕšil sto rokov. Je to silná výpoveď plná bolesti, no v konečnom dôsledku aj nádeje, príbeh o tom, ako možno nájsť šťastie aj v tých najtemnejších časoch. Kniha Eddieho Jaku sa dostala do užšieho výberu nominácii v kategórii literatúra faktu na ocenenie Indie Book Awards 2021 pre výnimočné nezávisle vydané knihy.

Detaily o knihe

Názov: Najšťastnejší človek na zemi

Originálny názov: The Happiest Man on Earth

Objednávací kód NADBK92678

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Eddie Jaku (Val, 20.1.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Začnem vizuálom. Všimli ste si čo drží Eddie v rukách? Opasok...v knihe nájdete aj dôvod, prečo drží v rukách práve ten. Tento 101-ročný deduško s priateľskými očami sa rozhodol podeliť o svoju životnú cestu. Nie pre slávu,pre peniaze,ale preto,aby každá jedna obeť holokaustu nebola zabudnutá. Abraham Jakubowicz(s týmto menom prišiel na svet)sa narodil ako hrdý Nemec a miloval svoju rodnú zem. Avšak v roku 1933, keď sa Hitler dostal k moci,Nemecko ovládol antisemitizmus. Abraham mal zakázané chodiť do školy,ale jeho otec mu vybavil doklady-zrazu z neho bola nemecká sirota a pokračoval v štúdiu na škole vzdialenej 9 hodín cesty od rodiny v Lipsku. Úspešne doštudoval v roku 38, síce pod falošným menom. Bez rodiny. V škole netušil, čo sa deje v krajine a zatúžil po domovine. Kúpil si lístok na vlak a to bola jeho osudová chyba… Čo sa dialo ďalej,si prečítajte. Nie zo zvedavosti,ale preto, že Eddie je naozaj múdry muž. Nezvyknem si lepíkovať,ale v tejto knihe sa striedajú krásne a hlboké myšlienky so zážitkami, ktoré by bolo lepšie nezažiť. Kniha je rozdelená do 15.kapitol, každá rozpráva úsek Eddieho života. Pre mňa bol najemotívnejší moment knihy,kde po vojne v nemocnici nedávali Eddiemu veľkú šancu na prežitie. Nakoniec je tu(pár dní po dočítaní pán Eddie umrel X( ) vo veku nádherných 101 rokov. Jeho dvaja synovia ani dlho nevedeli, že prežil hrôzy 2.sv.vojny. K tomu povedal: "Mnohí príslušníci mojej generácie vychovali svoje deti s tieňom tejto nenávisti a strachu. Deťom nijako neprospieva, keď budeme učiť, aby sa báli. Je to predsa ich život! Mali by oslavovať každú minútu. Priviedli sme ich na svet, musíme ich podporovať, pomáhať im a nie podrážať nohy negatívnym myslením…. neberme slobodu svojim deťom."

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je 0 deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x