bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Obvinená

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:280
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:51

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Obvinená

Úspešná slovenská spisovateľka Lucia Sasková sa vo svojom najnovšom desiatom románe opäť vracia k téme ľudskej psychiky, ktorou zaujala čitateľov už v románoch Nebezpečná a Rozpoltená. Napínavý príbeh s detektívnou zápletkou poukazuje na tajomné zákutia ľudskej duše a krehkosť duševného zdravia.

Hlavná hrdinka sa ocitá na psychiatrickej klinike na treťom poschodí, z ktorého sa väčšina pacientov nikdy nedostane, keďže je vyhradené pre najťažšie prípady. Kedy a ako sa tam ocitla? A najmä prečo? Netuší. Má nesmierny strach z ľudí, dostáva záchvaty paniky, trpí depresiou a agresívne správanie jej nedovoľuje racionálne myslieť. Lekári sa jej snažia pomôcť, no ona nie je schopná spolupracovať. Časom sa dozvedá, že je obvinená z najťažšieho zločinu – z vraždy. Vôbec si nespomína, že by ju spáchala, a tak má jediný cieľ: rozpamätať sa. Kto je tajomný muž, ktorý stáva v noci pod jej oknom? Ako sa dostane z oddelenia, odkiaľ niet návratu? A nájde sa niekto, kto uverí, že je nevinná a na psychiatriu vôbec nepatrí?

Výhodná ponuka

Detaily o knihe

Názov: Obvinená

Objednávací kód NA636133

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dokonalá ! (Klaudia Čechová, 7.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborné ale že výýýborné to bolo! Plán bol že si knihu len omrknem, očuchám, ochytám ( tá obálka je dokonalá) no skočilo to že som knihu zďobla za jeden večer. Ocitáme sa na psychiatrii. Na treťom poschodí. Najzávažnejšie stavy. Nevieme čo sa stalo a prečo je sa tam ocitá hlavná hrdinka. Nevie si na nič spomenúť a nikto jej nič nechce povedať. To čo prežívala som prežívala s ňou. Bolo mi ťažko že jej neviem pomôcť. Obvinená z vraždy - tak znel dôvod. Amnézia jej však zatemnila mozog a nie a nie si spomenúť. Bola by toho schopná? Pod jej ochranné krídla si ju berie prednosta kliniky dr. Baráth. Ak jej chce naozaj pomôcť prečo ju nepočúva? Prečo dostáva viac a viac liekov? Mááárnosť šedivá toľko otázok mi išlo hlavou. A kto je ten záhadný muž za oknom na lavičke ? Alex. Poviem Vám len toľko, ten poriadne zamiešal kartami! Záver bol pre mňa nečakaný, ale rozhodne zaslúžený a to skoro v každom smere ( až na jednu výnimku, samozrejme!) Milo ma prekvapilo prepojenie s predchádzajúcimi knihami - keďže mám prečítané všetky knihy tak som bola šťastná že sa s nimi opäť stretávame. Ja tieto ´´ Saskovky´´ žeriem. Návykový dej, strany len tak ubúdajú, príbeh je zamotaný akurát - nič nebolo navyše, nič nechýbalo.

Pútavý príbeh (Zuzana Vašková, 6.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od tejto spisovateľky je to zatiaľ moja 3. prečítaná kniha. Aj keď prvá polovica mi prišla taká ťahavá, málo sa dialo ... potom sa príbeh rozbehol, bol pútavý, nemohla som knihu položiť, chcela som vedieť ako to bude pokračovať. Takže druhá polovica prečítaná na "jeden dych". Príjemné čítanie s malinko psycho témou ;)

Skvelá kniha (Veronika, 2.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Všetky knihy od Lucie Saskovej mám prečítané a musím povedať, že každá kniha je lepšia a lepšia. Obvinená je kniha, pri ktorej všetky povinnosti odložíte bokom a donúti Vás čítať, kým ju nedočítate. Dej je neuveriteľný. Celý čas si myslíte, že viete, ako sa veci majú, ale v priebehu čítania ostanete niekoľkokrát šokovaní. A záver? Taký zvrátený záver som absolútne nečakala a po dočítaní som nevedela, či sa mám smiať alebo plakať. Odporúčam každému. Môžem s istotou tvrdiť, že po dočítaní Obvinenej siahnete aj po ostatných knihách Lucie Saskovej, čo rozhodne neoľutujete.

Skvelá oddychovka (Daniela Surovková, 1.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hneď ako chytíte knihu do ruky, nedá sa prestať čítať. Každou ďalšou stranou ste zažraní do príbehu a uvažujete ako sa bude dej ďalej vyvíjať a aké zvraty Vás čakajú. Veľmi sa mi páči prepojenie aj s inými autorkinými knihami. Donúti Vás to premýšľať odkiaľ a v akom spojení si osoby pamätáte. Skvele opísaná dejová línia, vykreslené osoby a ich charaktery, detailne opísané fungovanie na klinike. Odporúčam všetkými desiatimi

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Táto kniha je súčasťou kompletu s týmito dielmi:

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x