bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Návod pre dámy, ako získať majetok

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Návod pre dámy
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:328
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Návod pre dámy, ako získať majetok

Kitty Talbotová potrebuje získať majetok. Alebo lepšie povedané manžela, ktorý ho má. Po smrti rodičov nesie povinnosť finančne zabezpečiť mladšie sestry na svojich pleciach. Ako to však urobiť, keď im otec zanechal len dlhy? Existuje jediné východisko. Musí sa dobre vydať, a to čo najrýchlejšie. Na to, aby zachránila rodinu pred krachom, už nemá veľa času.
Odhodlaná Kitty sa nikdy nezľakla žiadnej výzvy, a tak zamieri na to najdesivejšie bojisko – do plesových sál vychytenej londýnskej smotánky. Nepatrí síce medzi najkrajšie klenoty sezóny, ale vyvažuje to svojím šarmom, cieľavedomosťou a ženskou vynaliezavosťou. Vie, že súčasťou hry je aj isté riziko, ale nepredpokladá, že jej cestu skríži svetácky lord Radcliffe. Naňho sú Kittine medové motúzy prikrátke, a tak okamžite prekukne jej plány. Namiesto toho, aby pred všetkými odhalil jej pravé úmysly, rozhodne sa jej pomôcť. Samozrejme, len ak zo svojich „očarujúcich“ plánov vynechá jeho mladšieho brata. Kam ich však táto diabolská dohoda privedie?

Z anglického originálu A Lady's Guide to Fortune-Hunting (HarperCollinsPublishers, Dublin 2022) preložila Miriam Ghaniová.

Detaily o knihe

Názov: Návod pre dámy, ako získať majetok

Originálny názov: A Lady's Guide to Fortune-Hunting

Objednávací kód NA205514

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nenaplnené očakávania (Kristína Rydlová, 19.2.2023) Odpovedať

priemerná kniha
Na túto knihu som sa dosť tešila, jednak ma zaujala anotácia, jednak som na ňu počula veľa pozitívnych ohlasov. Po dočítaní však musím povedať, že som celkom sklamaná. Príbeh nebol úplne zlý, ale mala som od neho väčšie očakávania. Zaradila by som ho medzi príbehy, ktoré nenadchnú, ani neurazia.  Hlavná hrdinka Kitty mi veľmi nesadla. Na jednej strane jej rozumiem, prišla o oboch rodičov, zanechali jej množstvo dlhov, musela sa postarať o mladšie sestry a kvôli nim bola ochotná ísť aj cez mŕtvoly. No na druhej strane to podľa mňa dosť preháňala a s niektorými ("nevinnými") ľuďmi sa pekne zahrávala. Určité sympatie som k nej začala cítiť až v záverečných kapitolách, keď sa nad sebou viac zamyslela, niektoré veci si premyslela a prejavila sa jej lepšia stránka. Lord Radcliffe mi sadol viac. Nebol to zrovna ten najmilší človek, prenasledovali ho démoni z minulosti, a tak občas vybuchol,  ale mal srdce na pravom mieste.  Hlavná romantická linka sa začala vyvíjať dosť neskoro, čo je podľa mňa veľká škoda, pretože keby s ňou autorka začala skôr (alebo trochu viac natiahla príbeh), mohlo to vypáliť omnoho lepšie. Okolo 70% príbehu sa poriadne nič nedialo, skôr sme sa stále točili v tom istom kruhu. Posledných cca 100 strán sa mi z celého príbehu páčilo najviac, vtedy som mu dokázala celkom dôjsť na chuť. Ku knihe mi veľmi nesedí ani názov, pretože podľa neho som čakala, že lord Radcliffe bude Kitty pomáhať nájsť si manžela, dávať jej určité rady (aspoň tak som to pochopila z anotácie), a preto návod pre ženy, ale nebolo to presne tak. Zápletka bola vymyslená dobre, hlavné postavy mali potenciál, aby medzi nimi vznikla výborná vzájomná chémia, no bohužiaľ to nevypálilo tak dobre, ako by mohlo.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť mínus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x