bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Všetky farby života

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:00

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Všetky farby života

Nikto nenakreslí ľudský strach, nádej a sny tak ako Lisa Aisato. Autorka do Všetkých farieb života vybrala svoje najlepšie ilustrácie, niektoré už známe ale aj úplne nové, a napísala k nim láskavé slová o živote, ktorým si musíme všetci prejsť. Od detstva až po starobu nás sprevádzajú láska, smútok, pochybnosti aj obrovská radosť. Všetky tieto city zobrazuje Lisa jedinečným štýlom, ktorý sa dotkne najhlbších zákutí našej duše.

Kniha je rozdelená do šiestich kapitol, v ktorých sú ilustrácie a texty venované rôznym životným etapám: Detstvu – otvorenému, zázračnému a zvedavému obdobiu, kedy leto bolo zelenšie a zima omnoho belšia. Mladosti plnej citových búrok, životne dôležitých rozhodnutí a opojných priateľstiev. Dospelosti s novou zodpovednosťou a správnou voľbou. Rodinnému životu sprevádzanému chaosom, nedostatkom času a silnou láskou. Strednému veku, keď prichádza pokoj, vyrovnanosť a nové možnosti. A nakoniec starobe so životnými skúsenosťami, smútkom a veľkou slobodou. Slovo, ktoré sprevádza ilustrácie, nám prináša radosť, ktorú prežíva každý čitateľ pri listovaní v tejto knihe.

Detaily o knihe

Názov: Všetky farby života

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Krásnosť a dokonalosť (Monika Karolová, 25.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nájdete sa tu. Táto kniha vás prinúti otvoriť srdce a myseľ a vy sa prostredníctvom nádherných a veľavravných obrázkov pomyselne vydáte na cestu, ktorú ste už raz zažili - vrátite sa do bezstarostného detstva, budete prežívať prvé lásky a sklamania, spomeniete si na to, keď ste sa cítili ako kráľ sveta, no aj ten najväčší lúzer, opäť budete počuť zvonivý plač vášho voňavého bábätka a hádam už len s úsmevom mávnete rukou nad bezsennými nocami a ťažkými dňami. Pomyslíte si na tých, ktorých nadovšetko milujete a ktorí sú tu vždy pre vás a srdce vám stisne pri spomienke na tých, ktorí tu pre vás boli, no už na tomto svete nie sú ... Ak chcete vidieť, ako vyzerá nakreslená láska, strach, bolesť, beznádej, melanchólia, šťastie, smútok, radosť či podpora, ak chcete vidieť všetky tie "farby života", túto knihu si určite nenechajte ujsť.

Nádherná (Martina, 8.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bolo krásne. Najprv milé, potom mne veľmi známe a nakoniec smutné. Sama autorka napísala, že nádherné maľby dopĺňa text a nie opačne. Nečakajte od toho niečo, čím to nie, a to kniha plná textu. Je to skôr zbierka jej malieb, ktoré predstavujú etapy v našich životoch. Detstvo, puberta, prvé lásky, zaľúbenia, sklamania, deti a staroba. Občas sa usmeje, občas zasmejete, v niektorých chvíľach sa nájdete a niektoré vás donútia premýšľať nad životom. Je to také úprimné a nenútené, že vás to musí jednoducho zasiahnuť. A mňa zasiahlo. Veľmi. Kniha je určená pre všetkých nadšencov umenia, autorkinej práce, ktorú ste už mohli vidieť v dielach Strážkyňa slnka a Snehová sestra. Pre tých, ktorí sa potrebujú na chvíľu zastaviť a popremýšľať o sebe, svojom živote a snoch. Nádherné

nádherná kniha o živote (Andrea Vojtech, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto je kniha, ktorú, ak milujete vizuálne umenie, musíte bezpodmienečne mať. Nádherné ilustrácie už svetoznámej Lisy Aisato totiž vo vás vyvolajú nekonečný rad emócií v závislosti od toho, v akej životnej fáze sa práve nachádzate. Autorka vás pomocou svojich citlivých a láskavých ilustrácií prevedie celým životom, počínajúc detstvom a končiac starobou, či ako sama výstižne nazýva túto kapitolu - Dlhým životom. Nie je to kniha, ktorá vám vypovie príbeh cez slová. Každá ilustrácia má krátky slovný doprovod v maximálnej dĺžke jednej vety, no pri pohľade na hlboké a vševypovedajúce maľby vám ich mnohokrát ani netreba. Nájdete tu ilustrácie, ktoré vás zahrejú na duši, iné vás rozosmejú svojou úprimnosťou a priamosťou, no ich autorka sa nebojí ukázať pravdu aj o bolestivých častiach našich životov, ktoré zachytáva naozaj dojemne a citlivo. Veľmi sa mi páči modernosť a rovnosť, ktorú vyjadruje napríklad aj všestrannosťou lásky medzi dvomi osobami, ktorá môže byť rozmanito nakombinovaná. Pre mňa osobne sila knihy a vypovedaného pramení z autorkinho talentu zachytiť emócie v tvárach svojich maľovaných postáv. Dokážete v nich čítať ako z otvorenej knihy, akoby neboli len maľbami ale skutočnými ľuďmi, ktorí v tvári nesú celý svoj životný príbeh. Je to veľmi podmanivé a neskutočne sugestívne. Je to kniha, ktorá vypovedá jeden univerzálny príbeh ľudstva, v ktorom sa nájde každý. Ak sa občas v živote strácate, ilustrácie od Aisato vám môžu pomôcť zaostriť pohľad na život a možno aj na to, na čom naozaj záleží.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x