bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







V okamihu

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:320
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:58

Lepšia cena: 5,84 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 5,98 € (vrátane DPH)
Bežná cena:6,95 €
Ušetríte: 0,97 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,95 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: V okamihu

Rodina Millerovcov s priateľmi sa teší na zimný víkend v horách, na lyžovačku a príjemnú atmosféru na chate. V jedinom kratučkom okamihu sa však všetko zmení. Pred karavan, v ktorom sa všetci vezú, nečakane skočí jeleň, otec rodiny sa mu chce vyhnúť, ale zareaguje o zlomok sekundy neskôr a auto sa zrúti do rokliny. Tu sa skončí život šestnásťročnej Finn. Mladé dievča však uviazne na rozhraní dvoch svetov a bezmocne sa prizerá, ako všetci,
ktorých miluje, bojujú o prežitie...
Všade navôkol zúri metelica, takže vybrať sa v takom nečase po pomoc je beznádejné. Padajú rôzne návrhy a rozhodnutia, tí, čo prežili, spracúvajú šok, bolesť zo zranení a hlavne sa boja, že do rána zamrznú. Finn ich neopúšťa, a hoci s nimi nemôže komunikovať, bdie nad nimi aj nad ich životmi. Po urputnom boji o záchranu sú všetci otrasení a každý si v duši nesie
výčitky a pocit viny za to, čo sa tej osudnej noci odohralo. Členov rodiny sužujú pochybnosti,
ich súdržnosť sa rozpadáva. Finn by ich už mala opustiť, ale ako by to mohla urobiť, keď vidí,
akí sú nešťastní, ako sa trápia a nedokážu sa vyrovnať s tým, čo sa stalo?

Dojímavý, ale v konečnom dôsledku oslobodzujúci príbeh hovorí o láske, rodinných putách a odhodlaní ísť ďalej, aj keď sa to zdá na prvý pohľad nemožné.

Detaily o knihe

Názov: V okamihu

Objednávací kód NA636088

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

V okamihu (Katarína Marčoková, 27.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Veľmi dojímavá kniha.Ja som to pri čítaní celého príbehu akoby sama prežívala a poviem vám miestami mi bolo až mrazivo.Človek premýšľa nad tým,ako by sa zachoval v takej vypätej situácii on sám.Riešia sa rodinné vzťahy,vychádzajú na povrch rôzne charaktery či už sú zlé alebo dobré, rozoberajú sa vzťahy súrodenecké, priateľské, človek sa zamýšľa nad seba samím.Z postavy Finn,cez ktorú je vyrozprávaný príbeh mi tá mystika tak zarezonovala, že som začala uvažovať o tom čo je medzi nebom a zemou.Krásny emotívny záver, ďakujem autorke za krásny príbeh,po ktorom som dlho zostala rozcítená.Vrelo odporúčam.

Zaujímavý mix žánrov (Tatiana, 18.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Aj keď nie som veľmi milovníkom takej dá sa povedať mystiky v knihách, tak v tomto prípade mi táto rovina príbehu vôbec neprekážala. Práve naopak - povedala by som, že tým tento príbeh nadobudol úplne iný rozmer. Taký... hlbší a viac brnkajúci na city. Koniec bol naozaj veľmi pekný a emotívny. Nenarážam iba na koniec príbehu, ale aj doslov autorky a vysvetlenie toho, čo ju k napísaniu príbehu inšpirovalo. Krásne boli zobrazené aj súrodenecké vzťahy, sila priateľstva, snaha o nájdenie stratenej vášne a resuscitácia vzťahov, ale aj "sila osudu" a vyrovnávanie sa so stratou. I odpustenie. Sebe samému. Posledných asi 30 strán som čítala v autobuse cestou k rodičom a poviem pravdu - krivilo mi kútikmi. Napriek tomu, že som bola unavená a z práce som chodila ako po 24 hodinovej šichte, tak som knihu prečítala na zopár nádychov. Ako milovník príbehov, kde sa charaktery rozoberajú do poslednej šrubky som si túto knihu naozaj užila. Hodnotím ju na 4.5/5 kvôli rozbehu, ktorý ma chvíľu držal na pochybách. Moje obavy z toho, že pôjde o prvoplánový YA príbeh boli našťastie odohnané :)

super (Anna, 1.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Perfektna kniha a odporucam precitat uplne vsetkym! :) Silny a surovy pribeh o tom, ze nik netusi ako sa zachova v najhorsej moznej situacii ked ide o zivot. Aj tu v jednom okamihu dojde k nehode a zomrie 16 rocna Finn. Spolu s nou sledujeme ako sa zachovaju jej rodina, kamaratka a znami. Niektori odkryju svoju pravu tvar a su dost sebecki a zbabelci ini maopak odvazni a obetavi. No nic nie je cierne alebo biele mozme byt dobry clovek no v strese a v strachu o zivot sa mozme rozhodnut nespravne. Vdaka Finn uvidime viacero uhlov pohladu pocas nehody a cakania na pomoc ale aj ked je po vsetkom. Autorka pise velmi putavo a inspirovala sa jej vlasnou skusenostou z detstva.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x