bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vojvoda a ja

Vydavateľ: Pandora (Vydavateľstvo Pandora)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:288
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 9,70 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 4,20 € (zľava 30%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vojvoda a ja

<h3>Existuje pre londýnske Ctižiadostivé matky väčšia výzva ako slobodný vojvoda?</h3><p><i>Spoločenské noviny Lady Whistledownovej, apríl 1813</i></p><p>Zdá sa, že Simonovi Bassetovi chýba už len kúsok k tomu, aby požiadal o ruku sestru svojho najlepšieho priateľa – pôvabnú Daphne Bridgertonovú. Ale iba oni dvaja vedia pravdu. Simon vymyslel zložitý plán, ako od seba udrží matky zo spoločnosti, ktorým ide o sobáš. A čo sa týka Daphne, teraz, keď sa zdá, že vojvoda ju označil za žiaducu, určite pritiahne niekoľko veľmi vhodných nápadníkov.</p><p>Ale počas všetkých tých plesov, ktoré Daphne trávi so Simonom, zabúda, že ich známosť je len klamstvom. Možno je to jeho diabolským úsmevom, určite je to tým, ako jeho oči horia zakaždým, keď sa na ňu pozrie... ale Daphne sa do vojvodu zamiluje... naozaj! A teraz musí urobiť aj nemožné a úplne nestratiť srdce a dušu kvôli atraktívnemu búrlivákovi, ktorý sa zaprisahal, že sa nikdy neožení!</p>

Detaily o knihe

Názov: Vojvoda a ja

Originálny názov: The Duke and I

Objednávací kód NADBK92057

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nový fanúšik série Bridgerton (Kristína Rydlová, 14.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Na túto sériu som sa chystala už dlhšie, no vždy mi do toho niečo prišlo, takže som sa k nej nakoniec dostala až teraz. Musím priznať, že rodina Bridgertonovcov si ma získala a určite si prečítam aj ďalšie časti. Príbeh je písaný pomerne vtipným štýlom a čítal sa mi ľahko a rýchlo. Veľmi sa mi páčila zápletka falošného dvorenia, ale čakala som, že bude zaberať väčšiu časť príbehu a Daphne so Simonom sa budú dlhšie zbližovať. Už od začiatku to medzi nimi iskrilo, to sa nedá poprieť, ale očakávala som, že ten "skok" cez hranicu priateľstva príde trochu neskôr. Bridgertonovci sú zábavná a milujúca rodina, ich večné doberanie a podpichovanie som si nesmierne užívala. Keď sa starší bratia Daphne snažili brániť jej časť a hrali sa na "drsňákov", dobre som sa bavila (hoci Anthony mi s tou svojou prehnanou starostlivosťou niekedy liezol pekne na nervy). Najviac si ma získala Violet, najmä keď dokázala tak ukážkovo "uzemniť" svoje deti. Simon bol celkom komplikovaná postava. V detstve mal problém s rozprávaním, zajakával sa, a preto ho jeho otec odvrhol. Celý život sa mu snažil dokázať, že za niečo stojí a nechal ho, aby jeho život ovplyvňoval aj po smrti. Navonok pôsobí arogantne, ale jeho správanie súviselo s úplne niečím iným, ako si ľudia mysleli. Zbožňujem atmosféru historických romancií a myslím si, že autorka dokázala pekne priblížiť časy, v ktorých sa príbeh odohráva. Niektoré veci môžu pre súčasného čitateľa pôsobiť naivne, ale v tej dobe to tak jednoducho fungovalo. Za seba môžem povedať, že som s príbehom spokojná.

Vojvoda a ja (Valéria, 7.12.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kde začať… ťažko sa mi nachádzajú slová, ale nebudem šetriť superlatívmi :D Dramatický a očakávaný príchod Simona Arthura Henryho Fitzranulpha Basseta na svet je opísaný v prológu. Gróf Clyvedon je jednou z hlavných postáv, veľmi sympatický, charizmatický, zdanlivo arogantný a povýšenecký. To, prečo je aký je mi neraz stislo srdce. Výchova a prístup rodiča sa môže odzrkadliť na výchove a Quinnová traumy a následky rodičovského zlyhania opísala bravúrne. Celý vývoj Simonovej postavy som doslova hltala a verila, že bystrá Daphne ukáže Simonovi cestu von z tieňa pochýb o sebe samom. Okrem samotnej Daphne, sa mi páčila aj jej rodina. Síce boli v popredí jej traja starší bratia, Anthony, Benedict a Colin, no verím, že ostatní súrodenci dostanú svoj priestor. Všimli ste si mená súrodencov? Áno, sú v abecednom poradí, nie je to super? Tiež oceňujem uštipačnosť klebetníku Lady Whistledownovej, ktorého úryvky sú na začiatku každej kapitoly! Striedanie pohľadu Simona a Daphne milujem, máme možnosť vidieť do vojvodovho vnútra, aj keď navonok sa javí akoby bol bez citov. Juliin štýl je naozaj skvelý, dialógy sú plné humoru, charaktery postáv prepracované a v historických románoch sa väčšina autorov stráni erotických scén,no u Quinnovej to neplatí. Romantické duše si určite prídu na svoje a záver….presne taký, aký popri zápletkách a drámach v príbehu, očakávate, ale o dosť lepší.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x