bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tanec smrti

Vydavateľ: Enribook (Erika Jarkovská - Enribook)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:464
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 03:00

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tanec smrti

Hlavný hrdina Niko zostal po skončení štúdií bez prostriedkov a strechy nad hlavou. Vďaka náhode zdedil majetok so záhadným pôvodom. O dedičstvo majú záujem osoby s kriminálnym pozadím, pred ktorými sa mu úspešne darí unikať s pomocou kamaráta, ale život mladého muža je plný nezodpovedaných otázok. Ako historik sa rozhodne pátrať po okolnostiach z dávnej minulosti, určujúcich jeho existenciu. Tie ho privedú na Krétu, „ostrov starých tajomstiev“, aby tam spoznal svoj osud.
Kniha TANEC SMRTI je umne namiešaným koktejlom napätia, tajomna a histórie a určite nesklame ani dobrodružne naladených čitateľov.

Detaily o knihe

Názov: Tanec smrti

Objednávací kód NA635752

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

prekvapivá (Renáta, 7.10.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
"Zbieram čas. Fascinuje ma jeho neúprosnosť. Chcel by som byť ako on. Objektívny a tak trochu večný." Kniha Igora Šabeka, vyštudovaného historika, ktorý sa zameriava na dejiny minojskej civilizácie z doby bronzovej na Kréte a vo východnom Stredomorí, dýcha aj už spomínanou históriou. A nielen to. Po dočítaní príbehu som sa zamyslela a veru nič podobné som zatiaľ nečítala. Očakávala som niečo iné, niečo, čo už poznám. Namiesto toho som dostala príbeh plný prekvapení a nezvyčajných postáv z neobvyklého prostredia. Kniha je rozdelená do troch častí- Čajkiho dedičstvo, Nikovo dedičstvo, Poseho dedičstvo.Nechýbajú ani vysvetlivky.Na začiatku a konci príbehu sa nám prihovára Zberateľ. A v jeho spise nájdeme celý príbeh. Hlavnou postavou je mladý Niko, ktorého opustili rodičia a jeho stará mama, ktorá sa ho ujala, zomrela. Tak sa dostáva na ulicu, vyštudovaný, no bez práce, naivný, zmätený v pocitoch. Ako víla vstupuje do jeho života stará pani, ktorá mu ponúkne bývanie, výmenou za starostlivosť o ňu. Zdá sa, že všetko je na dobrej ceste, Niko si nachádza prácu a po smrti starkej, má prvý vlastný domov. Svoj "hríbik" a vernú Dinu. A Milicu. "Počul o tých vraždách, v poslednom čase sa o inom nehovorilo a rozoberali to aj u nich v podniku. Ľudí vzrušovali záhadné prípady.Každá mŕtvola vraj vyzerala, akoby ju hodili do klietky so šelmami." Keď sa Niko rozhodne napísať reportáž o ľuďoch bez domova, dostáva nečakanú ponuku, ktorej neodolá. No netuší, že jeho "zvláštne dedičstvo" prinesie milovaným smrť. Príbeh o hľadaní zmyslu života napriek surovej realite." Splním Čajkiho úlohu. S radosťou. Je to odporné, ale ja sa len prispôsobujem. Celý svet je hnusný, prečo by som ja mal byť výnimka?" Prívesok s včelou zavedie Nika do hôr a tam konečne nachádza aj pokoj. Kto mal na svedomí vraždy? A ako si poradil s prenasledovateľmi? Je spravedlnosť čiernobiela? Nájde to, čo hľadá? Dobrodružná cestA jedného napohľad naivného mladíka. "Dopísané v čase Zimného slnovratu na prelome vekov o dvanástej hodine a jedenástej minúte v Chalúpke pod gaštanom." Zberateľ by privítal kriminálne prípady spred troch tisícročí. Aj ja.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x