bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Záhrada víťazov

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:384
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:00

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Záhrada víťazov

Záhrada víťazov je majstrovsky napísaný historický román, ktorý si získa pozornosť čitateľa už od prvej strany... Ďalšie výborné čítanie od oceňovanej autorky!
Library Journal

Bowenovej román nám pútavým spôsobom ukazuje, ako drasticky vojna zasahuje do života v zázemí, aké dôležité je priateľstvo a nezlomnosť ľudského ducha - schopnosť nevzdávať sa ani v bezvýchodiskovej situácii.
Book Reporter

Píše sa rok 1918 a Anglicko je vyčerpané vojnou, ktorá si vyberá daň na ľudských životoch. Dvadsaťjedenročná Emily Bryceová zo zámožnej rodiny sa už nedokáže viac nečinne prizerať utrpeniu a napriek nesúhlasu rodičov je odhodlaná vlastnými silami prispieť k víťazstvu. V tomto jej odhodlaní ju utvrdí aj príťažlivý pilot z Austrálie, ktorý ju presvedčí, že sa v nej skrýva oveľa viac, než si dovtedy myslela. Netrvá dlho, kým sa doňho zaľúbi a prijme jeho ponuku na sobáš.
Keď jej milého znovu odvelia na front, Emily sa dobrovoľne prihlási do ženských pomocných poľnohospodárskych zborov a s pomocou ostatných dobrovoľníčok sa naučí obrábať pôdu a získa všetky potrebné zručnosti na prácu na farme. Hrou osudu sa po čase dostane na obrovské panstvo v Devonshire so zanedbanou bylinkovou záhradou. Práve tu Emily objaví dávno zabudnuté denníky ženy, ktorá zasvätila život liečivej sile bylín. Denníky sú pre Emily vítaným rozptýlením a záchranou vo chvíli, keď sa dopočuje tragické správy z frontu...

Prekladateľka: Denisa Ghaniová

Detaily o knihe

Názov: Záhrada víťazov

Originálny názov: The Victory Garden

Objednávací kód NA635683

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Život vo vojne (Iveta Moravčíková, 16.10.2022) Odpovedať

Krásna kniha v ktorej je opísaný život vo vojne, ako prežit a aj láske a vlastne aj o strate milovaných a aj láske postupne získanéj vôbec ako medzi cudzími ludmi aj o neprajnoti, ale aj o ludoch ktorý si zastanú jedného človeka, že je neviný a vela pomohol druhým, aby vyhrala spravodlivost.

Rhys Bowenová - Záhrada víťazov (Monika, 26.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Záhrada víťazov je prvou knihou od tejto autorky, ktorá sa mi dostala do rúk. Je z troška iného súdka, než na aký som zvyknutá, no nesklamala ma a už teraz sa teším na jej ďalšie - Panstvo Farleigh a Toskánske dieťa. Som veľmi rada, že sa mi knižnica opäť rozrástla o takýto skvost z obdobia prvej svetovej vojny. Dej sa odohráva v roku 1918 a napriek tomu, že ide o vojnové prostredie, neopisuje vojnu ako takú, ako je to vo väčšine kníh s touto tematikou. Naopak. Ponúka čitateľovi úplne iný pohľad na celú situáciu - vojna stojí v úzadí celého príbehu. Autorka svoju pozornosť zameriava na skutočnosť, aké sú jej dopady na život obyvateľov a ako ich ovplyvňuje. To je srdcom celého perfektne prepracovaného príbehu. Odchod všetkých mužov a chlapcov na front spôsobuje, že dedinské ženy ostávajú na všetko samé, nevynímajúc ani manuálne ťažké práce, v ktorých tiež musia mužov zastúpiť. Tu sa vynára obdivuhodná myšlienka, ktorú autorka pretavuje do príbehu. Jedinou možnosťou, ako prežiť, je zomknúť sa a spoločnými silami sa pričiniť o chod všetkého, čo je pre život nevyhnutné. Hoci je to spočiatku veľmi ťažké, keďže každá rodina prišla v práve zúriacej vojne o manžela alebo syna, tieto tragédie ich vzájomne spájajú a postupom času vytvárajú okolo seba pevné spoločenstvo, v ktorom všetko dobre funguje. Obrábajú pôdu, pestujú zeleninu, starajú sa o hospodárske zvieratá. Vzájomne sa dopĺňajú, pomáhajú si a prekonávajú tak nielen svoju osobnú stratu ale zároveň pomalými ale istými krokmi preklenú aj všetky negatívne dopady, ktoré vojna so sebou prináša. Spočiatku som si mylne myslela, že pôjde o klasický príbeh romantickej lásky hlavnej hrdinky, ktorá nájde muža svojho srdca, no nebolo to tak. Autorka hlavnú predstaviteľku Emily vykresľuje ako dievča pochádzajúce z dobre situovanej rodiny, ktorej nič nechýba. To je však len zdanie. Pri pohľade na vojnu a utrpenie okolo seba odmieta nečinne sedieť a prizerať sa. Chce pomôcť. Rozhodne sa priložiť ruku k dielu a počas celej dejovej línie môžeme sledovať jej pomalú a postupnú premenu plachej dievčiny v zrelú ženu, schopnú a ochotnú pomôcť všade tam, kde ju potrebujú. Aj jej srdce je naplnené bôľom a smútkom, no nevzdáva sa a bojuje ďalej, lebo vie, že všetci sú si rovní. Názov knihy "Záhrada víťazov" je veľmi autentický a presne vystihuje to, na čo chcela autorka poukázať. Knihu môžem hodnotiť ako krásny príbeh o nezlomnej sile ducha, ktorý v čitateľovi zanecháva hlboký dojem.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je 0 deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x