bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Životom na zelenú

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:310
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:51

Lepšia cena: 15,04 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,39 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,90 €
Ušetríte: 2,51 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Životom na zelenú

Nezvyčajné memoáre oscarového herca Matthewa McConaugheyho obsahujú pol storočia úvah a životných lekcií, sú nasiaknuté nenúteným šarmom i emóciami a oslavujú myšlienku, že to, čo nás napĺňa, je cesta a nie cieľová destinácia. V tejto knihe sa snúbia zábavný životopis, príjemný dobrodružný román, veselé príhody zo života, filozofická príručka propagujúca lásku a rodinu s neprikrášleným opisom duchovného a osobného obrodenia.
Ako hovorí sám autor, je to kniha o tom, ako vo svete, ktorý nám zvyčajne hovorí nie, získať viac "áno" a o tom, ako rozoznať, kedy by mohlo byť "nie" vlastne preoblečeným "áno".
Je to kniha o chytaní zelených na semafore života s vedomím, že všetky oranžové a červené sa nakoniec taktiež zmenia na zelenú.
Je to ľúbostný list životu.

Detaily o knihe

Názov: Životom na zelenú

Objednávací kód NA635598

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

vtipná a zaujímavá (Dejna, 21.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi odporúčam túto knižku ľudom, ktorí majú radi autobiografie. Kniha je písaná jednoduchým štýlom, ale pritom veľmi zaujímavo. Matthew mal veľmi zaujímavý život.

Hlavne s pokorou (Tatiana, 18.4.2022) Odpovedať

Mňa si teda tento fešáčisko s úsmevom, ku ktorému sú povinnou výbavou zváračske okuliare a prenosný defibrilátor získal. Páčila sa mi hlavne kapitola o jeho vzťahu k manželke, ale aj zákulisie tvorby niektorých jeho filmov a jeho cesta k prerodu. Hlavne nadhľad a to ako dokázal z červenej či oranžovej vo svojom živote urobiť zelenú. K tomu, aby sme niečo dosiahli sú potrebné aj pády na hubu. Nič nie je zadarmo a pri všetkom si treba hlavne zachovať humor, úsmev, odhodlanie, ľudskosť, optimizmus a pokoru. A práve to na mňa z tohto človeka vyžarovalo. Dudroško sa vo mne nezaprie a táto kniha pre mňa nebola dokonalá (*vadilo mi filozofovanie a odbočky vo forme zápiskov a múdrostí, bez ktorých by som sa zaobišla, lebo motivačné kecy a omáčky nemusím) a sem tam skĺzla do amerického spasiteľského pátosu, no v konečnom dôsledku v sebe nesie pekný odkaz o tom, že ak niečo chcem a makám na sebe, tak to viem aj dosiahnuť a nestratiť pri tom seba samého. Ostáva už "iba" zmeniť všetky červené a oranžové na zelené a ísť za svojim cieľom. Alright alright alright. Knihu hodnotím na 4/5*.

Príjemná oddychovka (Monika Karolová, 8.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Povedala by som, že na seba prezradil z každého rožka troška a kľudne mohol povedať aj 3x viac, bola by som čítala a čítala ďalej. Hovoril o pekných, pozitívnych udalostiach vo svojom živote, no nevynechal ani tie, ktoré pôsobia viac negatívne. Nehral sa na hrdinu, ani toho, čo vždy vedel, ako sa zachovať správne. No vždy sa snažil ísť za svojimi cieľmi a žiť tak, ako to chcel on, menil prípadnú červenú na zelenú. A v tomto nech nám je príkladom. . Veľmi dobrá kniha

Výborná (Samuel, 5.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prečítaná za pár dní. Vtipná, svieža, dobre napísaná. Matthew McConaughey má/mal taký život, že to človek ani nevymyslí :) Do toho pridal pár motivačných citátov, vlastnej tvorby. S niektorými sme sa minuli úplne, iné mi perfektne zapasovali. V konečnom dôsledku chápem, čo mi Matthew chcel povedať o živote na zelenú. Chápem a príjmam. Kniha je vizuálne veľmi pekne spracovaná (zvonka i zvnútra). Čo sa týka jazyka - čítal som v slovenčine a hoci bol preklad dobrý, mám taký pocit, že by mi viac pasovala angličtina. Takže ak ste čitatelia aj anglicky písanej literatúry, zvážte či siahnete po slovenskej verzii. Inak nemám čo vytknúť. "... to, že sa snažíme neumrieť, neznamená, že budeme žiť dlhšie, práve naopak, život si predĺžime žitím."

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x