bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zberač duší

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:320
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zberač duší

Pravda býva niekedy nepohodlná

Policajný inšpektor Lu Fej má jedinú životnú náplň. Vysedávať v krčme Červený lotos v Northern Vally a obracať do seba jeden pohárik za druhým. A možno ešte obdivovať príťažlivú majiteľku Červeného lotosu Jen-jen. Ako absolvent prestížnej policajnej univerzity si kariéru predstavoval inak. Rozhodne nie v ospalom severočínskom mestečku, kde je najväčším zločinom krádež kurčiat. To však zmení hrozný nález – vydlabané telo mladej ženy s papierovou bankovkou v ústach. Spôsob vraždy a ďalšie odhalené prípady naznačujú, že Lu Fej má dočinenia s psychopatickým masovým vrahom. No zdá sa, že korupciou pretkaný Úrad verejnej bezpečnosti nepovažuje vraždu obyčajného dievčaťa za dôležitú. Najradšej by odsúdili prvého podozrivého. A tak sa Lu Fej dostáva medzi mlynské kamene. Čím dlhšie pátra po skutočnom vrahovi, tým má viac nepriateľov. Neohrozuje tým len seba, ale aj svojich milovaných. A stojí mu to vôbec za to?

Z anglického originálu Thief of Souls (Minotaur Books, an imprint of St. Martin’s
Publishing Group, USA 2021) preložil Matúš Kyčina.

Detaily o knihe

Názov: Zberač duší

Originálny názov: Thief of Souls

Objednávací kód NA205474

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kniha, ktorá prekvapila (Katarína Hajdúová, 25.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pohľad do zákulisia čínskej kriminálnej práce v tejto knihe je veľmi zaujímavý. Je to úplne iné prostredie a mentalita. Čína je krajina so silnou politickou orientáciou a to sa triezvym pohľadom tiahne celou knihou. Pridajme k tomu, že je to jedna z najpoverčivejších krajín na svete a máme natoľko zaujímavé a atraktívne prostredie, že nás vtiahne do deja a možno aj ovplyvní naše myšlienky a pohľad na svet ako taký. Sympatický vyšetrovateľ a zaujímavá zápletka uspokoja všetkých čitateľov klasických detektívok .... tentokrát na čínsky spôsob.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

V miestnosti je chladno a silno vonia kadidlom, no do sladkastej vône sa mieša aj iný pach. Tento prenikavý, nepríjemný chemický zápach vychádza z baňatých sklenených nádob, zoradených na oltári za ryžou a ovocím. Plávajú v nich beztvaré sivé kusy čohosi.
Uprostred miestnosti kľačí muž na kolenách. Pripravil si železný sud so žeravým uhlím, kôpku záhrobných bankoviek a obetné predmety z papiera vrátane miniatúrneho domu, oblečenia, šperkov a dokonca repliky automobilu BMW. Zapaľuje jeden predmet za druhým a hádže ich do suda so žeravým uhlím. Popritom odrieka modlitbu. Je to prísaha, vyhrážka a priznanie viny v jednom.
„Nech nerušene prejdeš do záhrobia. Slávnostne prisahám, že sa postarám o tvoje potreby a pohodlie na druhom svete. Z moci, ktorou vládnem nad tvojou nesmrteľnou dušou, ti prikazujem, aby si mi neškodila.“ Muž sa skloní a dotkne sa čelom podlahy. „Prosím, odpusť mi. Odpusť mi. Odpusť mi.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x