bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Hviezdy pre teba

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:216
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:51

Lepšia cena: 10,88 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,14 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,95 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Hviezdy pre teba

Volá ju Jednička a jeden pre druhého znamenajú všetko. Spájajú ich staré pesničky, neštandardná vášeň a zmysel pre humor. Keď sa práve nedoťahujú, Žela zachraňuje svet, tvorí umenie a chodí s kamarátmi na tajné výpravy. Partia svojských tínedžerov drží spolu v dobrom i zlom a v opustenom dome si vytvorila útočisko, kde to žije. Veria na druhé šance, nesmrteľnosť korytnačky a silu priateľstva. Hľadajú zmysel aj tam, kde už často nie je. Až kým nepohasnú hviezdy.Nový román jednej z najpredávanejších YA slovenských autoriek Mirky Varáčkovej zavedie čitateľov do sveta, kde aj čierne mačky nosia šťastie a staré, zdanlivo nepotrebné veci prebúdza fantázia k novému životu.

Detaily o knihe

Názov: Hviezdy pre teba

Objednávací kód NA635565

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Hviezdy (Veronika, 24.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
"Hej, pochopia. Keď uhynie posledné voľne žijúce zviera, keď sa nebudú mať kde počas dovolenky kúpať, lebo moria budú plné odpadu, keď..." Hviezdy pre teba od @miroslava.varackova ma v dobrom veľmi prekvapila. Podľa obálky knihy som si myslela, že pôjde o romantiku pre násťročných, ale v tejto útlej knižôčke sa toho skrývalo tak veľa krásnych myšlienok a autorka sa popri tom nenápadne dotkla čoraz viac aktuálnej témy ako je ekológia, ochrana životného prostredia a necitlivosť ľudí voči prírode, ktorá nám najmä v posledných dňoch ukazuje, že by sa ľudstvo nad sebou malo čo najskôr zamyslieť. No nie je to kniha zameraná len na vzťah k prírode, ale aj vzťahy rodinné, priateľské, či začínajúce lásky. Je pre mňa obdivuhodné, ako autorka zakomponovala toľko tém a postáv bez toho, aby to bolo plytké a čitateľ sa stihol vžiť a precítiť to, čo zažívajú postavy. Hlavná hrdinka Žela (ozaj nápadité meno) bola skvelá. Tak svojská a vyspelá na svoj vek, s krásnou dušou, ktorá myslí na prírodu, deduška, či priateľov. No na druhej strane teenegerka, ktorá rada rebeluje a je ešte neokresané dieťa, ktoré rado sníva. Igor bol chlapec snov, ktorý ju skvelo dopĺňal a bol jej akýmsi protikladom. Knihovník, ktorý ma prehľad v dielach a snaží sa aj Želu priviesť k čítaniu a ukázať jej knihomoľský svet. To všetko popretkávané vtipom a zároveň ťažkými témami, s ktorými sa aj mladí ľudia musia častokrát popasovať. Konkrétne to tu nebudem rozoberať, aby ste neprišli o "prekvapenia", ale rozhodne po tejto knihe odporúčam siahnuť. Je jednoducho písaná, obohatíte sa o skvelé myšlienky, nad ktorými sa snáď zamyslíte a vrátite sa späť, do teenegerských čias a koniec koncov, podporíte domácu tvorbu.

Pre všetkých :) (Klaudia Čechová, 12.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Posledná kniha z pera talentovanej slovenskej spisovateľky. Autorka opäť zabrdla do vážnej témy a zvládla to výborne! Kniha ma naozaj bavila, čítalo sa to rýchlo, bolo to svieže, vtipné, romantické, silné a dokonca som musela potláčať veľkú hrču v hrdle.. Žela, hrdinka príbehu - nedalo sa ju nemilovať!!! Úžasné dievča s neskutočným dobrým srdcom, bola vtipná, veľmi rozumná a skrývala v sebe extrémnu lásku a silu! Ich konverzáciu s dedušom som milovala! Trhalo mi kútikmi ako si oni dvaja bačovali, ako sa doťahovali, ako spolu zvládali každú nástrahu života a nevzdala sa ani keď bola na pokraji síl psychických či fyzických.. Do jej života sa dostáva Igor ktorý si ju pomaličky získava, no je Žela pripravená na niečo viac? Musí sa predsa postarať o domácnosť, o deduša, učiť sa.. V príbehu sa stretávame aj s kamarátmi ktorý príbeh dokonale dotvárajú a dávajú čitateľovi aj pridanú hodnotu. Spomína sa tam ekológia,vplyv sociálnych sietí a na to aké je dôležité pocítiť rodičovskú lásku … Každého osobný príbeh má niečo do seba, no ten Dominikov ma zasiahol viac ako sa zdalo- spätne si prehrávam čo sa stalo a tak veľmi by som chcela skočiť do knihy a pomôcť! Autorka túto pasáž zvládla výborne, strany boli nabité emóciami ktoré zanechajú stopu… Ak by mala kniha ešte o 100 strán navyše, vôbec by som sa nenahnevala - chcela by som vedieť viac! Viac o dedušovi, rodičoch a hlavne o kurati! :D Na záver hodnotím knihu veľmi veľmi pozitívne!!! Krásna kniha nabitá emóciami všehochuti, odporúčam všetkým vekovým kategóriám, pretože každý si v tej knihe nájde svoje….

Hviezdy pre teba (Nikol, 24.11.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
*Hviezdy pre teba* som neprečítala v rekordnom čase, ale druhom rekordnom čase. Moja prvá kniha (určite NIE posledná) od autorky, ktorá vpísala do kníhy všetky možné emócie. Želu som mala rada, sama sebou a to už v takom mladom veku. Obdivovala som zanietenost ich partie. Pred učiteľom skláňam klobúk, Pán pedagóg. Dominik... Pri nom som myslela na "VŠETKÝCH Dominikov", buďte silní, vždy je tu niekto kto vás má rád a kto vás potrebuje! Veľmi aktuálne témy. Zaradila by som knihu ako povinné čítanie, či odporúčanú literatúru. Ďakujem za perfektne napísanú knihu.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x