bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zradný príliv

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:288
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:51

Lepšia cena: 8,69 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 8,89 € (vrátane DPH)
Bežná cena:10,34 €
Ušetríte: 1,45 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,95 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zradný príliv

Pokojné pobrežné mestečko Evelyn Bay v Tasmánii zažilo v minulosti obrovskú tragédiu, ktorá natrvalo poznamenala život mnohých obyvateľov. Pred dvanástimi rokmi zahynuli na mori v ničivej búrke dvaja muži a zároveň záhadne zmizlo mladé dievča.
Teraz sa po mnohých rokoch vracia do rodného mestečka tridsaťročný Kieran s priateľkou Miou a malou dcérkou. Práve Kieran nesie v očiach všetkých najväčší podiel viny na dávnej tragédii, s ktorou sa ešte stále poriadne nevyrovnal. Jeho prítomnosť vyvoláva nevôľu obyvateľov a dokonca aj starí priatelia sa k nemu správajú odmerane.
Na druhý deň po jeho príchode sa objaví na pláži mŕtve telo mladej ženy. Vražda študentky naštrbí pocit bezpečia prímorského mestečka a vytiahne na povrch pochované tajomstvá, lži, vinu, krivdu a smútok, čo zanechala veľká búrka, ktorá dodnes traumatizuje mnohých obyvateľov.
Jane Harperová v inteligentnom psychologickom trileri dokonale prepája atmosféru a stupňujúce sa napätie v mestečku s búrlivou silou oceánu. Podozrenia, domnienky a prejavy nevraživosti v úzkej komunite ľudí, ktorí sa veľmi dobre poznajú, dokážu eskalovať a podobne ako prírodné živly napáchať nenávratné škody.

Detaily o knihe

Názov: Zradný príliv

Objednávací kód NA635562

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Minulosť ťa dobehne... (Tatiana, 20.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Jane Harperová sa s príbehom a aj čitateľom dokázala pekne vyhrať. Do tohto trilerového vývaru pridala nielen klasickú zmes zeleniny a korenín. Pridala aj figy pre oživenie chuty a zázvor a ligurček pre ozvláštnenie a napumpovanie chuťových pohárikov. Zmetie vás z cesty a upriami pozornosť na niečo, čo budete považovať za jasný signál, no nakoniec budete vedľa ako tá jedľa. Taste teda papieriky, diáriky, baterky, lupy, magnetické či korkové tabule, špendlíky a červené špagátiky a skúste prísť na to, čo sa vlastne stalo, prečo, kedy a čo s tým má minulosť. Ja som stroskotala a kariéru vyšetrovateľa nateraz uvádzam do kryospánku a idem sa hanbiť do kúta. Knihu hodnotím na 4,5/5*. Páčila sa mi omnoho viac než autorkina prvá kniha, štýl bol znesiteľnejší, "s ľahším zadkom" a konečne nebazírovala na siahodlhých dialogóch, čím príbeh vyšperkovala a dala mu viac šťavy i záživnosti.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x