bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Snívať znova

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Séria:Znova
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:368
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Snívať znova

Prišla by o všetky ilúzie. Nebyť jeho.

Nádejnej mladej herečke Jude Livingstonovej sa v Los Angeles zrútia všetky sny, a tak utečie k svojmu bratovi do pokojného mestečka Woodshill, aby sa znovu postavila na vlastné nohy. Je bez práce, bez peňazí a sama. Rodičia o jej zlyhaní netušia. Žijú v presvedčení, že ich dcéra si plní sny v Hollywoode. U brata ju však čaká nepríjemné prekvapenie. V dome býva aj jeho kamarát Blake, chlapec, ktorému Jude kedysi zlomila srdce. Blake jej dá hneď na začiatku jasne najavo, že s ňou už nechce mať nič spoločné a má sa držať od neho aj jeho priateľov čo najďalej. Jude sa snaží želanie rešpektovať, veď potrebuje strechu nad hlavou, ale každým dňom je to čoraz ťažšie. Vzájomná príťažlivosť sa totiž nedá len tak oklamať.

Z nemeckého originálu Dream Again (LYX, Germany 2017) preložila Martina Šturcelová.

Detaily o knihe

Názov: Snívať znova

Originálny názov: Dream Again

Objednávací kód NA205453

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Príjemná oddychovka (Adela, 30.11.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Sny sú v našom živote veľmi dôležité. Nasmerujú nás tým správnym smerom a dávajú nám často dôvod prekonávať svoje hranice. Nútia nás kráčať v pred, aj keď to nie vždy býva jednoduché. Občas nastanú chvíle, keď sa naše sny zmenia alebo roztrieštia na malé kúsky. Sú aj také, čo sa dajú znovu zlepiť. Treba na to odvahu, tvrdú prácu a odhodlanie. Preto sa nikdy nevzdávajte svojich snov. Sny sú predsa mocné a dokážu nám od základov zmeniť život. Nezáleží na tom či ste mladý, či starý, žite si svoje sny. O tomto je aj príbeh Snívať znova, ktorý vám priblíži sny a túžby dvoch mladých ľudí, ktorí to aj napriek rôznym prekážkam nevzdali. Jude odmalička snívala o tom, že bude herečkou. Jej sny sa v L A rozsypú ako domček z karát. Utečie odtiaľ a útočisko nájde u svojho brata v pokojnom mestečku Woodshill, kde chce začať odznova. Rodičia o jej zlyhaní netušia. Myslia si, že si plní sny za veľkou mlákou. U brata ju čaká nemilé prekvapenie, v dome s ním žije aj jeho kamarát Blake a zároveň jej bývalý, ktorému zlomila srdce. Ich stretnutie po rokoch nedopadne najlepšie. Blake ju nenávidí a ona sa snaží mu čo najviac vyhýbať. Dokážu sa preniesť cez minulosť? A nájsť si opäť k sebe cestu? Blake bol v predošlej časti úplne zlatíčko a už v predchádzajúcej časti sme sa dozvedeli, že mu Jude zlomila srdce. Dokonca v prvej časti sa škaredo zranil. A ja som sa s veľkým očakávaním pustila do jeho príbehu. Už úvodné strany nám ukázali, že ešte nespracoval minulosť, k tomu sa pridalo zranenie a ohrozilo to jeho kariéru. Nesprával sa práve najlepšie, čomu som z jednej strany rozumela, na druhej som ho mala chuť vyfackať. Bol nevyspytateľný a ja som bola ako na ihlách, pretože som nevedela, čo mám očakávať. I napriek tomu som si ho obľúbila. Bol neuveriteľný basketbalista. So spoluhráčmi sa často doťahovali, zároveň sa vedeli podržať Jude bola dušou a srdcom herečka. Najskôr som z nej bola zmätená. Mala okolo seba veľa tajomstiev, ktoré som zároveň túžila odhaliť. Ako som ju postupne spoznávala, tak mi jej bolo ľúto. Prešla si niečim, s čím sa nedokázala zdôveriť nikomu. Aj keď som ju v duchu k tomu nabádala. Chápala som, že mala strach a bála sa, že sklame svojích blízkych. Dokonca ju trápila chyba z minulosti. Nakoniec si ma získala. Mala úžasných rodičov. Romantická linka bola ako na horskej dráhe. Páčilo sa mi, ako sme sa pomocou pár kapitol do minulosti dozvedeli, ako vznikol vzťah medzi Blakom a Jude. Iskrilo to medzi nimi od začiatku. Len sa museli naučiť opäť spolu komunikovať a dôverovať si. Obaja verili v sny toho druhého. Stretneme tu postavy aj z predošlých častí. Scott a Everly boli super. Snívať znovu bola príjemná oddychovka z vysokoškolského prostredia, ktorá neurazí, ani nenadchne. Čakala som viac. Ďakujem vydavateľstvu za knihu.

Výborné ukončenie päťdielnej série (Dominik, 20.1.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Titul Snívať znova je výborným ukončením pútavej série pre (nielen) mladých čitateľov. Okrem toho, že poskytuje pohľad na príbehy ďalšej dvojice postáv, čitateľov nabáda k tomu, aby sa nevzdávali svojich snov, aby bojovali, hoci majú pocit, že je všetko stratené, a zároveň aby nezabúdali na svojich blízkych, ktorí ich vedia podporiť a dodať im chýbajúcu odvahu. Ako to už býva v dielach Mony Kastenovej zvykom, Jude a Blakovi nechýba hĺbka, a aj napriek desiatkam zvyšných postáv, s ktorými sme sa stretli v predošlých častiach, ich dokázala dostatočne odlíšiť od ostatných. Považujem to za veľmi dôležitý aspekt príbehu, ktorý zároveň predurčuje kvalitu celej série. S odstupom času, po prečítaní všetkých kníh, môžem povedať, že sa autorke podarila na výbornú.

Snívať znova (Val, 7.12.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Záverečná kniha 5 dielnej série je podľa mnohých čitateliek najlepšia. Podľa mňa nie, ale rozhodne je lepšia ako príbeh Everly a Nolana v knihe Dúfať znova. V Snívať sú hlavnými postavami basketbalista Blake, ktorý sa mihol už v predchádzajúcich častiach, najmä v predošlej knihe. Tam som sa dozvedela, že má zlomené srdce. Kniha je rozprávaná len z pohľadu Jude. Presne tej Jude, ktorá Blakeovi zlomila srdce. Jej začínajúca herecká kariéra v LA bola pošramotená, zľakla sa a utiekla do malého mestečka k bratovi Ezrovi- Blakeov najlepší priateľ a spoluhráč. Tak, ako predošlé knihy, aj táto je typická Moniným perfektným štýlom písania. Jej príbehy sa čítajú samé, stránky odsýpajú, aj keď sa nič zásadné či dramatické nedeje, stále som mala nutkanie otočiť ďalšiu stranu, a to aj v prípade, že som tušila čo bude nasledovať. Nie každá situácia bola predvídateľná, ale bolo ich viac ako by som si ja,nabudená čitateľka mohla priať. Občas bol príbeh naťahovaný, občas sa postavy správali detinsky, robili si prieky, občas sa ale kupodivu zachovali rozumne, dospelo, dokázali si povedať to svoje, čo ich zožieralo, ťažilo. Keďže sa Blake a Jude poznali, autorka z retrospektívy opísala ako sa spoznali, ako spolu vyrastali, ako si uvedomili, že to, čo medzi sebou majú už nie je kamarátstvo, ale láska. Tiež dôvody, prečo sa rozišli a aj keď som naozaj, naozaj, naozaj dlho čakala odpoveď na otázku ČO SA STALO V LA?,obdobu toho som tipovala už na začiatku, takže žiadne wau! Ale! Kniha sa mi čítala ľahko, prahla som po každej novej strane a Jude som priala pevné nervy(niežeby bola bez chyby\viny) a šťastný koniec v každom ohľade. Ten šťastný koniec v knihe bol. Síce trošku divný, ale… no dobre, odpustené. Jediné, čo by som si priala navyše, je samostatný príbeh Ezru. Možno si na to autorka netrúfla, no brala by som aj krátku novelku.

Skvelá ako celá séria (Michaela Zamari, 30.11.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Blake bol vedľajšou postavou v príbehu Everly a Nolana, Dúfať znova, a už vtedy som si ho tak zamilovala, že som si želala jeho príbeh. Predstavte si tú obrovskú radosť, keď som zistila, že piate voľné pokračovanie je príbehom jeho a Jude. Sny sa plnia! Moje, aj tie ich. Akurát s tými ich to bolo trošku komplikovanejšie... Od tejto autorky zbožňujem všetky príbehy, ktoré sa dočkali prekladu do slovenčiny a už prvou z nich sa zaradila medzi tie čarodejníčky, pri ktorých dokonale zresetujem a oddýchnem si ako čitateľka, zároveň ma nakopne ako autorku. Jej pohodový a plynulý štýl písania je návykový, rovnako ako Blake. Teda, až na to, že spočiatku bol riadne zatrpknutý pako. V čom je tento príbeh iný ako ostatné? Jude nie je novou ženou v jeho živote. Majú spoločnú minulosť a autorka pútavo vykreslila, že stará láska nehrdzavie a keď je tou pravou, nájde si ďalšiu cestičku. Všetky strasti som prežívala s hlavnými hrdinami. Tú skľúčenosť, bolesť z rozpadnutia snov, frustráciu z prítomnosti jeden druhého, nádej, že by predsa len... Bolo to iné, no opäť skvelé, hlboké, vtipné, romantické. Vášeň bola v maličkostiach, priateľstvo vo veľkých gestách. Za mňa by séria pokojne mohla mať ďalšie voľné pokračovania, vrelo ju odporúčam!

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Sadla som si na roh postele a prehltla hrču v hrdle. „Všetko som si zavinila sama,“ začala som po chvíli. Hlas som mala chrapľavý a tichý, ale lepší som zo seba nedostala. „Blake ma nenávidí, a je to moja vina. Aj to, že už nedostávam nijaké roly. A predovšetkým to, že som rozhajdákala mamine a otcove peniaze.“ Zdvihla som hlavu k Ezrovi. Nespúšťal zo mňa oči.
Nadýchol sa. „Vieš, že ťa podržia, keď im všetko porozprávaš.“
„Lenže presne to nechcem,“ šepla som.
„Prečo?“ zamračil sa Ezra.
Pozbierala som odvahu. „Pamätáš sa, ako som vtedy dostala tú prvú väčšiu úlohu?“
Pomaly prikývol.
„Dodnes vidím, ako mame zažiarili oči a ako sa otec usmieval od ucha k uchu. V poslednom čase ma držal pri živote práve ten deň. Spomienka na ich hrdosť mi dodávala silu, keď som nevládala ďalej.“ Hlas sa mi triasol a utrela som si oči. „Keby som letela za nimi, všetko by som pokazila. Nechcem, aby vo mne videli neschopnú chuderu. Potrebujem sa sama znova postaviť na nohy, aby boli na mňa hrdí. Ako vtedy.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x