bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tri želania

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:280
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tri želania

LUCIA VRÁBLICOVÁ číta z knihy TRI ŽELANIA:

Občas hľadáme šťastie na nesprávnom mieste

Cher je po uši zaľúbená do nového šéfa. Je krásny ako obrázok, múdry a zábavný, no vôbec si ju nevšíma. Ak, tak iba vtedy, keď mu treba uvariť kávu. Ako mu dokáže, že je preňho tá pravá? Sarah túži po dieťati s mužom, ktorého miluje. David je však ženatý. Existuje aspoň nádej, že manželku opustí? Deb by sa mala tešiť na svadbu s milovaným snúbencom Markom, ale jej svokra chce mať všetko pod kontrolou. Zmení sa Debin vysnívaný deň na nočnú moru?

V jeden letný večer si tri kamarátky dajú pár pohárov vína, nájdu na Debinej poličke starú knihu a v opitosti z nej odrecitujú zaklínadlo. Ani na chvíľu pritom neveria, že by sa mohlo splniť. Veď je to iba zábava s rozhadzovaním sušených byliniek po záhrade. Alebo nie?

Z anglického originálu If Only (Bookouture, Great Britain 2021) preložila Martina Šturcelová.

Detaily o knihe

Názov: Tri želania

Originálny názov: If Only

Objednávací kód NA205445

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Tri želania (Zuzana Čahojová, 18.2.2024) Odpovedať

neoslovila ma
Cher, Deb a Sarah sú najlepšie kamarátky. Jedného dňa po pár pohároch vína vyslovia kúzlo, aj keď ani jedna neverí, že by sa naozaj mohlo splniť. Cher by chcela, aby si ju šarmantný manažér v práci všimol a pozval ju na rande. Sarah chce čo najskôr otehotnieť so svojim ženatým milencom a zabezpečiť si ho tak len pre seba. A Deb by zase túžila po kľudnej a malej svatbe bez zásah od svojej protivnej budúcej svokry. Môže byť staré zaklínadlo dostatočne silné, aby sa im ich želania splnili? Nebudem to naťahovať, táto kniha bola pre mňa sklamanie. Anotácia znela skvele a zápletka mala veľký potenciál. Všetky tri hlavné postavy mi však prišli naivné, nevýrazné a pre mňa povahovo nezaujímavé. Aj samotný dej bol nejaký mdlý, situácie aj dialógy boli dosť povrchné. Čo sa mi však páčilo, boli vtipné komentáre Cher, najmä ohľadom jej synovcov. Nechcem vás od čítania odrádzať. Ak hľadáte naozaj nenáročnú oddychovku, tak by vás kniha Tri želania mohla osloviť. Ja však aj od oddychovky čakám trochu viac a ak by som tento titul nikdy nečítala, ani by ma to nemrzelo. Predsalen som však bola zvedavá na koniec a za to, že som knihu vôbec dočítala, si zaslúži aspoň pár hviezdičiek.

fajn oddychovka s tromi príbehmi (Michaela Zamari, 18.8.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Inokedy by som knihu, ktorá neponúka jeden príbeh, ale rovno kombo troch príbehov, zrejme s úsmevom odignorovala, pretože s mojou roztrieštenou pozornosťou mávam problém užiť si príbeh, kde je priveľa postáv. Avšak anotácia ma zaujala natoľko, že som knihe dala šancu. A dokonca neľutujem. "Občas hľadáme šťastie na nesprávnom mieste." Kniha ponúka náhľad do života troch kamarátok - Cher, Sarah a Deb, ktoré už majú po krk "životnej nespravodlivosti" a na jednej dámskej jazde u Deb zo srandy vyslovia želania, ktoré im môžu zmeniť. Ak by teda čáry-máry zaklínadlá, ktoré sú ešte aj odfláknuto vyslovené, mohli byť reálne. Ako čitatelia tak sledujeme životy troch žien. Cher je po uši zbláznená do krásneho šéfa, ktorému je ukradnutá, no vidia to všetci, okrem nej. Sarah má po krk toho, že je druhým kolesom a v živote Davida iba milenkou. Chcela by ho pre seba, čo by znamenalo, že by sa vzdal dvojitého života a s tým aj rodinného života. Respektíve by si ho mohol založiť s ňou. A Deb už nezvláda panovačnú a šialenú bosorku v koži jej budúcej svokry. Nebudem klamať, boli pasáže, ktoré mi prišli slabšie, lebo deju nijako neprispievali a ja som bola zvedavá na to, ako to dopadne, no inak som si pri každej postave našla niečo, čo ma bavilo. Keby som dávala hviezdičky, dala by som 4/5. Prišlo mi to ako príjemná oddychovka, kde som síce občas krútila hlavou nad naivitou alebo hlúposťou postáv, inokedy som sa aj zasmiala, alebo pochválila nejakú myšlienku, či celkovú pointu - treba si dávať pozor na to, čo si želáme. Preto záver veľmi kvitujem a vyvrcholenie sa mi páčilo. Ak teda chcete vypnúť od vlastných problémov, určite po knihe siahnite. Ja som si najviac užila romantickú linku pri Deb, vy možno nájdete niečo iné, prečo knihu nepustíte, až kým ju nedočítate.

Tri nerozlučné priateľky - tri zaujímavé príbehy (Miroslava Novysedláková, 7.8.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Svieži príbeh o troch priateľkách Deb, Cher a Sarah, z ktorých každá rieši svoju osobnú dilemu sa číta veľmi ľahko a ani na chvíľu nenudí. Autorka postavila tento svieži príbeh na troch ústredných linkách každej postavy z tohto trojlístka a ich problémy podala veľmi zdarne – dynamicky, ale zároveň nezabudla na hĺbku a myšlienky – vnútorný posun postáv. Dialógy sú uveriteľné, neprehnané, nepatetické – reálne a ľudské. Akoby Deb, Cher a Sarah skutočne existovali a doslova vyskočili z papiera. Pri čítaní máte pocit že ste jednou z nich, vždy presne tou, ktorej príbeh bol práve v popredí. Príjemný oddychový príbeh pre ženy.

Oddychovka (jedna_zenska, 11.7.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Príbeh o troch kamarátkach, v ktorom sa striedajú pohľady všetkých troch žien. Cher, ktorá je zaľúbená do svojho šéfa, Sarah, ktorá je milenkou muža, s ktorým chce dieťa a Deb, ktorá sa chce vydať, ale má otravnú budúcu svokru. Celkom taká klasika zo života, čo poviete? Začiatok vo mne vzbudil taký neurčitý dojem, trošku nudný. Čakala som niečo dynamickejšie, vtipnejšie, niečo, čo vtiahne čitateľa hneď do deja, ale tak to sú len moje očakávania, ktoré neboli naplnené a tie vaše (alebo žiadne) byť môžu. Nápad so splnenými želaniami, ktoré nám majú ukázať, že to, čo si myslíme, že chceme, nás niekedy neurobí šťastnými, je veľmi pekný a hneď ma zaujal, no bohužiaľ, pri čítaní sa nedostavil ten stav, keď si môžete povedať “to je ono!”. Ale musím uznať, že autorka vymyslela pekné osudy postáv, vystavala ich životy a zápletky veľmi uveriteľne. No keďže jej najväčšou vášňou sú detektívky, je to z jej štýlu písania aj cítiť. Vo vydavateľstve Ikar v sérii krimirománov s vyšetrovateľkou Kim Stonovou jej vyšlo už sedem kníh. Ak máte chuť objaviť nejakú nenáročnú oddychovku, v ktorej sa rozoberajú obyčajné problémy, ktoré môže mať každá jedna z nás, kniha by sa vám mohla páčiť. Dajte jej šancu a skúste si spolu s Cher, Sarah a Deb niečo zaželať aj vy, uvidíme, či budete spokojní.

Nenáročná oddychovka (Kristína Rydlová, 7.7.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Tri želania je nenáročná oddychovka o troch najlepších kamarátkach, ktoré počas jednej babskej jazdy objavia v starej knihe zaklínadlo, ktorým sa dá privolať šťastie. Neveria, že by mohlo fungovať, ale za vyskúšanie nič nedajú. Cher je tajne zamilovaná do svojho šéfa, ktorý si ju však nevšíma. Celkom ma hnevalo, ako stále ospravedlňovala jeho arogantne správanie a radšej zhadzovala samú seba. Pritom mala po celý čas pri sebe skvelého muža, ktorý ju dokázal oceniť, podporoval ju, mal ju rád takú, aká bola. Sarah je zaľúbená do Davida, ktorý je však ženatý. Dúfa, že konečne dodrží sľub, ktorý jej už sľubuje niekoľko rokov, odíde od manželky a založia si spoločnú rodinu. Jej prianie sa splní, ale nič nie je tak, ako by si predstavovala. Bolo mi jej celkom ľúto, snažila sa zo všetkých síl, no vzťah potrebuje, aby sa snažili oba partneri... Deb mi bola najviac sympatická. Plánovala sa vydať za svoju vysokoškolskú lásku, ale radosť z blížiacej sa svadby jej kazila jej budúca svokra, ktorá potrebovala do všetkého kecať. Svokra mi fakt poriadne liezla na nervy, vždy, keď sa v príbehu objavila som mala chuť zahodiť knihu niekam poriadne ďaleko. Obdivujem Deb, že to dokázala tak dlho znášať, mne by nervy rupli už skôr. Páčilo sa mi ich kamarátstvo, vždy stáli pri sebe, pomáhali si, dokázali si povedať pravdu do očí, zažívali zábavu. Priznávam, že zo začiatku mi príbeh prišiel taký nemastný-neslaný, neskôr sa to zlepšilo a príbeh som si celkom užívala (hoci nemôžem povedať, že by som si z neho úplne sadla na zadok).

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť plus deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x