bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dieťa z Osvienčimu

Vydavateľ: Fortuna Libri (FORTUNA LIBRI, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:240
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:57

Lepšia cena: 15,04 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,39 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,90 €
Ušetríte: 2,51 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dieťa z Osvienčimu

Písal sa rok 1942 a Eva Adamiová nastúpila do vladu do Osvienčimu. Pre množstvo ľudí vo vagóne sa sotva mohla nadýchnuť a z dvojdňového státia na nohách bola úplne vyčerpaná. Jediné, na čo dokázala myslieť, bola nádej, že sa opäť stretne so svojím manželom Michalom, ktorého tam poslali o šesť mesiacov skôr.
V Osvienčime však nebolo po Michalovi ani chýru, ani slychu a na Evu namiesto radosti zo stretnutia doľahla tvrdá realita koncentračného tábora. Našťastie tam mala priateľku Sophiu, s ktorou sa delili nielen o spoločnú pričňu, ale aj o svoje sny – Eva túžila nájsť Michala a Sophia dozvedieť sa, čo sa stalo s jej synom Thomasom, ktorý zostal v Rakúsku. Sophii sa podarilo zistiť, kde je Michal, a dohodnúť jeho posledné stretnutie s Evou, hoci vedela, že za to bude musieť podpísať zmluvu s diablom...
Keď Eva zistila, že je tehotná, právom sa obávala, že tým ohrozuje tak svoj život, ako aj život svojho ešte nenarodeného dieťaťa. Priateľky si sľúbili, že nech sa stane čokoľ-vek, každá z nich urobí pre dieťa tej druhej aj to posledné. V snahe prežiť sa upínali na poslednú iskierku nádeje v tom neľudskom, nedôstojnom prostredí – na svoje deti, ktoré raz budú môcť vyrozprávať, čo ich matky skúsili.
Srdcervúci príbeh o prežití, v ktorom o živote a smrti neraz rozhodla náhoda a kde sa šťastie dalo nájsť aj v tých najtemnejších časoch.

Detaily o knihe

Názov: Dieťa z Osvienčimu

Objednávací kód NA635077

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Osvienčim (Veronika, 23.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zvyknete čítať knihy z obdobia 2.sv.vojny? Ja sa musím priznať, že aj napriek ťažkým osudom, ktoré sú v knihách spomenuté, uch čítam veľmi rada. Najradšej už v jesennom/zimnom počasí. Asi ich vtedy viem lepšie precítiť. Mňa táto temná časť našej histórie fascinuje, a preto po nich vždy rada siahnem. Úplne naj je, keď ide o skutočný príbeh a nie fikciu. V takom prípade si o postavách rada čo to dohľadám na nete a knihu zhmotním o niečo viac. Aj táto kniha patrí k tým, ktorým by sme mali venovať pozornosť. Je venovaná žene, ktorá bola tehotná v koncentračnom tábore. Viete si to predstaviť aká silná musí byť, aby napriek neľudským podmienkam porodila zdravé dieťa, ba čo viac. Aby ho donosila. A Eva tou ženou rozhodne bola. Ja si to nedokážem predstaviť a vtedy si vždy uvedomím, akí sme zhýčkaní komfortom, ktorý máme všade okolo. Autorke sa podarilo napísať dychberúci román nabitý emóciami, ktorý vás rozhodne nenechá chladnými. Upustite možno aj nejakú slzičku, ale čo vám môžem sľúbiť je to, že hrdinom budete držať tak silno prsty, aby sa z toho pekla dostali a žili život ako ľudia. Osud Evy a Sophie nespájal len Osvienčim, ale aj túžba prežiť a deti, ktoré ich hnali vpred a autorka to napísala tak živo, že som tŕpla s nimi každou stránkou. Eva a Sophie sú príkladom toho, že ak po niečom veľmi túžite, naberiete ohromnú silu, ktorá vám dopomôže k splneniu cieľa. A ešte viac, ak váš vieľ je ŽIŤ! Ak sa necháte zlákať románom plným rmóciami, silnými osudami, neľudskými podmienkami, láskou a vierou na lepší život, Dieťa z Osvienčimu je určite určená pre vás.

Odhodlanie a láska (Tatiana, 14.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nielen odhodlanie a láska či už partnerská alebo tá materinská sú nosnými prvkami tohto príbehu. Je tu krásne opísaná aj sila a hodnota priateľstva. Ale toho ozajstného a pravého priateľstva... Nie priateľstva naoko či takého profitujúceho a jednostranného... Sofia, ktorá bola vždy verne po boku Evy mnohokrát dokázala, že je priateľkou v pravom zmysle slova. Obe si kryli chrbát a chránili jedna druhú. Niekedy aj za cenu utrpenia a poníženia. Autorka príbeh zbytočne nehrotila, nesnažila sa ho narvať šokujúcimi stretnutiami či prepojeniami. Čo sa mi páčilo asi najviac bolo to, že vyzdvihla silu priateľstva a pomoci. Príbeh je svojim spôsobom tak trocha mozaikou a skladačkou viacerých reálnych príbehov, ktoré sa v minulosti odohrali. Grahamová teda vytvorila akýsi "univerzálny" príbeh, kde pekne poprepájala a spojila osudy viacerých žien do osudu jednej jedinej hlavnej hrdinky. A myslím, že spravila dobre. Tento príbeh považujem za jeden z najkrajších a najcitlivejších príbehov z tohto žánru i keď ide svojim spôsobom tak trochu o fikciu resp. mix viacerých skutočných príbehov namiešaných do jedného celistvého príbehu. Páčila sa mi aj romantická linka a autorkine citlivé poňatie príbehu bez "príkras". Knihu hodnotím na 4.5/5*.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x