bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Azaelov pád

Vydavateľ: VENUPRESS (VENUPRESS, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:336
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 03:02

Lepšia cena: 5,84 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 5,98 € (vrátane DPH)
Bežná cena:6,95 €
Ušetríte: 0,97 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,89 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Azaelov pád

PÄŤ SLOVENSKÝCH AUTORIEK, JEDEN NAPÍNAVÝ ROMANTICKÝ TRILER

Rosalie nikdy netúžila zachraňovať svet. Sebastian nikdy nechcel byť tajným agentom. Napriek tomu im osud obom rozdal iné karty.

Patologička Rosalie mala v živote iba jeden cieľ – pomáhať ľuďom z bezpečia svojho laboratória. Lenže keď prijme ponuku na utajený výskum, jej život sa otočí naruby. Podľa inštrukcií v obálke má nájsť tajomného architekta Sebastiana. Charizmatický muž jej však odhalí sprisahanie, na ktorom sa údajne podieľa aj ona.

Rosalie a Sebastian pomyselne stoja na opačných stranách brehu, no ťahá ich k sebe silná príťažlivosť. Ak chcú ochrániť nevinných a svoju rodinu, musia spojiť sily.

Môže Rosalie dôverovať neznámemu spojencovi? Smrtiaci Azael rozprestiera krídla. Preteky o čas sa začínajú…

Takýto projekt na Slovensku ešte nebol! Autorky Vladimíra Šebová, Ivica Ďuricová, Vanda Kys, Michaela Zamari a Baja Dolce sa spojili a striedavo písali tzv. autorskú štafetu. Príbeh nebol vopred naplánovaný, ovplyvňovali ho interaktívne indície od čitateľov. Takto unikátne vznikla kniha Azaelov pád.

Detaily o knihe

Názov: Azaelov pád

Objednávací kód NA634987

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Autorká štafeta (Štefánia Setéthová, 26.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižka je písaná veľmi pútavým spôsobom od samotného začiatku. Každá jedna z autoriek sa snažila udržať dej plynulím, čo viedlo k tomu, že skoro každá kapitola bola ukončená napätím, ktorá vo mne vyvolala potrebu čítať ďalej a ďalej. Čo mi nevadilo, pretože pri knihe som sa nenudila ani jednu sekundu. Veľké plus pre opis viacerých postáv, vďaka čomu môžeme lepšie spoznať nie len hlavných hrdinov, ale aj ostatné vedľajšie postavy a vnímať určité situácie z rôzneho uhla pohľadu. Vedľajších postáv bolo neúrekom, ale každý zapadol na svoje miesto. Celý dej bol strhujúci, miestami som mala zimomriavky po celom tele...až príliš sa to podobalo prítomnosti... Rosalie som si obľúbila hneď. Autorkám sa podarilo vytvoriť veľmi silný charakter, silnú, milujúcu, sympatickú postavu, ktorú nezastaví nikto a nič. Nenechá sa vyviesť z miery a k problémom pristupuje s rozumom. A Sebastian?... Svet potrebuje viac Sebastianov.. ale Agenta Seba, nie architekta!... prišiel mi viac sexi, aj keď zo začiatku mi bol nesympatický, neverila som mu. Ale potom....ma dostal. Bolo ale vidno, že každá autorka chce do deja vniesť to svoje. Veľa zvratov, veľa akcie. Ale nevadilo mi to. Knižka je tak perfektná ako je.

jedinečný slovenský autorský projekt (Andrea Vojtech, 7.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Na túto jedinečnú knihu som bola naozaj zvedavá a trochu som sa obávala výsledku. Predsa len je práca spisovateľa skôr sólovka, keď tu sa zrazu spojil celý orchester. No objektívne musím povedať, že aj napriek mojim obavám a neveľkým očakávaniam to nedopadlo vôbec zle. Od štyroch autoriek z tejto pätice som prečítala minimálne po jednej knihe, takže ich odlišný štýl som rozpoznávala a bolo vskutku zaujímavé sledovať ich rozličnosť, kedy sa každá snažila priniesť do príbehu to svoje, čo knihe pridávalo na rozmanitosti a hĺbke. Kvalita jednotlivých kapitol bola výrazne ovplyvnená jednak tým, či ju písali autorky samostatne alebo sa spojili viaceré a kapitolu vyšperkovali spoločnými silami. Zároveň sa kvalita značne zlepšovala plynutím knihy, kedy sa buď autorky postupne naladili na rovnaký tón knihy alebo tam zohrala hlavnú rolu najmä tá spoločná tvorba jednotlivých kapitol. Každopádne sa počiatočná ťažkopádnoť postupne vytratila a kniha gradovala nielen obsahovo ale aj formálne. Len ťažko si viem predstaviť, ako takáto rozsiahla spolupráca dokáže bezproblémovo fungovať, no autorkám sa podarilo dosiahnuť ucelený príbeh bez odchýlok či nedokončených dejových línií. Z pohľadu deja by sa len ťažko dalo uhádnuť, že nejde o dielo jedného autora. Avšak to isté sa, bohužiaľ, nedá povedať o nevyrovnanej dynamike vzťahu Sebastiana a Rosalie. Počas čítania ma najviac rušilo kolísanie v proxemike hlavných postáv v závislosti od spisovateľky (k sebe - od seba - k sebe a tak stále dokola). Myslím, že tento jedinečný projekt si zaslúži vašu pozornosť a čas. Je naozaj zaujímavé sledovať, ako sa autorky popasovali so vzájomnou odlišnosťou a dokázali priniesť príbeh, ktorý je nielen romantický, ale aj napínavý a opiera sa o aktuálne témy a medicínske či IT pokroky. Svojím širokým spektrom má potenciál zaujať čitateľov s rozličnými očakávaniami a myslím, že mnohí si prídu na svoje.

Príjemné prekvapenie (Alena Bartošová, 5.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tvorbu niektorých autoriek som čítala už pred touto knihou a bola som veľmi zvedavá, čo prinesie ich "spojenie". Výsledok ma veľmi príjemne prekvapil - kniha sa dobre číta, dej je dynamický a niektoré situácie nepredvídateľné. Tiež pochvala za krásnu obálku. Ak bude pokračovanie, určite si ho s radosťou prečítam.

5 slovenských autoriek (Silvia, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Azaelov pád je kniha, ktorú napísalo 5 autoriek a je úžasná. Príbeh som zhltla za chvíľu. Situácia, ktorá pripomínala tú našu sa veľmi dobre čítala a klobúk dole pred všetkými babami, ktoré ju napísali a pevne verím, že sa dočkáme aj pokračovania.

Jedinečný projekt (Monineknihy, 28.7.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
Azaelov pád je jedinečný knižný projekt piatich slovenských autoriek, ktorý pôvodne vychádzal na Wattpade ako autorská štafeta. Na Slovensku sme podobný projekt ešte nemali a preto ma veľmi potešilo, že vyšiel aj knižne (pre nás, ktorým sa na Wattpade čítať nechce) a navyše v takom krásnom šate. V tejto napínavej knihe ledva stihnete obracať stránky. Je totiž plná akcie, emócií, dramatických zvratov, tajomstiev, erotiky a romantiky. Jednoducho sa v nej neustále niečo deje. Príbeh okrem hromady zvratov a akcie obsahuje aj poriadnu dávku humoru a sarkazmu a z textu je cítiť, že si jeho písanie autorky užívali. Postavy sú vierohodne vykreslené a tým nemyslím, že sú bezchybné a že si ich okamžite zamilujete. Pretože vás budú vytáčať, občas nad ich konaním prevrátite očami a nie vždy s nimi budete súhlasiť či súcitiť, no o to viac si ich zapamätáte, o to viac sa vám zapíšu do srdca. Dej sa točí okolo Rosalie a Sebastiana, ktorí riešia nepredstaviteľnú (no predsa hrozivo aktuálnu) situáciu ako vystrihnutú z akčných filmov a ktorých osud skúšal viac, ako by sa patrilo. Napriek tomu, že každá autorka má trochu iný štýl písania, všimnete si to iba pri prvých kapitolách, neskôr sa perfektne zladili :). Je to ideálne čítanie pre všetkých fanúšikov tejto pätice autoriek a milovníkov romantických trilerov. Azaelov pád má z každej autorky to svoje, každá do príbehu vložila niečo, čo je typické iba pre ňu a aj vďaka tomu je príbeh taký jedinečný.

Azaelov pád (Valéria Lauková, 27.7.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja som na WP začala autorskú štafetu(spôsob, akým tento príbeh vznikol) čítať,ale táto platforma je pre mňa horšia ako španielska dedina. Po cca 9 kapitolách som to vzdala. Či to je dobre alebo nie,neviem...ale malo to tak byť! Túto knihu som si užila od začiatku po koniec. Je nadupaná akciou, emóciami, zápletkami. Zo začiatku v pár kapitolách boli detailné opisy prostredia,nie rušivé. Ja mám však radšej, keď je dej svižný,ako tomu bolo v Azaelovi. Obrovským plusom je striedanie uhlov pohľadu,a to nie len hlavných hrdinov,Rosalie a Sebastiana,ale aj niektorých vedľajších postáv. Taktiež bola skvele vystavaná apokalypsa,do ktorej sa ľudstvo rútilo (toto je vynikajúci tip na čítanie pre všetkých konšpirátorov- Škoda, že im stačia články na FB). Zvratov a postáv bolo veľa,ale o to rýchlejšie mizli stránky pod rukami,dej ma posúval vpred neuveriteľnou rýchlosťou. Záporákov znenávidíte a neexistuje,aby ste si Rosie a Seba nezamilovali. Spomínala som už, že napriek rôznym štýlom autoriek,bol príbeh krásne zjednotený?Asi vás moje hodnotenie neprekvapií

Lepšia ako zahraničné knihy (Laura, 21.7.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Päť skvelých autoriek, jeden bestseller. V roku 2019 som zaregistrovala Autorskú štafetu a plánovala som ju čítať, no napokon som sa k tomu dostala až v takto knižnej podobe a som za to veľmi rada. Na knihe sa podieľalo päť rôznych spisovateliek ale podľa môjho názoru sa to na kvalite príbehu nepoznačilo. Rozdiely medzi ich štýlom písania a vyjadrovania sa sú minimálne a vôbec nepôsobia rušivo. Dej knihy mi až priveľmi pripomínal terajšiu situáciu na svete. Až na zopár detailov to bola veľmi realistická kniha. Šíriaca sa pandémia, hľadanie lieku, politická situácia. Kiežby sa to aj v realite vyriešilo tak rýchlo, ako v ich knihe. Postavy v knihe boli milé, jednoduché a obyčajné. Páčilo sa mi, ako sa vyvíjal vzťah medzi Rosie a Sebom. Rovnako sa mi páčilo, že aj záporné postavy boli "dobré" a necítila som pri čítaní potrebu pozabíjať ich tak, ako to bolo v nektorých príbehoch. Všetky postavy sa vzájomne dopĺňali. Rovnako, ako príbeh, chválim aj obálku, ktorá už na prvý pohľad upúta čitateľa a istotne ju neprehliadnete v žiadnom z kníhkupectiev.

Azaelov pád (books.collection, 19.7.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď ma oslovilo vydavateľstvo Venupress s ich novinkou, vôbec som neváhala. Vedela som, že toto si rozhodne chcem prečítať. Také zvučné mená, ktoré sa vynímajú na obálke, to nie je len tak! Do knihy som išla "naslepo". Len málo som o príbehu vedela, chcela som sa nechať prekvapiť a tak sa aj stalo. Príbeh celého ľudstva a svetovej pandémie a ich hrdinov Rosalie a Sebastiana. Iba oni môžu zvrátiť nezvrátiteľné. Je to ale možné a reálne? Čo keď práve oni sa podieľali na výrobe tohto vírusu? Veľmi sa mi páči, ako vydavateľstvo s nami komunikuje. Na to, že je na "scéne" nejaký ten rok, správa sa omnoho priateľskejšie a váži si svojich recenzentov. Okrem toho nás takmer vždy poteší nejakým darčekom, motivovaným príbehom. Tiež je vidieť, že si dá záležať na svojich knihách. Konkrétne pri tejto vidíme nádhernú obálku, krásne vnútro. Čo ma však najviac potešilo (možno to bude znieť divne), ale to sú mená autoriek nad kapitolami. Čiže vieme, kto danú kapitolu napísal. Také detaily, čo potešia. Za mňa super!!! Skvelý príbeh, skvelé všetko.
Všetky komentáre (8)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x