bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tajomný les

Vydavateľ: Stonožka (IKAR, a.s.)
Séria:Tajomná príroda
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:32
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:55

Lepšia cena: 8,32 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 8,51 € (vrátane DPH)
Bežná cena:9,90 €
Ušetríte: 1,39 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tajomný les

Vstúp do čarovného lesa a spoznaj jeho obyvateľov!

Na okraji rozľahlého lesa sa brieždi. Pomedzi košaté stromy presvitá slnko, začína sa nový deň. Zvieratká sa zobudili, veď treba preskúmať všetko navôkol! Srnky chrúmu šťavnatú trávu, líšťatá sa medzi sebou roztopašne klbčia a včely usilovne nosia peľ do úľa. Ani bobry nezaháľajú, hrádza sa sama nepostaví! A ktože sa skrýva v kríkoch za dubom? Odhalíš tajomstvá lesa, skôr než sa zotmie?

Nádherne ilustrovaný sprievodca priblíži každodenný život zvieratiek z lesa a očarí menších i väčších čitateľov.

Známa nemecká ilustrátorka Sandra Dieckmann prináša utešené a citlivé príbehy pre deti. V edícii Stonožka jej vyšla aj obrázková kniha Čakanie na Vlka.

Pre čitateľov od 4 rokov

Z anglického originálu preložila Marta Hlušíková.

Detaily o knihe

Názov: Tajomný les

Originálny názov: The Secret Forest

Objednávací kód NA205412

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Tajomný les (Val, 14.2.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Aj keď sa kniha nazýva Tajomný les, v jednotlivých príbehoch ide hlavne o samotné zvieratká žijúce v ich prirodzenom prostredí. Bohaté a krásne ilustrácie dokážu aj malým deťom predstaviť rodiny zvieratiek a ich bežný život. Každá dvojstrana sa venuje inému živočíchovi, prípadne jeho "susedom". Textu je poriedko, ale vystihuje ilustrácie na stránkách. Pre rozvoj detskej pozornosti máme na každej stránke otázku a samozrejme, detská všímavosť sa prejaví ihneď. Teda aspoň u nás. Pauli odpovedala aj na tie otázky, ktoré si položila sama. Týkali sa zvieratiek na obrázku. Rátala, opisovala- vytvárala si vlastný príbeh…. V závere autorka vytvorila priestor na bližšie spoznanie hlavných aktérov knihy- rôzne druhy obyvateľov lesa a ich dĺžku života, spoločenstvo,v ktorom sa v prírode bežne vyskytujú, veľkosť svorky, dĺžka života a iné zaujímavosti. Knižka je určená pre detičky od 4 rokov a podnadpis ILUSTROVANÝ SPRIEVODCA PRE NAJMENŠÍCH MILOVNÍKOV PRÍRODY by nemohol byť trefnejší.

Spomienka na detstvo (Dominik, 31.12.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kto by si nepamätal čítanie ilustrovaných knižiek na dobrú noc? Detstvo by bez obrázkových knižiek nebolo detstvom – preto som sa po dvadsiatich rokoch rozhodol do tohto sveta na malú chvíľu vrátiť. A poviem vám, ani trochu to neľutujem. Nemecká autorka Sandra Dieckmann knižku o zvieratách z tajomného lesa nielen napísala, ale ju aj krásne ilustrovala. Deti sprevádza zákutiami lesa, a to od východu slnka až do momentu, keď padne noc. Má pre ne navyše prichystané viaceré úlohy, do ktorých výborne zapája aj tie najmenšie deti. Knižka je vytlačená na kvalitnom hrubom papieri a v spojení s textom bohatým na informácie vytvára doslova umelecký celok, ktorý poteší nielen deti, ale aj rodičov. Poskytuje totiž priestor na čas strávený v kruhu rodiny, ktorý – ako vidíme v posledných mesiacoch – je ten najdôležitejší. Ak teda chcete potešiť svojho malého drobca, táto knižka s pôvabnými ilustráciami mu dozaista vyčarí na tvári úsmev.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x