bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Umelkyňa s henou

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:304
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:00

Lepšia cena: 9,23 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 9,45 € (vrátane DPH)
Bežná cena:10,99 €
Ušetríte: 1,54 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,95 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Umelkyňa s henou

Sedemnásťročná Lakšmí unikne z dohodnutého manželstva plného násilia, opustí rodnú dedinu a sama sa vydá do ružového mesta Džajpur, kde sa venuje maľovaniu henou. Stane sa vyhľadávanou umelkyňou i dôverníčkou bohatých žien z vyššej spoločnosti. Zverujú sa jej s rôznymi tajomstvami, ale ona si tie svoje prezieravo stráži.
Lakšmí, povestná svojimi jedinečnými kresbami a múdrymi radami, tvrdo pracuje, aby si splnila sen a dosiahla nezávislosť. Vyhýba sa neprajníckym klebetám, ktoré by jej mohli zničiť dobrú povesť a kariéru. Jedného dňa však nečakane znova stojí tvárou v tvár manželovi – po dlhých rokoch ju vyhľadal spolu s jej temperamentnou mladšou sestrou, o ktorej Lakšmí nič netušila. Jej starostlivo vybudovaný život sa ocitne v ohrození, ale Lakšmí sa nevzdáva. Začne väčšmi využívať svoje liečiteľské schopnosti a dávať nádej tým, ktorí to potrebujú.
Román Umelkyňa s henou podmanivým spôsobom približuje vytrvalú snahu ženy žiť slobodný a naplnený život v spoločnosti, kde na seba ustavične narážajú tradície a potreba modernizácie. Súčasne umožňuje čitateľovi vrátiť sa do 50-tych rokov minulého storočia a ponoriť sa do exotického, čarovného sveta Indie plného rôznorodých chutí, vôní a farieb, ktorý však vie byť aj mimoriadne krutý a nemilosrdný.

Detaily o knihe

Názov: Umelkyňa s henou

Objednávací kód NA634808

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Teším sa na pokračovanie (Tatiana, 20.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vydanie tejto knihy nemohlo mať lepšie načasovanie. Dokonale sa hodí na také to pohodové letné čítanie k moru, bazéniku, balkónu, záhradke či ako v mojom prípade k skromnejšiemu posedeniu pri nonstop zapnutom ventilátore a zásobe zmrzliny. Bola to taká vyvážená letná dávka čítanie - na oddych i na zamyslenie. Prenesiete sa do úplne iného sveta, inej kultúry a možno si v duchu poviete, aké máme my ženy šťastie, že máme pri výbere manžela voľnú ruku, aj keď občas, povedzme si na rovinu, je to s chlapmi hotový kríž i keď si ho vlastne vyberiete vy sama. Takže som v konečnom dôsledku rada, že som sa do tejto krajiny a jej zvykov mohla ponoriť iba takto, prostredníctvom knižného príbehu. Obdivujem, ak sa reálne naozaj v Indii objavili ženy ako Lakšmí... Majú môj úprimný obdiv za odvahu a bojovnosť. Knihu hodnotím jednoznačne na 5/5*. Najočakávanejšia kniha minulého leta mi ani za mak nesklamala a už teraz sa teším na jej pokračovanie.

Silný príbeh (Monika Karolová, 7.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prostredníctvom Lakšmí nahliadnete do sveta, kde stále funguje systém kást, kde má každý vopred určené svoje miesto a vie, komu musí za každých okolností držať stranu, kde je normálne, že manželstvá svojím deťom dohadujú rodičia, veď oni predsa najlepšie vedia, kto je pre ich synáčika alebo dcérenku tá najlepšia partia. Čo tam po citoch, či po láske. No keďže Indovia si nežijú svoje životy vo vákuu, mnohí cestujú, vzdelávajú sa v zahraničí, taj aj tu je už cítiť západné vetry, aj tu už tradície narážajú na vlnu moderného zmýšľania a života. Jedni sú proti, iní čerstvý vánok s radosťou vítajú ... . Nechajte sa opantať vôňami a chuťami Orientu pri tejto knihe, neoľutujete.

Lakšmí (Ivana Ignačáková, 21.10.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ponúka čitateľovi možnosť oboznámiť sa s kultúrou ďalekej Indie, ktorá si ctí svoje staré zaužívané tradície, no zároveň badať aj vplyv západu. Príbeh Lakšmí je plný obetovania, ale aj vzdoru, lásky, zodpovednosti, húževnatosti, intríg, zrady, odpustenia, nádeje,... Priznám sa, keď som knihu začala čítať, cítila som sa trocha stratene v spleti indických pomenovaní a mien osôb (hoci na začiatku knihy sú krásne vypísané všetky postavy a na konci knihy je slovník - toto sa mi veľmi páčilo), ALE po pár stranách vás príbeh natoľko vtiahne do deja, že nebude chcieť knihu odložiť! Naozaj nepreháňam! V tejto knihe zažijete toľko druhov emócií, že vám inú netreba :)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x