bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Som Baťa, dokážem to!

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:464
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Lepšia cena: 15,88 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 16,25 € (vrátane DPH)
Bežná cena:18,90 €
Ušetríte: 2,65 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 13,20 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Som Baťa, dokážem to!

Viac o tejto knihe aj v podcaste Knižný kompas. Vypočujte si rozhovor:

KAMIL MIKULČÍK číta z knihy SOM BAŤA, DOKÁŽEM TO!:

Po motivačnom románe Prebijem sa! Štefánik prináša Jozef Banáš príbeh najúspešnejšieho česko-slovenského a jedného z najúspešnejších svetových podnikateľov – Tomáša Baťu zakladateľa. Keď mu na základnej škole učiteľ ponúkol namiesto nedostatočnej dostatočnú, ak zreálni slohovú prácu s témou Môj sen, Tomáš odmietol: „Vy si nechajte svoju dostatočnú a ja si nechám svoj sen.“

Vyjadril ho jedinou vetou: „Raz budem obúvať celý svet.“ O štyridsať rokov ten svet už obúval.
Ako to dokázal? Ako začal, vytrval a zvíťazil? Hlbokou vierou vo svoj cieľ, v seba samého, vo svoju vôľu a odvahu. Slovo bolo preňho predohrou činu, nekupoval mozgy a ruky ľudí, ale získaval si ich srdcia, namiesto rečí šiel osobným príkladom. Desatoro bolo preňho základným životným a podnikateľským princípom.

Podnikateľ Martin Cirbus o románe hovorí: „S touto knihou nemôžete byť neúspešný. Prečítal som veľa motivačných románov, ale tento je najlepší. Prečo? Lebo u Banáša rovnako ako u Baťu platí: Pre nás je dobré len to najlepšie!

Detaily o knihe

Názov: Som Baťa, dokážem to!

Objednávací kód NA205409

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelá kniha (Tereza, 23.8.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vsetky Banasove knihy su skvele.. ale tato patri medzi najvydarenejsie. Nielen uzasny pribeh, v ktorom sa dozviete veci, co nie su vseobecne o Batovi zname, ale aj jeho styl mi velmi vyhovuje.. Vycibreny s uzasnymi dialogmi.. jednoducho Pan Spisovatel...Ak si niekto mysli, ze je to suchy zivotopis, je na omyle. Je to velmi putovou romanovou formou napisany zivotny pribeh Batu aj jeho rodiny a celeho vtedajsieho spolocenstva.

Motivačná kniha (Anna Ondrejková, 15.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Odporúčam knihu Som Baťa,dokážem to od Banaša. Začiatok bol síce ťažší na čítanie ale potom sa to rozbehlo a nevedela som sa od toho odtrhnúť. Odporúčam všetkým čo majú radi životopisné príbehy a aj históriu. Jeho život je motiváciou pre všetkých. Dozviete sa veľa zaujímavostí o jeho živote.

Super inšpiratívna kniha (Inga, 8.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moje obľúbené motto, ktoré povedal Tomáš Baťa je: Ak chceš vybudovať veľkú firmu, najprv vybuduj seba. Inšpirujte sa životom a prácou Tomáša Baťu.

Výborná kniha (Katarína, 7.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi pútavo napísana kniha. Podľa mňa by si ju mal prečítať každý. Veľa vypovedá o tvrdej práci,cieľavedomosť, ťažkých časoch a vzťahoch zamestnávateľa a zamestnancov.

inšpiratívna kniha (Mária Flochová, 6.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi pútavý príbeh. Takto to vyzerá, keď niekto má jasný cieľ a ide si za ním. Chce sa zlepšovať a aj iným zlepšiť život. Viac takých "Baťovcov"!

Vynikajúca kniha (Monika, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
"Brat môj ... Budeš ma mať za blázna, tak ako ma už podaktorí za blázna pokladajú. Prezradím ti svoj sen ... Raz budeme obúvať svet. Ty a ja. Predstav si heslo - Baťa obúva svet." . Ak vás čo i len trošičku zaujíma to, ako vznikla známa značka obuvi Baťa a najmä, aký človek bol jej spoluzakladateľ, túto knihu si nesmiete nechať ujsť. Je výborná. Jozef Banáš vás v nej veľmi pútavo prevedie životom tohto človeka s veľkým a dobrým srdcom, nezlomného podnikateľa, prísneho, no veľmi sociálne cítiaceho šéfa, milujúceho syna, brata, manžela a otca. . Obuv, jej výroba a predaj, boli vášňou Tomáša Baťu už v jeho detstve. Spolu s otcom navštevoval rôzne jarmoky a už tam sa prejavil, ako veľmi šikovný pomocník. Pozorovaním okolitého sveta a potrieb zákazníkov, tvrdou prácou, svojou neústupnostou a nekompromisnosťou sa pomaly, krok po kroku prepracoval od obuvníckej trojnožky až do továrni, ktorým nedokázal konkurovať široko ďaleko nikto. Bol človekom, pre ktorého boli morálka, slušnosť v podnikaní a to, aby sa jeho spolupracovníci a ich rodiny mali naozaj dobre viac, ako vlastný zisk. Dával ľuďom prácu, vysoké platy, prispieval na ich spokojný život, pomáhal regiónu, budoval školy, nemocnice, infraštruktúru, talent vedel vždy náležite oceniť, no bol aj veľmi prísny a zásadový ... . Tomáš Baťa urobil pre ľudí naozaj veľa, bol vizionárom, ktorý zmenil svet a jeho inšpiratívny príbeh je dôkazom toho, že aj tie najdivokejšie sny sa môžu splniť. Len si treba veriť a nevzdávať sa. . Veľmi, veľmi, veľmi odporúčam túto knihu

Moja obľúbená (Jana, 30.1.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je zaradená medzi moje obľúbené. Úžasne napísaný príbeh, veľmi presvedčivý dej...zatúžite u Tomáša Baťu pracovať, podať mu ruku, poďakovať....
Všetky komentáre (7)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť plus osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Kto mi povie, ktorá je prvá povinnosť ozajstného muža?!“ Hľadel do mladých tvárí sústredených na jeho slová.
„Zarábať na chlieb!“
„Ako sa voláš?“ obrátil sa k mladému mužovi, ktorý to povedal.
„Štítil František.“
„Naučiť sa zarábať na chlieb!“ prikývol. „Správne, Štítil. Na to, aby ste to dokázali, musíte mať nielen dobré hlavy a ruky, ale najmä dobré a odvážne srdcia. Bieda má príčinu vo vystrašených srdciach mužov. Len prekonávanie prekážok z vás spraví mužov a ženy oceľovej vôle. Viete, čo je symbolom amerického úspechu? Vyhrnuté rukávy, pracovitosť a učenlivosť. Nikto za vás v živote nič nespraví, všetko je vo vašich rukách. Nikdy si nedajte veštiť z dlaní, radšej si do nich napľujte a dajte sa do práce. Poviem vám krátky príbeh, ktorý som počul v Amerike. Boli dvaja bratia, starší bol úspešný a bohatý. Na Vianoce daroval mladšiemu bratovi auto, ten sa s ním zastavil pri kamarátoch. Pochválil sa, že auto mu daroval brat, všetci si vzdychli: Mať tak takého brata... Len jeden jediný z nich povedal: Aj ja by som chcel byť taký brat. Sen nie je to, čo sa vám prisnilo v spánku, ale to, čo vám nedá spať.“
Tomáš sa zamyslel, krútil hlavou, akoby si spomínal na akési pekné veci.
„Pán továrnik, ako ste to všetko dokázali?“ spýtal sa Štítil.
„Vôľou. Keď som bol na dne, keď mi dochádzali sily, keď som si myslel, že to nedokážem, vždy som si spomenul na ešte horšie situácie, ktoré som v živote prekonal, na utrpenie, bolesť, pochybnosti, na všetky boje, ktoré som vybojoval, v ktorých som prehral, ale nakoniec vždy zvíťazil.“
„Rozumiem, ale ako ste sa stali továrnikom?“
„Jednoducho. Nikdy som nehovoril – ja chcem byť továrnikom, ale vravel som – ja som továrnik. Od svojich šestnástich rokov som sa správal ako továrnik, dal som sa oslovovať ako továrnik, ak chceš byť víťazom, tak sa tak správaj už teraz! Ak chcete byť úspešní, musíte robiť aj veci, do ktorých sa vám veľmi nechce. Sila je v prekonávaní svojich limitov, svojej pohodlnosti. Náš slávny gymnasta Vácha vám povie, že svaly mu rástli nie na začiatku, ale na konci. Vtedy, keď už nevládal. A cvičil s nadšením. Vo všetkom si zachovávajte nadšenie. Sme priekopníci. Zbabelci sa na cestu nevydali a slabí sa stratili, treba ísť neprestajne vpred. Viete, aké mal heslo Ford? The sky is my limit. Mojou hranicou je obloha. Sny vám nikto nemôže zakázať, ja budem snívať ešte aj na smrteľnej posteli,“ usmial sa povzbudivo.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x