bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zoznam hostí

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:256
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:00

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,95 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zoznam hostí

Jedného letného dňa sa opustený ostrov pri divom pobreží Írska stane dejiskom veľkolepej udalosti: najbližšia rodina, príbuzní a priatelia sa zídu, aby oslávili svadbu majiteľky časopisu Jules a atraktívneho herca Willa. Všetko je perfektne a do najmenších detailov naplánované a zdá sa, že to bude dych vyrážajúca slávnosť. Prudká zmena počasia priženie búrku a odreže ostrov od okolitého sveta.
Drsná príroda, tma, zradné rašeliniská a povesti o dávnych úmrtiach na ostrove naplnia všetkých prítomných strachom a bázňou. Medzi hosťami čoraz častejšie prepuká závisť, žiarlivosť, nenávisť a dávno pochované nepriateľstvá. A krátko po tom, ako sa začne krájať svadobná torta, vonku pri močarinách objavia telo jedného z účastníkov svadby. Veselá zábava na ostrove vyústi do nečakanej tragédie...

Detaily o knihe

Názov: Zoznam hostí

Objednávací kód NA634740

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Super (Veronika, 9.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som kupila na zaklade popisku ktory ma hned zaujal, a neolutovala som. Autorka hned od zaciatku buduje temnu atmosferu. Pacilo sa mi ako bol pribeh rozpravany roznymi postavami z knihy, a teda sme sa postupne dozvedali viac z ich zivota a minulosti, a aj to ako su ich osudy navzajom prepojene. Kapitoly su kratke, takze sa kniha vyborne cita, a napinava je od zaciatku az do uplneho konca. Ja teda rozhodnem odporucam vsetkym milovnikom trilerov!

dokonalé temné britské krimi (Andrea Vojtech, 22.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po dlhšej dobe sa mi do rúk dostala kniha s dobre zamotanou zápletkou a mnohými vedľajšími dejovými líniami. Vďaka nim sa nám ponúka viacvrstvový príbeh, nielen jeden zločin. Je bohatý na zápletky, tyraniu, šikanu. No proste samé krásy ľudskej povahy. Nehovoriac o skvelom štýle autorky, bohatej rôznorodosti postáv a neskutočne vygradovanej atmosfére, ktorá dáva svojím postupným temnením tušiť koniec príbehu. Páčila sa mi meniaca sa perspektíva jednotlivých postáv. Mám rada tento štýl, pretože vždy príbeh osvieži, robí ho zaujímavejším, viacrozmerným, bohatším a zároveň tajomnejším, lebo každá postava vám ukáže svoj subjektívny pohľad na vec, ktorý môže, no nemusí byť pravdivý. Hlavným témami príbehu sú samé ľudské “cnosti” - snobizmus, pretvárka, nadradenosť, bezohľadnosť, egocentrizmus zazobaných, nafúkaných detičiek. Kniha je bohatá na množstvo zaujímavých postáv, ktoré nesú najmä dva atribúty - buď ide o zakomplexované postavy s pretvárkou sebaistoty, mnohé z nich sú kruté a riešia si vlastné komplexy a pocit nenaplnenia a prázdnoty šikanou druhých. A tou druhou skupinou sú postavy nesúce v sebe veľké tragédie, straty a nezodpovedané otázky, ktoré im nedajú spať. No čo je dôležité, so všetkými z nich sa dokážete veľmi ľahko prepojiť a vžiť sa do ich pocitov, a to sa nie každému autorovi podarí. Avšak Foley túto úlohu zvládla perfektne. Pri trilerovom žánri zvyčajne nie je cieľom vo vás vyvolať ľútostivé pocity, ale skôr napätie a záujem o rozlúštenie zločinu. No tento príbeh vás prinúti zamyslieť sa a príde vám ľúto toľkých zničených životov, ktoré za sebou zanechal jeden narcistický tyran. Autorka nenechala nič na náhodu a vyšperkovala knihu do posledného detailu. Ako lokáciu zvolila malý ostrov, ktorý volajú aj ostrov kormoránov. Ten dáva tušiť, čo môžete od tohto príbehu tušiť, pretože kormorán sa odjakživa považoval za symbol chamtivosti, nešťastia a zla. A táto kniha vám to splní všetko. Je fakt dobrá. Nie je to temné a násilné ako severské krimi, no nie je to ani úplne klasické, uhľadené britské krimi. Ak sa s týmto žánrom zatiaľ nekamošíte, no chceli by ste skúsiť niečo napínavé, určite vám Zoznam hostí odporúčam.

Zoznam hostí (Tatiana, 18.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mnohí túto knihu prirovnali atmosférou ku knihám Agathy Christie. Priznávam, že jej knihy som nečítala, ale iba videla zopár poirotoviek. Povedala by som teda, že áno, išlo o premyslenú krimi resp. triler, táto však bola s takým modernejším nádychom a viacerými psycho prvkami. Budete počuť šepot lístia, kvílenie vetra, nárazy zbesilých vĺn a vo vzduchu cítiť mokrú pôdu, hnijúcu rašelinu a na perách cítiť slané kvapôčky mora. Autorka namixovala peknú vzorku postavičiek a príbeh vyšperkovala prostredím, z ktorého sa vám budú ježiť vlasy i chlpy. Niektoré postavy boli tak neznesiteľné, že by ste asi aj vy pouvažovali či ich nenápadko nezhodiť z útesu alebo spláchnuť do rašeliny. Ehm, vážne som to napísala? Jednoducho, autorka zvolila za hlavné postavy osôbky tak ťip ťop, že vám svojou dokonalosťou až budú piť krv. Táto kniha rozhodne naplnila moje očakávania a spríjemnila mi ostatné dni. Schladila i popreťahovala mozgové závity. Určite odporúčam ako letné čítanie k vode. Budem už za trapku, ale opäť ide o jeden z psychotrilerov, ktorý určite už teraz radím k jedným z top kníh tohto roka. 5/5*.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x