bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Posledná žena z rodu Moonovcov

Vydavateľ: Aurora SK (Vydavateľstvo AURORA, spol. s. r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:384
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:57

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Posledná žena z rodu Moonovcov

Otočila sa chrbtom rodinnému dedičstvu. Teraz musí nájsť spôsob, ako ho zachrániť.Lizzy Moonová nikdy nestála o Mesačnú farmu. Deväť generácií nadaných liečiteliek zveľaďovalo pôdu, ktorú ona pred ôsmimi rokmi opustila. Zaumienila si, že odíde čo najďalej,
aby sa vyhla klebetám o zvláštnom dedičstve svojej rodiny. Keď však zomrie jej milovaná stará mama Althea, Lizzy sa musí vrátiť a postaviť sa čelom tragédii, ktorá stále visí nad vysychajúcimi levanduľovými poľami – nevyriešená vražda dvoch mladých dievčat a kruté obvinenie, ktoré prenasledovalo Altheu až do smrti.Lizzy spočiatku chce rýchlo predať farmu a vrátiť sa k svojmu životu v New Yorku. No potom objaví Knihu spomínania, ktorú jej zanechala Althea, aby jej pomohla prijať vlastný výnimočný dar. Keď sa stretne s Andrewom Greysonom, jedným z mála ľudí v meste, ktorí od začiatku verili v Altheinu nevinu, Lizzy sa napokon rozhodne, že meno starej mamy očistí.Ak to však chce dosiahnuť, bude sa musieť rozhodnúť, či prijme rodinné dedičstvo a bude kráčať v šľapajach svojich predchodkýň.
Barbara Davisová prináša vo svojom očarujúcom príbehu kombináciu magického realizmu a tajomnej detektívky. Čiastočne rodinná sága a čiastočne milostný príbeh rozpráva o viere, uzdravení, strachu, sile, odvahe, odpustení, ale hlavne o láske vo všetkých jej pozitívnych aj negatívnych podobách.

Detaily o knihe

Názov: Posledná žena z rodu Moonovcov

Objednávací kód NA634707

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Detektívka s mágiou (Kristína Danišová, 6.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Do detektívky sa zamiešala štipka mágie a hrnček romantiky. Príbeh ma zobral na mesačnú farmu, na ktorej rastú bylinky a ktorá je obklopená hmlou tajomna. Pozerala som sa na krivdy z minulosti, bolesť z odmietnutia a straty a na čoraz smelšie pohľady z lásky. Hlavnú rolu v príbehu nehrala ani tak nevyriešená vražda dvoch dievčat, ako ľudské vzťahy a pocity narušenej rodinnej väzby. Kniha sa so mnou rozprávala a nechávala ma cítiť to, čo cítila hlavná postava príbehu. Posledné mesačné dievča, rozhodnuté uprednostniť osamelosť pred svojim srdcom. Lizzie. Andrew je presne ten človek, ktorého by chcela vo svojom živote každá žena. A ak by tvrdila niečo iné, pravdepodobne by klamala. Rozhodnutý čakať na svoju lásku celý život, bez ohľadu povestné šťastne až do smrti a nechať ju ísť vlastnou cenou za cenu vlastného krvácajúceho srdca. Kvapka napätia sa stratila v mori sebestačnosti čarodejníckeho rodu Moonovcov a ich rodinnej priateľky Evvie. Neprenikla som do podstaty magických schopností, ktorými boli obdarené a ktoré by si zaslúžili v knihe viac slov. Dlhé odmietanie romantickej linky, ktorá má okrem tej magickej zaujímala najviac, bolo podmienené pocitom, že Lizzie nebude pre Andrewa dosť dobrá, rozhodnutá obetovať vlastné šťastie. A vycvičeným mozgom z detektívok a trilerov som dokázala uhádnuť, kto bol za vraždami tých, ktorých telá našli v rybníku babičky Lizzie. Zároveň to bolo niečo viac ako obyčajný príbeh. Bol popretkávaný vysušenými bylinkami, ktorým bola naplnená Kniha spomienok, najtajnejšími túžbami a silou odpúšťať.

Recenzia (Viktória Bernátová, 5.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihomoli túto knihu si musíte prečítať! Bola úžasnou zmesou tajomstva, mágie a lásky. Ťažko sa mi to priznáva, ale toto bola moja prvá kniha od autorky a verim, že nebola posledná, pretože to ako nádherne píše sa mi naozaj zapáčilo. Posledná žena z rodu Moonovcov je príbeh hlavne o tom aké je to byť iný, aj keď si jedinečný a mal by si byť hrdý za to kto si. Kniha je plná úžasných postáv, niektoré z nich budeš milovať, niektoré úplne nie. Elizabeth Moonová (hlavná hrdinka) má úžasnú prácu, ktorú si dlho budovala a v ktorej je dobrá, ale keď jej náhle zomrie stará mama, život sa jej otočí hore nohami a prinesie jej naspäť staré spomienky. Kniha vás hneď upúta krásnou obálkou a príbeh určite tiež nezaostáva, pretože je nádherne vyrozprávaný obsahuje aj romantiku a hlavne zápletku, ktorá vás určite nudiť nebude. Keď som sa začítala do knihy nemohla som ju pustiť z rúk, tajomstvá tohto príbehu ma ponáhľali ďalej, aj keď som sa snažila užiť si každú minútu čítania. Páčilo sa mi, ako sa príbeh vyvíjal, keď Lizzy zisťovala, čo je v živote dôležité a vyrovnávala sa so svojím dedičstvom. Síce bol koniec predvídateľný, ale nedokázal mi pokaziť môj dobrý dojem na knihu. Takže len vrelo odporúčam.

Úžasná kniha (Denisa Mahajová, 1.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si prečítala na odporúčanie sestry a zhltla som ju jedným dychom. Je to úžasná kniha, kde nájdete všetko od lásky cez napätie, trošku mágie a komplikovaných rodinných vzťahov až po uvedomenie si hlavnej hrdinky kto vlastne je a kam patrí.

posledna zena z rodu moonovcov (Andrea Vojtech, 28.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak milujete príbehy so silnými ženskými hrdinkami a magický realizmus, túto knihu neprehliadnite. Mám rada knihy, ktoré nie sú prvoplánovo romantické, majú nemalú dávku napätia, kde sa postavy snažia vyriešiť nejaký zločin alebo rozlúštiť nejakú, hoci aj fantastikou šmrncnutú záhadu. A ak sú navyše postavy uveriteľné a sympatické, potom je to priam dokonalá kniha. A presne toto všetko vám ponúka román o tajomných ženách z rodu Moonovcov žijúcich v Salem Creek (áno, podstatu ich “tajomna” tušíte správne). Vravíte si, že fantasy nie je nič pre vás? Nič to, pretože ich mágia a celý príbeh ich rodiny spadá skôr do magického realizmu. Určite nečakajte lietanie na metle či preklínanie susedovej kravy. Navyše ide o súčasný, nie historický román. Okrem spomínaného rodinného príbehu sa kniha zameriava najmä na rozlúštenie zločinu, ktorý negatívne ovplyvnil túto rodinu. Veď to poznáte - nie je nič ľahšie, ako hodiť všetko zlo sveta na podozrivo sa správajúce, osamote žijúce ženy, ktoré sa venujú bylinkárstvu. Je to príbeh o zničených životoch na základe predsudkov a povier, o zachovávaní tradícií, no i tom, že niekedy je nevyhnutné určité tradície prehodnotiť v plynúcom čase a nebáť sa - a najmä nevzdať sa - pri tom vlastných rozhodnutí a snov. Hoci sa kniha radí žánrovo k tým nenáročnejším a oddychovým, nesie v sebe aj hlbší odkaz. Je ťažké byť sám sebou a vytŕčať z radu, no ešte horšie je stratiť sám seba zo strachu, že na nás budú ukazovať prstom. Ak sa človek vzdá vlastného ja, len ťažko dokáže byť v živote skutočne šťastný. Na nepatričný tlak okolia som citlivá. Možno práve preto vo mne táto kniha tak veľmi zarezonovala. Osobný príbeh citlivej Lizzy, ktorej celé mestečko dalo jej jedinečnosť riadne vyžrať, až stratila samú seba, by mohol byť príbehom mnohých nesebavedomých mladých ľudí, ktorí si neľahko hľadajú miesto vo svete a snažia sa zapadnúť.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x